
Als je net als ik bent, kan feedback over opdrachten je deprimeren! Soms wil ik het weggooien en er nooit meer naar kijken.
Als je op mij lijkt, kijk je waarschijnlijk ook eerst naar je cijfer en doet al het andere er minder toe: de feedback is veel minder belangrijk voor je dan je algehele cijfer.
Topstudenten zien negatieve feedback op een werkstuk als een goede zaak. Het is weer een kans om vooruit te komen.
In dit bericht schets ik hoe je feedback op je paper kunt gebruiken om je stempel te laten groeien en vooruit te komen.
Als je de volgende dertien stappen gebruikt, kun je in de toekomst substantiële verbeteringen aanbrengen in je eigen opdrachten.
Wat is het nut van feedback?
Feedback op opdrachten is geen kans voor je docent om gemeen te zijn of je te rangschikken ten opzichte van je leeftijdsgenoten.
Feedback gaat niet over beoordeeld worden of neerslachtig worden. Bij feedback draait alles om JOU en niemand anders.
Feedback is de kans die u krijgt om uzelf te controleren, te zien hoe u het doet en te zoeken naar mogelijkheden om te verbeteren.
Opdrachtfeedback gaat over persoonlijke groei.
Inhoud show
Opdrachtfeedback gebruiken
1. Begin met een groeimindset
Een groeimindset hebbenbetekent dat jijgelovenje hebt het vermogen om te verbeteren. Mensen met een groeimindset denken dat ze hun eigen toekomst in handen hebben en gaan actief aan de slag om hun doelen te bereiken.
Als je opdrachtfeedback benadert met een groeimindset, ben je op weg om te verbeteren.
Als je feedback benadert met het gevoel dat je geen controle hebt over verbeteren, zul je nooit verbeteren.
Hier zijn drie simpele gedachten die je meteen uit je hoofd moet zetten:
- Ik ben niet goed genoeg. Heb ik je ooit verteld hoe gemiddeld een student ik was in mijn bachelordiploma? Als ik kanga van gemiddelde student naar Ph.D. op 24, Dat kan jij ook. Geloof in jezelf.
- De leraar is een eikel.Dit zou waar kunnen zijn. Maar laten we eerlijk zijn, tenzij je het hoogste cijfer van de klas hebt gehaald, heb je niet het maximale cijfer gekregen dat je leraar geeft. Dat betekent dat je ruimte hebt voor verbetering. Geef de leraar dus niet de schuld. Verbetering ligt in jouw handen.
- Ik wil er niet aan denken.Ik begrijp het. Burn-out is kut. Dus voel je vrij om die feedback een tijdje te vergeten. Maar op een gegeven moment moet je het aanpakken. Zorg dus voor een positieve mindset: ik ben hier om te verbeteren. Kom naar mij, wereld.
Wil je wat motivatie? Bekijk deze geweldige en inspirerende YouTube-video over groeimindsets van Khan Academy:
2. Zoek uit wat de ergernissen van je leraar zijn
Alle leraren hebben iets dat een enorm stokpaardje is. Sommige hebben er veel.
Voor mij is een stokpaardjeapostrofs. Een verkeerd geplaatste apostrof springt van de pagina naar me toe en zet me aan het denken: slechte redactie. Vies."
Ik had eens een collega die er niet tegen kon als een krant niet de juiste marges gebruikte. Ernstig! Hij flipte en knipte de cijfers van studenten uit. Persoonlijk kan het me niet schelen wat de marges zijn!
Let bij het bekijken van de feedback van je leraar op de kleine dingen waar ze echt overdreven kieskeurig over leken. Was het de referentiestijl? Het feit dat je de taal van de eerste persoon gebruikte? Uw overmatig gebruik van een bepaald woord?
Maak een notitie. Als je leraar je sterke feedback heeft gegeven over iets dat geen enkele andere leraar heeft genoemd, moet je je schrijfstijl aanpassen aan die leraar.
Feedback is jouw kans om je leraar te lezen en erachter te komen wat je moet doen om hun stokpaardje in de toekomst te vermijden.
3. Lees het. Vergeet het dan. Voor een poosje.
Ik haat opdrachtfeedback.
Mijn Ph.D. supervisor zou me mijn werk teruggeven met rode markeringener allemaal doorheen. Het zou zo deprimerend zijn. Ik zou dagen en dagen boos op haar zijn. Ik heb me kapot gewerkt aan dat werk! Ik heb al je feedback overgenomen en het is nog steeds niet goed genoeg!?
