Beste Epilator 2024 uit de Test - bestetester.nl (2024)

Op zoek naar een goede epilator? Wij hebben de beste epilators van 2024 voor je op een rij gezet.

Bah! Niets is vervelender dan haartjes op een plek waar je ze niet wilt. Scheren is geen optie want de haartjes zijn zo weer terug. Ja, het is even doorbijten want een epilator trekt de haartjes uit je huid. Maar iedereen kent het bekende gezegde wel. Wie mooi wil zijn moet pijn lijden! Lijden met de lange ‘ij’ welteverstaan. Het resultaat mag er echter zeker zijn, En daar doe je het voor. De haartjes blijven tot wel 2 weken weg, in tegenstelling tot scheren waarbij de haartjes na een paar dagen alweer zichtbaar zijn. Maar waar moet je op letten als je een epilator gaat kopen? Je leest het hier. De Beste Uit de Test.

Best Geteste Epileerapparaat

Beste Epilator 2024 uit de Test - bestetester.nl (1)

Philips Satinelle Advanced BRE640/00

Grijp zelfs de fijnste haartjes en geniet van een langdurig glad resultaat met de Philips Satinelle Advanced BRE640/00 Wet & Dry epilator. Door het brede epileerhoofd met keramische schijven epileer je jouw benen, lichaam en gezicht in rap tempo en met het ingebouwde lampje voor extra licht mis je geen enkel haartje. Deze Philips epilator is zowel nat als droog te gebruiken.

Op Voorraad!

Conclusie: in 2024 is uit de meeste tests en recensies gebleken datPhilips Satinelle Advanced BRE640/00de beste epilator is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Philips Satinelle Advanced BRE640/00 is deRemington EP7030. Kijk onderstaand voor de overige epilator testresultaten.

Epilator tips voor de beste koop

Je hebt besloten om een epilator aan te schaffen. Nu moet je alleen nog de juiste vinden. En dat valt niet mee. Wat voor je buurvrouw de perfect epilator is kan voor jou een miskoop zijn. Met andere woorden, het hangt af van je persoonlijke situatie en wensen welke epilator het meest geschikt is voor jou. Uiteraard zijn er wel een aantal aandachtspunten waardoor je die keuze makkelijker maakt. Deze hebben wij voor je op een rijtje gezet. Begin ermee je situatie in kaart te brengen. Welke zone van je lichaam wil je scheren? Welke stroomvoorziening heeft je voorkeur? Moet de epilator tegen water kunnen? Vind je overige functies zoals massage of scrub belangrijk?

  1. Lichaamsdeel

    Ten eerste is het handig om je af te vragen welk lichaamsdeel je wilt epileren. Niet ieder apparaat of opzetstuk is namelijk geschikt voor ieder deel. Als je je benen wilt epileren is het aan te raden voor een breed scheerhoofd te gaan. Zo ben je tenminste nog een keer klaar. Als je je oksels wilt epileren ga dan voor een type die hiervoor geschikt is. De huid van de oksels is namelijk erg gevoelig en je wilt niet dat je huid geïrriteerd raakt. Ditzelfde geldt voor de bikinilijn. De wenkbrauwen en het gezicht vereisen veel precisie. Een klein apparaatje of speciale gezichtsepilator is daarom aan te raden voor het beste resultaat. Je gezicht beslaat namelijk een kleiner oppervlak dan de andere delen van je lichaam.

  2. Stroomvoorziening

    Het is geheel persoonlijk wat je fijn vindt wat stroomvoorziening betreft. Een epilator met een accu of batterijen heeft als groot voordeel dat je hem flexibel kunt gebruiken zonder dat er een irritant snoer in de weg zit. Het nadeel is dat de batterijen of accu leeg kunnen raken. Bovendien moet je eraan denken om hem op te laden voor gebruik. Batterijen kunnen snel leeg raken. Zorg dus dat je altijd een extra setje in de buurt hebt want niets is zo irritant dat je midden in een epilatie beurt zit en de batterijen geven het op. Een accu heeft als voordeel dat je hem op kunt laden. Je hoeft dus geen extra batterijen te kopen. Er zal echter niet altijd een stopcontact in de buurt zijn. Als je bijvoorbeeld naar de camping gaat is een exemplaar op batterijen ideaal!

