Fallout 4 Settlement Guide: tips over eten, locaties, bouwen en kolonistenbeheer (2023)

Uitval 4's nederzettingen maken deel uit van het spel en beloven voor een lange, lange tijd een gootsteen voor geld, buit en middelen te bieden.Uitval 4gooit vrijwel onmiddellijk een aantal nederzettingen naar je toe, maar sommige zijn veelbelovender en bevredigender dan andere. Hier zijn een paar opties om er het beste van te makenUitval 4’s beste nederzettingen, evenals tips en trucs om het beste uit het slechtste te halen. En wil je weten hoe je de mooiste sloppenwijken bouwt aan deze kant van de Wasteland? Geïnteresseerd in de constructie van een paleisachtige hut voor je verwilderde kolonisten? We hebben je.

De belangrijkste gereedschappen die je nodig hebt om hutten te bouwen zijn de volgende:

 • Vloeren: Uw basisvloer,Hut vloer, is te vinden in Structuren > Hout > Vloeren. Je hebt dit nodig voor elk type hut, hout of metaal.
 • Muren:Muren zijn er in twee smaken, "Hout" en "Metaal". Jouw basisHut muurzal vastklikken op elke verdieping die u plaatst, intern of extern.
 • Deuropeningen:Er zijn specialeHut deuropeningstukken (constructies > hout/metaal > muren) die je nodig hebt als je een deur naar je hut wilt plaatsen in plaats van deze open te laten voor de lege lucht (ook een esthetisch aantrekkelijke optie, maar niet aan te raden op hogere verdiepingen, als je idiote kolonisten zullen hun dood instorten). De deur springt recht in de lege ruimte.
 • Daken:Er is een grote verscheidenheid aan houten daken onder Constructies > Hout > Daken; niet zozeer voor metaal eronder. Ze zullen zelfs tegen één muur klikken.

Hoewel het spel je toestaat om muren zonder vloer te plaatsen, raad ik je ten zeerste aan om eerst een vloer te plaatsen (of eenfunderingals u op een oneffen ondergrond werkt). De vloer geeft je muren iets om rond te klikken; anders breken ze in een rechte lijn de eeuwigheid in.

Hoewel het spel je er ook niet van weerhoudt om houten en metalen hutstukken te mixen, raad ik je aan om per hut hout of metaal te gebruiken. Veel van de metalen shack-muurstukken hebben coole atomicpunk-ronde stukjes die niet goed passen bij de rechte hoeken van de houten stukken.

Met de bovenstaande stukken kun je een vrij eenvoudig hutje bouwen. Voeg daar een bed, een kleed, een stoel, een lamp en een portret van een lieve kitten aan toe, en elke Wastelander zou er trots op zijn om het naar huis te noemen.

 • Keetmuur en dak:Onder Constructies > Hout/Metaal > Muren zijn er stukken genaamd "Shack Wall and Roof" met kleine stroken vloer die zorgen voor balkons op de bovenste verdiepingen en over het algemeen meer natuurlijk licht binnenlaten (aangezien er geen raamopties zijn). Deze klikken net als muren op de grond.
 • Muur: Je zult merken dat sommige stukken die "Wall" worden genoemd eigenlijk een kleine strook extra vloeroppervlak hebben, en hoewel ze "Wall" heten, heten ze nadat je ze hebt gebouwd "Shack Wall and Roof". Deze bieden dezelfde functie van esthetische variatie als de titelsShack muur en dakboven.
 • Muur - Hoek:Deze stukken zijn voor gebruik metShack muur en dak alleen. Zijzal nietklik ze op hun plaats naast elkaar, naast een lege vloer of naast een muurstuk. Zoals je zult merken, als je vier van deShack muur en dakstukken rond een vierkant vloer, je blijft achter met vier ontbrekende hoeken, en deze hoekstukken vullen die gaten op. DeMuur - Hoekstukken variëren van een muur tot een volledig ommuurd hoekstuk. Als je de hoek volledig ommuurd wilt hebben, heb je twee opties: je gebruikt het volledig ommuurde hoekstuk, of je gebruikt hetMuur - eindestuk om de muur te vullen.
 • Muur - Einde:Gebruikt om de muren van te vullenMuur - Hoek.Maar pas op - het zal niet altijd op zijn plaats klikken. Het zal vaak maar aan één kant vastklikkenMuur - Hoek, de andere kant open latend. Voor kolonisten lijkt dit niet veel uit te maken, maar als je er last van hebt, kies dan voor de volledig ommuurdeMuur - Hoekdeel.
 • Muur en Dak:Gevonden onder Structuren> Hout> Prefabs, deze zijn als deShack muur en dakstukken, maar in plaats van een strook vanKleine verdiepingvierkanten, het wordt geleverd met een vierkant vloeroppervlak van volledige grootte.

Deuropeningenzal niet op zijn plaats tussen klikkenMuur - Hoekstukken, maar zal vastklikken tegen vloeren. Gebruik deVerdieping - Kleinstukjes om de ruimte tussen de hoeken op te vullen als je geen verzonken ingang wilt.

