Fallout 4 Base Building, Settlement Guide - Voedsel, water, kracht, verdediging (2023)

InUitval 4, hebben spelers de mogelijkheid om een ​​nieuw leven op te bouwen te midden van het verwoeste landschap. Via de Workshop-functie kunnen spelers die graag buit verzamelen en materialen zoeken, hun inspanningen goed gebruiken door unieke structuren en nederzettingen te creëren. In dezeFallout 4 Base Building-gids, geven we de basisinstructies voor het bouwen en onderhouden van uwFallout 4-nederzettingen.

Mocht je in plaats daarvan hulp nodig hebben met iets anders met betrekking tot Fallout 4, ga dan naar onzeFallout 4 gidsen walkthrough hub, met zoektochten en gebiedsgidsen.

Aan het begin van het spel krijgen spelers de taak om een ​​nieuwe thuisbasis te creëren voor zichzelf en andere overlevenden in de vorm van een nederzetting. Overal waar een werkplaats zich bevindt, kunnen nederzettingen worden gemaakt. Met de werkplaats kun je objecten bouwen en verplaatsen door het hele gebied binnen de groene werkplaatsgrens. Om te bouwen, moet u eerst de materiële componenten hebben die nodig zijn om de gewenste items te maken.

De workshop - Aan de slag met nederzettingen in Fallout 4

Begin met het openen van de werkplaats aan de overkant van je oude huis. Met de Workshop-interface geopend, loop je rond in het gebied waar je van plan bent je nederzetting te bouwen. Objecten die kunnen worden gesloopt of opgeslagen, worden groen omlijnd, terwijl kapotte objecten die alleen kunnen worden gesloopt, geel worden weergegeven. Schrap alle gele items die je vindt en bewaar groene items die je later wilt gebruiken.

Als je eenmaal een behoorlijke hoeveelheid materialen hebt verzameld, kun je beginnen met bouwen. Blader door de verschillende tabbladen in de Workshop om vertrouwd te raken met de beschikbare items. Elk object toont een lijst met componenten die nodig zijn om het object te maken. Ontbrekende onderdelen kunnen worden getagd voor zoeken, waardoor een vergrootglaspictogram wordt geplaatst naast items die het ontbrekende onderdeel bevatten.

Objecten kunnen overal binnen de werkplaatsgrens worden gebouwd of geplaatst, zolang het maar groen is gemarkeerd in het voorbeeld. Als de markering rood is, moet u de positie aanpassen of een vlakke ondergrond zoeken om het object op te plaatsen. Als u een object wilt verplaatsen nadat het is geplaatst, markeert en selecteert u het object om het weer neer te zetten. Als je besluit dat je een object niet langer wilt gebruiken, schroot het dan niet, omdat dit een kleiner aantal componenten oplevert dan je gebruikte om het te bouwen. Bewaar het item in plaats daarvan gewoon in de Workshop voor toekomstig gebruik.

Een nederzetting onderhouden in Fallout 4

Fallout 4 Base Building, Settlement Guide - Voedsel, water, kracht, verdediging (1)

Je kunt structuren bouwen als je dat wilt, maar al vroeg in het leven van je nederzetting is je eerste prioriteit om ervoor te zorgen dat aan de behoeften van je kolonisten wordt voldaan. Je eerste nederzetting zal waarschijnlijk in Sanctuary zijn. Verschillende overlevenden hebben zich op deze locatie gevestigd en zullen je vragen om te helpen met een paar taken, die bedoeld zijn om je vertrouwd te maken met de basisprincipes van het onderhoud van nederzettingen.

Eerst moet je bedenken hoeveel kolonisten er zijn aangekomen om een ​​bepaalde nederzetting naar huis te bellen. Open het Workshop-menu en kijk naar de bovenste balk op de interface. Hierin wordt vermeld hoeveel kolonisten er in het gebied zijn, evenals verschillende andere categorieën die moeten worden gehandhaafd: voedsel, water, kracht, verdediging, bedden en geluk. De kleur van deze categorieën bepaalt de algehele status van een bepaalde nederzetting. Nederzetting geluk.