Ik ontwikkelde een strategie:
Controleer het cijfer. Lees de reactie. Alles. Leg het dan minimaal twee dagen weg.
Mail je docent nog niet. Zeur niet over haar tegen je vrienden. Vergeet het gewoon.
Je zult merken dat als je twee dagen later terugkomt op de feedback, de emotie verdwenen is. Je kijkt niet naar het merkteken, maar kijkt door de feedback om te zien wat je eruit kunt halen dat je in de toekomst kunt gebruiken.
Wees heel voorzichtig met het contacteren van je docent over de feedback. U wilt die twee dagen nemen om het te laten bezinken voordat u een e-mail verstuurt.
Je hebt geen idee hoeveel emotionele e-mails ik krijg van studenten die waarschijnlijk veel zorgvuldiger (en professioneler!) zijn geformuleerd als ze maar een paar dagen de tijd hadden genomen om op de punten te zitten en de emoties een beetje te laten bezinken.
4. Maak een tabel
Tabellen zijn geweldig om feedback over opdrachten te verwerken. Ze helpen je om je gedachten op een rijtje te zetten en na te denken over manieren waarop je je werk kunt verbeteren.
Ik volg een heel eenvoudig formaat dat ik al jaren met groot succes gebruik. Telkens wanneer ik een academisch artikel schrijf voor publicatie in tijdschriften, gebruik ik deze methode - en ik kan je vertellen dat de feedback in peer review meedogenloos is!
Hier is een eenvoudig voorbeeld van een feedbacktabel:
Feedback | Actieplan |
---|---|
Je paragrafen zijn verwarrend | 1. Lees eenblogpost over het schrijven van paragrafen 2. Concentreer u op het gebruik van duidelijkere woorden 3. Gebruik een ethisch redactiebureau om mijn volgende essay te helpen bewerken (niet schrijven!) |
Je moet meer diepgang tonen | 1. Lees een blogpost voorontdek wat diepte betekent in essays. 2. Concentreer u op het gebruik van voorbeelden en uitleg in mijn paragrafen |
Je moet meer academische referenties gebruiken | 1. Woon eenseminar over bibliotheekworkshopsop academische referenties. 2. Zorg ervoor dat ik meer van de toegewezen lezingen citeer voor mijn volgende opdracht |
De sleutel tot je tabel is om alle feedback op de opdracht die je hebt ontvangen aan de linkerkant op te sommen en aan de rechterkant ruimte te geven om in te vullen hoe je dat werk voor de volgende keer zou willen verbeteren.
Brainstorm over manieren waarop je de punten kunt verbeteren waarvan je leraar wil dat je die verbetert, en maak een lijst van alle manieren waarop je denkt dat je dit kunt doen. Streef ernaar om deze wijzigingen ook te koppelen aan de volgende beoordeling, d.w.z.: "In toekomstige beoordelingen zal ik ..."
Op deze manier zet je feedback om in feed-forward.
5. Vind slechts drie actiepunten (en één punt voor lof)
Soms is er te veel feedback om te verwerken. Als je naar een stuk papier kijkt met grote rode markeringen die op en neer in de marges zijn gekrabbeld, raad ik aan om slechts drie hoofdpunten te vinden waarvan je denkt dat je eraan kunt werken - en de rest voorlopig opzij te zetten.
Hier zijn een paar belangrijke punten waarop u zich in het begin moet concentreren:
- Niet genoeg referenties.Als je leraar dit heeft geschreven, is het gemakkelijk op te lossen - dus begin ermee. Ik raad aan om mijn bericht op te lezenhoe wetenschappelijke bronnen te vindenom aan de slag te gaan met het oplossen van dit probleem.
- Voeg diepte toe of wees kritischer.Deze twee betekenen vaak hetzelfde. Dit is ook een van de grootste feedback die docenten geven op opdrachten. Het is echt cryptisch, dus ik heb uitgesplitst hoe dit probleem aan te pakken in mijn post ophoe je kritisch denken kunt tonenin een essay.
- Schrijf duidelijker.Nogmaals, dit is een belangrijke - daarom formuleerde ik mijn perfecte alineaformuleom je te helpen.
De truc met het kiezen van actiepunten is dat je er een wilt vinden waarvan je denkt dat je een realistische kans hebt om eraan te werken.
Als je negatieve feedback betrekking had op iets specifieks voor die vorige les die je net hebt afgerond, kun je je beter concentreren op de algemene feedback die je in de volgende cursus kunt toepassen.