Als u echter van plan bent om eenMuur - eindestukje in jeHoek van de schuurstuk, plaats het eerst en plaats dan uwDeuropening, anders jouwDeuropeningzal niet op zijn plaats klikken.

Een opmerking: als u plaatstMuur en dak(met de volledige vloer), en plaats danShack muur en dak(met de kleine strook vloer) ernaast kun je beide gebruikenMuur - eindeom het gat op te vullen, of plaats eenMuur hoekstukje naast deShack muur en dak. Pas op voor welkeMuur hoekstuk dat u gebruikt, omdat het lastig kan zijn om het te plaatsenMuur - eindestuk erop om het gat op te vullen.

Je kunt zo hoog als de lucht bouwen als je wilt. Je hebt nodig:

 • Hut trappenhuis:Gevonden in Structuren > Hout > Vloeren. Ik adviseer ten zeerste het gebruik hiervan over deHut Trappengevonden in Structuren> Hout> Trappen, omdat effectief gebruikenHut Trappenbetekent zeer kieskeurig zijn over het gebruik van deVerdieping - Kleinstukken zodat je muren allemaal netjes op één lijn liggen. Let daar opMuur - einde zal nietnaast vastklikkenietsmaar de juisteMuur - Hoekstuk, goed gedraaid.
 • Hut Bovenverdieping of Hut Verdieping:Gevonden in Structuren > Houten vloeren. DeHut bovenverdiepingzal op zijn plaats klikken naast deHut trappenhuis, maar dat geldt ook voor het normaleHut vloerstuk, dus het is aan jou.

Je kunt de bovenverdieping zo ver naar buiten bouwen als je wilt zonder dat je kolommen nodig hebt zoals je zou doenDe Sims. Je hut zal er raar uitzien met die gigantische overhang, maar niets houdt je tegen. En je kunt zo ver omhoog bouwen als je materialen hebt, wat handig is voor krappe nederzettingen zoals Hangman's Alley of Outpost Zimonja.

Tip: voor je torenhoge wolkenkrabbers van afval, bouw er een paar tijdelijkeHut Trappenom u in staat te stellen uw muren en dergelijke aan de buitenkant te plaatsen, zo hoog als u nodig heeft. U wilt dit doen om te plaatsenStroomleidingenom je hutten van stroom te voorzien.

Sommige shack-fijnheden bevatten details zoalsShack-stappenonder Structuren > Hout > Trappen, die op hun plaats klikken naast eenDeuropeningzodat u niet hoeft te springen om uw eigen huis binnen te komen als de grond een beetje hobbelig is, of als u op een erg oneffen ondergrond bouwt, het gebruik van een van deShack-funderingenin Structuren > Hout > Vloeren om het gemakkelijker te maken om uw vloervierkanten te plaatsen.

Er zijn ookTraliewerkstukken beschikbaar (onder Structuren > Hout > Diversen) die ernaast zullen klikkenvloeren,MurenEnMuur en dakstukken voor al uw pittoreske balkonbehoeften. (Merk op dat ze niet op hun plaats klikken als u uw dakstukken al hebt geplaatst.)

Dus je hebt een paar mooie torenhoge hutjes gebouwd voor je kolonisten om naar huis te bellen, maar de ondankbare klootzakken hebben ook voedsel en water nodig. Elke kolonist heeft elk één voedsel- en watervoorraad nodig. Gelukkig is het iets gemakkelijker om je bewoners te voeden dan het dak boven hun hoofd te ontwerpen en te bouwen.

Als het om eten gaat, is er maar één woord dat u moet kennen: Mutfruit. In het begin van het spel is het verstandig om Mutfruit zwaar te gebruiken, omdat het 1 hele voedselbron per plant produceert. Al het andere biedt slechts 0,5. Nu hebben we niet kunnen bevestigen dat voedselvariëteit een factor is in Settler-geluk (zie hieronder meer over geluk). U wilt echter ook maïs- en tatoplanten planten. Waarom?

Omdat lijmen.

(Video) 10 Settlement Building Tips that Make Your Life Easier

Naarmate je verder komt in Fallout 4, realiseer je je dat de lijm super belangrijk is (Dat vertelde Todd Howard ons in dit exclusieve interview) en het is gemakkelijk om de beste lijmbron in het spel te missen: je moestuin. Met elk kookstation kun je een plantaardige zetmeellijm maken van maïs, mutfruit, tatoos en gezuiverd water. Dus door die gewassen toe te voegen aan je nederzettingen, kun je lijm maken wanneer je die nodig hebt en, geloof ons, je zult het nodig hebben.