Het behouden van een nederzetting komt erop neer dat je ervoor moet zorgen dat je kolonisten een hoge tevredenheidsscore behouden. Om dit te doen, moet je voldoende bedden, voedsel, water, verdediging en kracht hebben op basis van het aantal kolonisten in je gemeenschap.

Bedden bouwen in uw nederzetting

Bedden zijn vrij eenvoudig. Je hebt gewoon minimaal één bed nodig voor elke kolonist, anders worden ze misschien een beetje chagrijnig. Open de werkplaats en bekijk de beddenselectie. Plaats voldoende bedden voor het aantal kolonisten dat je hebt. Bedden kunnen in bestaande structuren worden geplaatst, dus het is niet nodig om middelen te verspillen aan het bouwen van nieuwe huizen. Als het tijd is om te slapen, bezetten de kolonisten automatisch de bedden zelf zolang ze in het nederzettingsgebied zijn. Je kunt ook in elk bed rusten om je ontbrekende gezondheid aan te vullen, wat een tijdelijke 10% XP-boost geeft als je goed uitgerust bent.

Voedsel in uw nederzetting onderhouden

Fallout 4 Base Building, Settlement Guide - Voedsel, water, kracht, verdediging (2)

Voedsel is een ander basisitem dat uw gemeenschap nodig heeft om te overleven. Als je producten hebt geoogst tijdens het opruimen, zoals maïs of meloenen, kun je deze items planten om je kolonisten te voeden en een regenererende voedselbron te hebben. Begin met het kiezen van een locatie om uw gewassen te laten groeien. Houd er rekening mee dat producten alleen in aarde kunnen worden geplant. Open de Workshop en ga naar Food onder het gedeelte Resources. Selecteer een voedingsmiddel dat je hebt en druk op Bouwen om het gewas te planten waar je het wilt laten groeien.

Om het gewas te oogsten om de nederzetting te voeden, moet je een arbeider toewijzen aan het gewas. Loop naar een van de kolonisten terwijl je in de Workshop-interface bent en druk op Command. Loop nu naar het gewas dat je ze wilt laten bewerken en selecteer Toewijzen om de voedselwaardering voor je nederzetting te verhogen.

Opmerking:Als je je Charisma naar niveau 7 brengt en de Local Leader Perk koopt, kun je bevoorradingslijnen opzetten tussen nederzettingen. Als je dit doet, kun je naar een andere nederzetting gaan en hun Workbench gebruiken, waardoor je toegang hebt tot de bronnen die je hebt in elke nederzetting die is aangesloten op de aanvoerlijn. Om een ​​bevoorradingslijn op te zetten, ga je naar de werkbankmodus en kijk je naar een van je kolonisten. Onderaan je scherm staan ​​instructies om ze toe te wijzen aan de bevoorradingslijn.

Water leveren aan uw nederzetting

In een door nucleaire neerslag geteisterde wereld is schoon water een zeldzaam goed. Om je nederzetting gehydrateerd te houden, moet je ze voorzien van een waterbron. Ga vanuit de Workshop-interface naar het tabblad Water in de sectie Resources. Selecteer de waterpomp en beslis waar je deze wilt plaatsen. Houd er rekening mee dat waterpompen beton nodig hebben, dus zorg ervoor dat je een paar relevante bronnen in de buurt weggooit als je een tekort aan onderdelen hebt.

Stroom leveren aan uw nederzetting

Fallout 4 Base Building, Settlement Guide - Voedsel, water, kracht, verdediging (3)

Sommige objecten hebben een bepaald vermogensniveau nodig voordat ze kunnen worden gebouwd. Om items zoals lampen, ventilatoren en zelfs waterzuiveraars van stroom te voorzien, moet je eerst beginnen met het bouwen van een generator. Selecteer een generator op het eerste tabblad van het Power-gedeelte in de Workshop en beslis waar je deze wilt plaatsen. Er zijn verschillende soorten generatoren, variërend in vermogen en resourcekosten. Het is over het algemeen een goed idee om de generator dicht bij een huis of structuur te plaatsen waar uw bedden en kolonisten zich bevinden.