Vergeet niet om de positieve punten te vieren
Terwijl je toch bezig bent, noteer een punt van lof. Noteer iets wat je goed hebt gedaan en geef jezelf even de tijd om jezelf te feliciteren. Voel je goed over het feit dat je een kleine overwinning hebt behaald, zelfs in een zee van negatieve feedback.
6. Vergeet het cijfer
Feedback en het cijfer moeten als twee totaal verschillende punten worden gezien.
Ik raad aan om de feedback op de opdracht achterwege te laten totdat je je cijfer hebt geaccepteerd. Als je de feedback aan het cijfer koppelt, kijk je er niet met heldere ogen naar.
Lerareneen hekel hebben aanwanneer studenten ze e-mailen en zeggen "waarom heb ikalleendat cijfer halen?”
Dat is helemaal de verkeerde vraag. Deze vraag betekent meteen voor de leraar dat het enige waar je om geeft het doel is en niet of je wel of niet iets hebt geleerd!
De juiste vragen om aan je docent te stellen zijn:
- Geef een toelichting op de feedback
- Licht een specifiek punt in de feedback toe
- Welk advies heb je voor verbetering?
De volgende stap gaat dieper in op het benaderen van je docent voor feedback.
7. Ga naar je leraar
Zorg ervoor dat je het minstens twee dagen hebt laten liggen tussen het voor de eerste keer lezen van de feedback en het contact opnemen met je docent.
E-mail vervolgens je docent en:
- Vraag om een persoonlijk gesprek tijdens open spreekuren of een geschikt moment; of
- Geef niet meer dan drie vragen op waarover u opheldering wilt.
Het is uw recht om meer informatie of verduidelijking van feedback te vragen. Je hebt veel geld betaald om deze opleiding te volgen - maak er het beste van.
Ik raad niet meer dan drie vragen aan. Als je meer dan drie vragen in een e-mail stelt, zul je merken dat je leraar vaag wordt en ze niet alle drie tegelijk behandelt. Maak een lijst van de drie vragen in getalnotatie en stel de vragen in volledige zinnen.
Om de beste respons te krijgen, is het belangrijk om niet defensief over te komen. Open de e-mail met een bedankje als erkenning voor hun werk in het geven van feedback in de eerste plaats. Vraag vervolgens de leraar om elk punt te verduidelijken.
Je zou kunnen vragen:
- Of ze specifieke punten in je paper kunnen aanwijzen waar de feedback relevant is om je te helpen een beter begrip te krijgen;
- Om hun verwachtingen voor het volgende stuk te verduidelijken; of
- Vraag om tips over hoe je hun advies kunt krijgen (is er een bron die ze aanbevelen die dit idee uitlegt dat ze je in hun feedback hebben gepresenteerd?)
Ik heb precies voor dit doel een e-mail opgegeven in mijn gratis boekje met e-mailsjablonen, dat e-mailsjablonen bevat voor elk scenario:
Als je om een één-op-één-gesprek hebt gevraagd, zorg er dan voor dat je de feedback over de opdracht en een kopie van je paper afdrukt wanneer je de vergadering bijwoont. Niets is zo vervelend als een student die zonder vragen een vergadering bijwoont en werkt om te laten zien.
8. Laat je docent zien hoe je de feedback hebt gebruikt om te verbeteren in de volgende opdracht
Dit is de doorslaggevende. Letterlijk,showhoe je hun feedback hebt gebruikt. Leg het bewijs dat je hun feedback hebt gebruikt recht onder hun neus. Ik raad je aanontmoet de docent voordat je je volgende stuk inlevert en wijs erop hoe je hun feedback hebt gebruikt.
Als het tijd is om je docent het concept voor je volgende werkstuk te laten zien, kom dan naar de vergadering met je tafel (zie stap 3) om te laten zien hoe je rekening hebt gehouden met hun feedback.
Wijs vervolgens precies aan waar in uw paper u hun feedback in actie hebt gebracht.
Omdat je je docent hebt ontmoet en hen hebt laten zien hoe je hun feedback hebt gebruikt, zullen ze voorbereid en klaar zijn om te herkennen waar en hoe je hun feedback in praktijk brengt wanneer ze je werk beoordelen.
Als je niet de stap neemt om met de docent af te spreken, is de kans groot dat ze niet alle moeite zullen herkennen die je hebt gestoken in het gebruiken van hun feedback.
