APA Inhoudsopgave Schrijfgids (+ Voorbeeld) - StudyCrumb (2023)

Inhoudsopgave

Vandaag gaan we leren hoe we een goede APA-inhoudsopgave kunnen maken. Laten we echter beginnen met wat achtergrondverhaal om de nieuwste opmaakstandaarden te begrijpenAPA 7e editie.

In eenPapier in APA-stijl, wordt een inhoudsopgave vaak gebruikt in langere onderzoekspapers of dissertaties om een ​​overzichtelijk overzicht te geven van de structuur van het document. Het helpt de leesbaarheid en navigatie enorm te vergroten.

Hoewel een inhoudsopgave officieel niet vereist is door de APA-gids, kan de instructeur u vragen om er een op te nemen. Daarom hebben we deze handleiding samengesteld over het opmaken van een inhoudsopgave in APA-stijl. Lees onze gedetailleerde instructies om een ​​inhoudspagina in te richten. Of je kunt StudyCrumb altijd vragen om "schrijf mijn paper voor mij" en krijg uitgebreide hulp bij uw werk, inclusief hulp bij opmaak.

Inhoudsopgave APA: Basics

In de huidige APA-inhoudsopgavegids laten we het handigste en meest aan te bevelen formaat voor een APA-papier zien. Het eerste dat u moet onthouden, is dat het niet groter kan zijn dan twee pagina's. Dus als de tabel een must is volgens de instructeur, moet je misschien enkele sectiekoppen uitsluiten om erin te passen. Het is goed om je paper te optimaliseren met tussenkopjes, maar raak er niet geobsedeerd door.

Hier zijn enkele van de belangrijkste opmaakregels volgens APA-stijl:

 • Voeg ten minste 2 niveaus van kopjes toe: niveau 1 en niveau 2.
 • Gebruik maximaal 5 niveaus van koppen als dit binnen de structuur past.
 • Pas inspringingen toe om verschillende niveaus van koppen te markeren.
 • Zoek het direct na de samenvatting, vóór het introgedeelte. (Lees meer informatie als je je nog steeds afvraagthoe een abstracte APA te schrijven.)
 • Gebruik een 12 pt Times New Roman-lettertype.
 • Houd de koppen in de tabel links uitgelijnd.
 • Schrijf alle koppen met een hoofdletter.
 • Zorg ervoor dat de marges aan alle kanten 2,5 cm lang zijn.

In alle andere opzichten blijft uw opmaak bij het platte tekstformaat. Voeg geen onnodige opmaak of markering toe. En wees niet bang om je instructeur ernaar te vragen als je twijfels of vragen hebt. Dat kan op elk momentessay kopenonthoud het snel.

APA Inhoudsopgave Voorbeeld

Desalniettemin is er niets representatiever dan een degelijk APA-inhoudsopgave-voorbeeld. Let op de lengte van inspringingen voor verschillende kopniveaus. Bekijk ons ​​voorbeeld hieronder.

Let op, er is geen vaste standaard voor de lengte van inspringingen die u maakt om elk niveau van koppen te benadrukken. Zorg ervoor dat uw koppen er leesbaar en gemakkelijk te onderscheiden uitzien.

APA Inhoudsopgave Schrijfgids (+ Voorbeeld) - StudyCrumb (1)


Zoeken naargeannoteerde bibliografie voorbeeld APA? We hebben je gedekt! Open nog een van onze blogs.

Hoe maak je een APA-inhoudsopgave in Word

Microsoft Word is de meest waarschijnlijke software voor het opmaken van inhoudsopgaven in APA-stijl. Daarom zullen we nu leren hoe we geautomatiseerde kunnen genereren. Het is een heel eenvoudige handeling en u hoeft slechts 3 eenvoudige stappen te onthouden:

 1. Formatteer eerst de koppen
 2. Pas een indeling in APA-stijl toe
 3. Houd uw tabel up-to-date.

En kijk nu beter naar elke afzonderlijke stap, zodat het veel gemakkelijker te onthouden is. Dus laten we gaan!Koop papier van APA-formaathelemaal opnieuw als u op dit moment problemen ondervindt.

Formatteer uw koppen

Voordat u met koppen gaat werken, moet u ervoor zorgen dat ze allemaal in overeenstemming zijn met de algemene opmaakstijl. Normaal gesproken wordt de inhoudsopgave gegenereerd nadat de tekst is voltooid en proefgelezen. Dus haast je niet, ook al staat de inhoud helemaal aan het begin van de tekst. Zorg ervoor dat je stuk foutloos is en geen spelfouten bevat. Probeer eenonline typetestom je typevaardigheid snel aan te scherpen.

Het opmaken van koppen is eenvoudig - markeer eerst de kop. Zoek vervolgens een bovenste paneel met kopstijlen en klik met de rechtermuisknop op degene die u wilt kiezen. Selecteer daarna Kop X bijwerken zodat deze overeenkomt met de selectie. Doe het met elke rubriek die je hebt. Wijs ze allemaal toe met Kop 1 — Kop 5 rollen.

APA Inhoudsopgave Schrijfgids (+ Voorbeeld) - StudyCrumb (2)

Maak een inhoudsopgave in APA-formaten

Nog een stap en onze APA paper met inhoudsopgave is zo goed als klaar. Typ vanaf het begin de paginanaam, houd deze gecentreerd en uitgelijnd met de bovenkant. Onthoud ongeveer 1-inch lange streepjes. Maak de kop vet om de leesbaarheid en navigatie te vergroten.