Om ervoor te zorgen dat de generator een deel van het elektriciteitsnet van stroom voorziet, moet je ook een hoogspanningsmast bouwen en deze in de buurt van een gebied plaatsen waar je van plan bent een object te plaatsen dat stroom nodig heeft. Beweeg over de generator en druk op Attach Wire om een ​​draad van de generator met de pyloon te verbinden. De pyloon levert nu stroom aan nabijgelegen elektrische objecten, zoals verlichtingsarmaturen. Als u problemen heeft met de verlichting, probeer dan de pyloon te verplaatsen terwijl deze is aangesloten op de generator en plaats deze op verschillende plaatsen in de buurt van een verlichtingsarmatuur om een ​​idee te krijgen van het vermogensbereik. Generatoren produceren een beperkte hoeveelheid stroom, die wordt aangegeven door het bliksemschichtsymbool onder het object.

Uw schikking verdedigen

Fallout 4 Base Building, Settlement Guide - Voedsel, water, kracht, verdediging (4)

Ten slotte moet u ervoor zorgen dat uw schikking beschermd is. Doe dit door de Workshop te openen en de sectie Verdediging te selecteren. Hier vind je verschillende verdedigingsobjecten, waaronder wachtposten en torentjes. Houd er rekening mee dat voor wachtposten een kolonist aan de post moet worden toegewezen om te kunnen meetellen voor de verdedigingsscore van de nederzetting. Voer, net als bij de gewassen, het bevel over een kolonist vanuit de Workshop-interface en selecteer de wachtpost om ze eraan toe te wijzen. Torentjes en andere verdedigingsitems hebben geen arbeiders nodig, maar kosten vaak wat meer middelen om te bouwen. Als je een lage verdedigingswaardering hebt, vergroot dit de kans op een vijandelijke aanval op je nederzetting, dus zorg ervoor dat je deze waarde in het groen houdt.

Algemene tips en trucs voor schikkingen

Nederzettingen kunnen overal worden gevestigd waar een werkplaats zich bevindt. Terwijl je de woestenij verkent, zul je gebieden ontdekken die beschikbare Workshops hebben en misschien zelfs al een paar kolonisten bevatten. Houd er rekening mee dat de materialen die je weggooit en opslaat in een bepaald werkplaatsgebied alleen kunnen worden gebruikt om objecten te bouwen binnen het bereik van die werkplaats. Als je niet genoeg materialen vindt in de omgeving van een nieuwe nederzetting, moet je mogelijk naar je hoofdthuisbasis reizen om materialen in je inventaris te verzamelen om naar de nieuwe werkplaatslocatie te brengen.

Opmerking:Als je probeert een kolonist van de ene nederzetting naar de andere te verplaatsen, maar dat niet lukt, kan dit worden opgelost met je charisma. Je mag 10 kolonisten hebben voor elke Workbench (geen wapens of bepantsering), plus nog een voor elk punt van Charisma dat je hebt. Als je één Workbench en zeven Charasima hebt, kun je 17 kolonisten in je nederzetting plaatsen, plus jezelf voor 18.

Sommige voordelen kunnen ook helpen bij het verzamelen van bronnen. Onder de categorie Intelligentie van de Perk Chart is er een voordeel met de titel Scrapper waarmee bepaalde materialen, zoals koper en schroeven, kunnen worden geschrapt van gevallen bepantsering. Dit is een veel praktischere manier om van lastige pantserstukken af ​​te komen.

Zodra je je nederzetting hebt gevestigd, kun je een radiobaken bouwen om nieuwe kolonisten naar je gemeenschap te trekken. Terwijl je nederzetting zich ontwikkelt, probeer je hun tevredenheidsscore te behouden door de basisvoorwaarden in deze gids uit te breiden. Je kunt het algemene geluk van elk van je gemaakte nederzettingen controleren door met je muis over hun statistieken te bewegen terwijl je de kaart bekijkt.

FAQs

How much water do settlers need Fallout 4? ›

There is an easy and quick way to understand how much of each you need: Beds: One per settler (max of 10 settlers plus 1 settler per Charisma point). Food: One food per settler. Water: One water per settler.

How do you build a perfect settlement in Fallout 4? ›

Each settlement needs the numbers next to food and water to be higher than the number of settlers who live there. To increase your food supply, plant crops and assign settlers to manage them. For water, build a few water pumps or – if the settlement is on the coast or contains a large puddle – a water purifier.