  3. Extra opties

    Dan zijn er nog de extra opties die een epilator kan hebben. Het hangt van je persoonlijke wensen af hoe belangrijk je deze vindt. Denk hierbij aan een flexibele scheerkop, waterdichtheid, makkelijk mee te nemen op reis en een type dat zorgt dat je geen ingegroeide haren krijgt. Een waterdichte epilator is ideaal als je wilt epileren onder de douche. Als je veel reist is het wel zo prettig om voor een compact exemplaar te gaan, desnoods op batterijen als je een reis maakt waarbij je niet altijd een stopcontact voorhanden hebt. Wanneer je gevoelig bent voor ingegroeide haren dan zijn er speciale epilators die hier rekening mee houden.

Hoe gebruik ik een epilator?

Bij een epilator zorg je natuurlijk voor een enorm strak resultaat. Beter dan wanneer jij met scheermesjes gaan scheren, echter moet jij wel wat weten over het gebruik van een epilator voordat jij bezig gaat.

  • Zorg ervoor dat je goed timed, de avond is het beste voor een epileersessie. Je bent dan vaak meer ontspannen en je huid is hierdoor relaxter.
  • Zorg dat je een warme douche neemt voordat jij bezig gaat met epileren.
  • Tijdens het epileren probeer je zo koel en chill mogelijk te blijven, wanneer jij gaat stressen gaat je huid tegen je werken
  • In het water voelt vaak prettiger aan je huid, maar niet alle apparaten zijn hiervoor gemaakt.
  • Blijf tijdens een sessie stilzitten, dit zorgt voor de minste weerstand en dus ook de minste pijn.
  • Scheer in de goede richting voor het beste resultaat.

Laatste Epilator Trends van 2024

Het lijkt heel vanzelfsprekend dat we ons tegenwoordig van ons lichaamshaar ontdoen. Dit was echter niet altijd de mode. Als je nu aan komt zetten met een pakje shag onder je armen zal menigeen je nakijken. Gelukkig bestaat er de epilator die je hiervoor behoed. De eerste epilators lieten je een soort van martelgang ondergaan voordat je van het gladde en zachte resultaat mocht genieten. Dat is verleden tijd. Er zijn nu epilators op de markt met een koelfunctie bijvoorbeeld om de pijn te verminderen. Als je geen zin hebt om te wachten tot je epilator opgeladen is zijn er bovendien exemplaren met een snel laad functie. Je hoeft dus geen uren meer te wachten totdat je kunt beginnen met epileren. Ideaal!

Conclusie

Wij zien dat dat er een groot verschil is tussen epileerapparaten. Maar wat wij ook zien is dat de epilators die alles in hun mars hebben veel gebruikt worden en met een goed resultaat. Zo zijn vaak de epilators die ook nat kunnen scheren het beste. Deze komen als beste uit de test van consumenten bij elkaar.

Ook zien we een groot verschil tussen opzetstukjes. Bij de ene epilator krijg je er wel 10 en de ander zit maar één opzetstukje bij. Laat je hier niet door afleiden. Veel epilators zijn niet per se beter doordat ze meer opzetstukjes hebben. Ga af op de mening van andere consumenten.

Volg je gevoel wanneer je kiest voor een epilator. Misschien wil jij per se een handig bewaarhoesje. Of misschien is één die nat kan scheren wel iets voor jou. Kies bewust en met je hoofd.

Andere geteste producten

Ook benieuwd naar debeste fohn en haardroger? Of wil je alles weten over de laatstestijltang? Of de resultaten zien van besteladyshave test? Wij zetten alle goede producten voor je op een rij.

Beste Epilator 2024 uit de Test - bestetester.nl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated:

Views: 5397

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.