Kies dan de “Inhoudsopgave" optie uit het menu "Referenties" dat zich op het bovenpaneel bevindt. Kies in het nieuwe venster het aantal kopniveaus dat wordt weergegeven. Zoals u zich herinnert, heeft u minimaal 2 en niet meer dan 5 niveaus van koppen nodig.

APA Inhoudsopgave Schrijfgids (+ Voorbeeld) - StudyCrumb (3)

Houd de inhoudsopgave consistent

Vanaf dit punt worden alle gemarkeerde koppen automatisch gesynchroniseerd met uw inhoudsopgave. Als u wijzigingen aanbrengt in de daadwerkelijke kop, kunt u deze ook met één klik in uw lijst wijzigen. Klik er gewoon met de rechtermuisknop op en kies de optie "Veld bijwerken". In Microsoft Word kunt u ervoor kiezen om één element of alle elementen tegelijk bij te werken. We raden aan om alle elementen bij te werken om uw papier consistent en mooi te houden. Het inhuren van eenbibliografie schrijveraan je inhoudsopgave werken kan ook nuttig zijn.

We hopen dat onze blog al die opmaaktrucs op een begrijpelijke manier heeft uitgelegd. Bekijk andere artikelen als je nog andere vragen hebt over academisch schrijven. Veel succes met schrijven!

Bestel uw papier bij professionals!

Of het nu een paper in APA-stijl is of een opinie-essay, zorg ervoor dat het op tijd wordt afgeleverd en met vaardigheid en toewijding wordt samengesteld. Bekijk de schrijfservice en gun jezelf een kleine pauze van het schrijven! Neem contact met ons op wanneer u er klaar voor bent.

Bestel nu

Veel Gestelde Vragen

1. Is er een maximale grootte voor een inhoudsopgave in APA-stijl?

Ja, uw inhoudsopgave mag niet groter zijn dan twee pagina's. Als het groter is, overweeg dan om het geheel te verwijderen of om enkele koppen erin te laten passen.

2. Waar in de tekst staat de inhoudsopgave in APA-papier?

De inhoudsopgave bevindt zich na het dankwoord maar vóór de inleidingsparagraaf.

3. Hoeveel kopniveaus moet een inhoudsopgave hebben?

U moet minimaal 2 niveaus en niet meer dan 5 niveaus van koppen opnemen. Analyseer gewoon de tekst en bedenk het juiste formaat voor uw paper.

Artikel geplaatst op:3 mei 2022

Artikel bijgewerkt op:11 mei 2023

Emma FlorisAuteur

Emma Flores weet alles van opmaakstandaarden. Ze deelt met StudyCrumb-lezers tips over het maken van academische papers die aan hoge kwaliteitsnormen voldoen.

Verken de artikelen van de auteur

Laat hier je reactie achter:

Whitney

24-6-2022 11:09 uur

Hoi,

Zeer informatieve en nuttige informatie, bedankt! Ik zou echter één ding willen vragen. Welke secties mag ik niet opnemen in mijn inhoudsopgave in apa? Ik weet dat ik het voorblad en de titelpagina moet verwijderen, maar wat nog meer?

StudieCrumb

24-6-2022 12:34 uur

Hallo Whitney,

Ja, u mag het voorblad en de titelpagina niet opnemen in uw inhoudsopgave. Afgezien hiervan, als je paper dankbetuigingen en abstracte pagina's heeft, die meestal voor de inhoudsopgave komen, moet je deze ook verwijderen. En vergeet niet te controleren of de pagina met de inhoudsopgave er zelf niet tussenstaat.

Ik hoop dat dit helpt!

Alice

6-7-2022 16:43 uur

Hallo,

Ik zou heel graag willen weten hoe ik een inhoudsopgave in Word 2010 in apa-stijl kan genereren? Werkt de handleiding uit je artikel over het maken van een inhoudsopgave in word in apa ook voor Microsoft Word 2010?

StudieCrumb

7/6/2022 17:10 uur

Hallo Alice,

Ja, je hebt gelijk, de gids in dit artikel is geschikt voor het maken van een automatische inhoudsopgave in Word 2010. De regels zijn hetzelfde:

1. Pas uw koppen aan (stel indien nodig de stijlen voor APA-koppen handmatig in).
2. Pas een APA-stijlindeling toe.
3. Ga naar de pagina waar u uw inhoudsopgave wilt plaatsen.
4. Klik op het tabblad Verwijzingen en selecteer vervolgens Inhoudsopgave. Klik vervolgens op Inhoudsopgave invoegen.
5. Inhoudsopgave aanpassen.
6. Houd uw tafel up-to-date.

Ik hoop dat deze informatie nuttig zal zijn!

Alice

7/6/2022 17:16

Hartelijk bedankt! het is me gelukt)

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lilliana Bartoletti

Last Updated: 24/07/2023

Views: 5968

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lilliana Bartoletti

Birthday: 1999-11-18

Address: 58866 Tricia Spurs, North Melvinberg, HI 91346-3774

Phone: +50616620367928

Job: Real-Estate Liaison

Hobby: Graffiti, Astronomy, Handball, Magic, Origami, Fashion, Foreign language learning

Introduction: My name is Lilliana Bartoletti, I am a adventurous, pleasant, shiny, beautiful, handsome, zealous, tasty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.