Leraren gevenveelvan feedback - onthoud dat ze waarschijnlijk 40 tot 100 andere papers zullen hebben om te beoordelen, net als die van jou. Je werk raakt verloren in hun geheugen tussen de wirwar van andere kranten die ze dat ene weekend zes weken geleden lazen.
Bovendien zal een ontmoeting met je docent om hen te laten zien hoe je hun feedback hebt gebruikt, afnemenheel goeddoor hen ervan te overtuigen dat je de hoogste cijfers verdient.
Je hebt zeker je leraar aan je zijde gekregen en echt klaar om je de hoogste cijfers te geven voor je volgende werkstuk.
9. Maak een lijst van uw doelen voor de volgende termijn / semester op een post-it-notitie
De zomervakantie van de universiteit is heel, heel lang. We hebben het over maximaal drie maanden werken, reizen, drinken, feesten of wat je maar op je bord hebt.
Tegen de tijd dat je teruggaat naar de universiteit, ben je waarschijnlijk veel vergeten van wat je het afgelopen semester hebt geleerd.
Een truc die je zou moeten leren gebruiken, is de post-it-herinnering. Het enige dat u hoeft te doen, is uw drie bruikbare doelen uit stap 5 op een rijtje te zetten en ze op een post-it op uw bureau achter te laten voor reflectie volgend semester.
Het is zo simpel: een taak van 2 minuten die je kansen om volgend semester een hoger cijfer te halen aanzienlijk vergroot. Het brengt je terug in het spel en zorgt ervoor dat je je kunt concentreren op het volgende semester.
En het zal u eraan herinneren wat uw zwakke punten zijn waaraan u moet werken.
10. Bewaar je opdrachtfeedback voor reflectie
Je moet een map op je computer bewaren (of in een la, als je nog steeds papieren feedback krijgt) waarin al je opdrachten en feedback worden bewaard.
In stap 8 benadrukte ik het belang van het gebruik van feedback op opdrachten, van semester tot semester.
Ook al is de post-it-truc in week 8 effectief, het is niet genoeg.
Je moet ook dieper graven. U moet trends in uw opdrachtfeedback identificeren om te zien wat uw echte zwakke punten zijn.
Als een leraar je vertelt dat je schrijfstijl niet goed is, is dat één ding. Als vijf leraren je de afgelopen twee jaar hebben verteld dat je schrijfstijl werk nodig heeft, dan heb je echt een probleem.
Bewaar dus je opdrachtfeedback en ga zo nu en dan terug naar de stapel feedback en probeer trends te identificeren.
Als je je zwakke punten kent, kun je eraan werken en ze in sterke punten veranderen.
11. Wees nederig.
Mijn ervaring is dat de boosste, irritantste, zelfverzekerde studenten vaak degenen zijn die het minst de hoogste cijfers verdienen.
Als ik eerlijk ben, denk ik dat ik de reden hiervoor weet. Dit zijn de studenten die zich hebben ingegraven in hun eigen waanvoorstellingen dat zeverdienende topscores omdat ze dat zijngetalenteerd.
Het probleem hier is dat deze studenten eengroei mindset. Ze hebben de feedback van opdrachten nooit meegenomen en gebruikt om te verbeteren. Ergo, ze zijn nooit verbeterd.
Nederigheid is een vaardigheid die u goed van pas zal komen. Regelmatig krijg je feedback van docenten die bevestigen dat je werk – je geest – fouten bevat. Je bent niet perfect. Dat is vervelend om te horen, maar het is zo!
Wanneer u feedback krijgt over een opdracht, bedenk dan dat dit het moment is voor nederigheid en goede genade. Zelfs als je het niet eens bent met je leraar, benader de situatie dan met de erkenning dat je nog veel te leren hebt.
Misschien merk je zelfs dat beleefd, nederig en oprecht zijn over je verlangen naar hulp je geliefd zal maken bij je leraar en je zal helpen hen te overtuigen om het de volgende keer rustiger aan te doen.
12. Maak van negatieve feedback een gespreksonderwerp
Op een bepaald moment in je leven krijg je deze vraag in een sollicitatiegesprek: "wat is je grootste zwakte?"
Je kunt de feedback van docenten gebruiken om deze vraag zo te beantwoorden dat je bovenaan de stapel komt te staan.
Je toekomstige baas vraagt je echt dit:
- Ben jij je bewust van je fouten?
- Hoe spreek je ze aan?