Do settlements share water Fallout 4? ›

Excess food and water are shared amongst connected settlements, meaning you could have one farm settlement you connect to all others and all would be happy and fed. The people you assign to the supply lines can help you out if they spot you in a bother while you're out and about.

What's the point of Brahmin in Fallout 4? ›

Settlements can have multiple brahmin. Brahmin will increase settlement food production while also producing fertilizer, a chemistry component that will be placed in the workbench. Brahmin can also be recruited to a settlement by capturing them with a cage.

How do you provide clean water for sanctuary settlers? ›

Provide clean water for Sanctuary settlers

Enter the workshop mode again and select "Resources" then "Water", the "Water Purifier". If all the necessary materials are in stock, head down to the river and build the purifier in the river.

Why is my settlement not producing water? ›

A settlement will stop producing purified water if there are more than 5 drinkable items in the workbench storage, plus 1 for every 4 settlers.

How do you get 100 percent settlement happiness in Fallout 4? ›

Here's what you'll need to do.
  1. It's easiest to get 100% happiness in a large settlement. ...
  2. Get 20+ settlers as quickly as you can. ...
  3. You can also visit small settlements you've acquired with settlers. ...
  4. Food, water, and bed stat numbers must be higher than your number of settlers. ...
  5. Go nuts with defense.
Aug 11, 2017

What settlement has the highest build limit in Fallout 4? ›

3 Abernathy Farm

But this humble farm sports the highest building limitation in the game: a whopping 20 stories for the player to build in. Even for those without the ambitions of building a 20-story fortress, it's a fully-functioning farm with tons of land for even more crops.

What is the fastest way to grow settlements in Fallout 4? ›

In order for your settlement to grow you need to make sure that existing settlers have everything they need. In a building menu, there are stats on the top of the screen. You don't need to maintain all of them but there are a few key ones: Beds, Food, Water, Defense.

Does pumping water do anything Fallout 4? ›

The water pump generates three units of purified water for its settlement. Pump production rates are much lower than the water purifiers or powered water pump, but they require no power, need fewer crafting components to build, and unlike purifiers, don't need to be placed in a body of freestanding water.

Can you farm dirty water Fallout 4? ›

Survival mode

Cartons of dirty water can be created by using the "Fill Bottle" option if one is next to a water source (river, sea, lake, pond, puddle of stagnant water, or contaminated water fountain) and if the player character has one or more empty bottles in their inventory.

What is the purified water limit Fallout 4? ›

Purified water will not be added to the workshop if more than 5 drinkable items (including dirty water and alcoholic beverages) are present. This cap increases by 1 for every four population.

Is luck really important in Fallout 4? ›

Of all the perks in Fallout 4, some of the most useful are the various luck perks. These are the absolute best ones you can get. Luck is a very useful special stat in Fallout 4 because it contains powerful perks that revolve around finding more items in containers and dealing more damage with critical hits.

What faction has the most benefits Fallout 4? ›

A paint job is given to every part of the Power armor, a boosted strength is given to the armor that helps in accessing its power. Looking at all the benefits you get for siding with the Brotherhood of Steel, it can easily be argued that they are in the running for Fallout 4 best faction by far.

Can you milk brahmin fallout? ›

You can milk the brahmin at either end of the Big Bend and the caravan during Riding Shotgun.

Is there a water limit fo4? ›

Purified water will not be added to the workshop if more than 5 drinkable items (including dirty water and alcoholic beverages) are present. This cap increases by 1 for every four population. Regular collection of excess purified water is therefore necessary to continue production.

Can you fill beer bottles with water Fallout 4? ›

If you have a bottle with you look at the water at your feet. You will get a "fill bottle" option. Also, try using faucets in the vault or manual water pumps in settlements. And welcome.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carlyn Walter

Last Updated: 06/10/2023

Views: 5485

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carlyn Walter

Birthday: 1996-01-03

Address: Suite 452 40815 Denyse Extensions, Sengermouth, OR 42374

Phone: +8501809515404

Job: Manufacturing Technician

Hobby: Table tennis, Archery, Vacation, Metal detecting, Yo-yoing, Crocheting, Creative writing

Introduction: My name is Carlyn Walter, I am a lively, glamorous, healthy, clean, powerful, calm, combative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.