Er is een heel eenvoudige formule om deze vraag te beantwoorden. Het gaat als volgt:
- Hier is een zwakte die een mentor heeft geïdentificeerd;
- Hier is hoe ik heb gewerkt om het te overwinnen
Als je feedback hebt die regelmatig voorkomt, raad ik aan om er je gespreksonderwerp van te maken om te laten zien hoe je een groeimentaliteit hebt. Laat mensen weten wat de zwakte is en wat u doet om deze aan te pakken.
Om dit punt echt uit het park te halen, kun je een indicatie geven van de voortgang die je hebt gemaakt. Praat over hoe je ooit feedback kreeg over je onderzoeks- of schrijfstijl (je zwakte), en je dit actief aanpakte door seminars voor bibliotheekworkshops te boeken.
Na het volgen van de seminars merkte je dat je cijfers begonnen te stijgen! Je hebt een zwakte overwonnen!
13. Gebruik internet om uw zwakke punten te verbeteren
Je bent hier. Je hebt de eerste grote stap al gezet om jezelf te leren internetten.
Zelfs als je leraar een monster is dat totaal nutteloze opdrachtfeedback geeft en onmogelijk te begrijpen is, heb je nog steeds de kracht om je cijfers te verbeteren.
Haal het maximale uitvrijOnline bronnen. Ik zou aanraden om het een onderdeel te maken van je routine voor sociale media en internetdowntime om rond te bladeren op je favoriete websites voor studentenondersteuning voor kleine gouden stukjes informatie over hoe je je cijfers kunt verbeteren.
Als je luistert naar 'schrijf duidelijker' als een van je drie bruikbare doelen in punt 5, google dan "hoe schrijf je duidelijker". Het is echt zo eenvoudig om te beginnen!
Hier zijn drie soorten online bronnen die u kunt gebruiken om uzelf te leren:
- Blogs. Natuurlijk raad ik mijn blog aan:Hulpprofessor.com. Maar er is meer, zoalsScribendi.comEnGrammatica meisjedie erg handig zijn om te leren hoe je je cijfers kunt verhogen.
- Podcasts. Mijn persoonlijke favoriete bron die ik heb gemaakt ismijn podcast.Ik heb zoveel studenten die niet, vooral niet van het lezen van blogs houden, maar graag naar me luisteren om mijn geheime strategieën voor succes uit te leggen. Als je mijn podcast niet leuk vindt, probeer dan die van Marion HegartyGrammatica meisje podcast – het is subliem.
- Youtube filmpjes. Gebruik een YouTube-zoekopdracht om alles te leren wat je leuk vindt, zoals hoe je beter kunt parafraseren, hoe je moet gebruikencitateneffectiever, of zelfs simpele studietips.

Opsommen
Feedback gebruiken voor zelfontplooiing is een geheim wapen van topstudenten. Terwijl de meeste studenten een hekel hebben aan de frustratie van slechte feedback op opdrachten en er nooit meer naar willen kijken, zien topstudenten het als een nieuwe kans om net dat beetje verder vooruit te komen in hun streven naar een geweldige graad.
Gebruik uw opdrachtfeedback om uw verlangen naar topscores aan te wakkeren.
In dit artikel heb ik vijf strategieën aanbevolen die topstudenten gebruiken om vooruit te komen met behulp van opdrachtfeedback. Dit zijn:
Feedback over opdrachten gebruiken om je cijfers te verbeteren
- Begin met een groeimindset
- Zoek uit wat de ergernissen van je leraar zijn
- Lees het. Vergeet het dan. Voor een poosje.
- Maak een tabel
- Vind slechts drie actiepunten (en één punt voor lof)
- Vergeet het cijfer
- Ga naar je Leraar
- Laat je docent zien hoe je de feedback hebt gebruikt om te verbeteren in de volgende opdracht
- Maak een lijst van uw doelen voor de volgende termijn / semester op een post-it-notitie
- Bewaar uw feedback voor reflectie
- Bescheiden zijn.
- Verander negatieve feedback in een gespreksonderwerp
- Gebruik internet om uw zwakke punten te verbeteren
Chris Drew (PhD)
Website |+ berichten
Dr. Chris Drew is de oprichter van de Behulpzame Professor. Hij is gepromoveerd in het onderwijs en heeft meer dan 20 artikelen in wetenschappelijke tijdschriften gepubliceerd. Hij is voormalig redacteur van het Journal of Learning Development in Higher Education.