Water is een veel beter beheersbaar goed. De basiswaterpomp vereist beton, staal en tandwielen om te bouwen. Staal is het gemakkelijkst te vinden, en beton is meestal te vinden bij het slopen van sintelblokken verspreid over de huizen. Versnellingen, niet zo veel. Een van de beste vroege bronnen voor versnellingen zijn bureauventilatoren, dus pak die op tijdens je reizen. En totdat je het voordeel Local Leader ontgrendelt (waarvoor je 6 charisma nodig hebt om toegang te krijgen), kun je geen bevoorradingslijnen opzetten tussen nederzettingen om grondstoffen te delen. Zorg er dus voor dat je een paar bureauventilatoren (of andere met spullen beladen rommel) bij de hand hebt voordat je aan je resource management-projecten begint.

De meer geavanceerde waterbronnen zijn elektrisch aangedreven pompen die een permanente waterbron op de nederzetting nodig hebben. Ook hebben niet alle nederzettingen een plas water tot hun beschikking. Ik zou ook aanraden om voor de industriële maat te gaan in plaats van de standaardmaat. Het kost iets meer middelen en gebruikt schroeven die de kleinere versie niet nodig heeft, maar de uitvoer is 40 eenheden schoon water in vergelijking met 10.

Beide hebben ook generatoren nodig om ze van stroom te voorzien, dus als je de grote investering in industriële waterzuivering gaat doen, kun je net zo goed all-in gaan en je nooit meer zorgen hoeven te maken over water in je nederzettingen. Bovendien wordt het extra gezuiverde water opgeslagen in de werkplaatsinventaris en kan het worden verkocht of meegenomen op reis.

Een gevoede en gedrenkte kolonist is een gelukkige kolonist. Maar er is meer aan Settler-geluk dan volle buiken. Ze hebben ook flair in hun leven nodig. Een groezelige hut is gewoon deprimerend, dus fleur die muren op met schilderijen in de sectie Decoraties > Wanddecoraties. Schilderijen hebben alleen hout nodig, de meest voorkomende bouwbron in het spel. Dus doe eens gek en plaats een schilderij op zowat elk oppervlak dat je kunt.

Zorg er ook voor dat je eerst voor bedden, eten, water en verdediging hebt gezorgd voordat je gek wordt met decoreren. Er is niets erger dan een prachtige hut te ontwerpen, alleen om te beseffen dat je alle stoffen hebt gebruikt om tapijten te maken en dat er nu niets meer over is voor bedden. Vergeet niet om eerst vloerkleden te leggen voordat u er tafels, stoelen of bedden op zet. Als je de vloerkleden weer verplaatst, verplaats je alles wat op de vloerkleden ligt mee.

Kolonisten houden ook van meubels om op te ontspannen en van elektriciteit om zich veilig te voelen. Bedrading van stroom kan een beetje lastig zijn in Fallout 4. Kleinere decoratieve elementen, zoals lampen en televisies, krijgen hun stroom draadloos, maar de nabijheid van een stroombron kan moeilijk te beoordelen zijn als je externe pylonen en kabels gebruikt.

Onze truc is dit:elektriciteitsleidingen. Je vindt ze in het gedeelte Voeding > Connectoren en schakelaars. Zet de stroomkabels op de hoeken en langs de rand van je dak, koppel ze aan elkaar en je hoeft er maar één aan eenHoogspanningsmastom het hele net van stroom te voorzien. Dit helpt om lelijke draden van de grond te houden en zorgt voor voldoende nabijheid voor al uw interne elektrische behoeften.

Zorg ervoor dat u eerst uw elektriciteitsnet ontwerpt, aangezien veel van de stroomelementen koper nodig hebben, wat het belangrijkste onderdeel is bij het rijgen van elektriciteitsdraden. Het is echt stom om een ​​heleboel lampen en tv's te installeren om vervolgens zonder koper te komen te zitten dat je nodig hebt voor bedrading, en koper is een zeldzame hulpbron.

Bonus: veel van de kleinere elektrische goodies hebben geen speciale energiebron nodig, dus een kleine generator wordt niet overbelast door lampen en tv's. En radio's hebben helemaal geen stroom nodig!

JouwUitval 4nederzetting begint eruit te zien als het soort plek waar je zou willen wonen. Maar de Wasteland is een hardvochtige minnares en het zal niet lang duren voordat bloatflies, supermutanten en raiders langskomen om alles te verpesten. Dus je hebt verdediging nodig. En vroeg in het spel kom je in de verleiding om veel hekken te bouwen.

Doe dit niet.

Natuurlijk, wat hekwerk is handig, en het is een goed idee om poorten te bouwen over alle wegen of paden die door je nederzetting lopen. Maar we ontdekten dat we veel tijd, moeite en middelen verspilden aan het bouwen van ondoordringbare ommuringen, om vervolgens te beseffen dat schermen niet bijdragen aan de verdedigingswaarde van een nederzetting.

Bouw in plaats daarvan een paar wachtposten met aan weerszijden een klein hek. Zodra de wachtposten zijn geplaatst, moet je er een kolonist aan toewijzen. Als de posten dichtbij genoeg zijn, zal één kolonist er twee of drie werken, dus controleer of alles bemand is voordat je op weg gaat. Je zult het kunnen zien omdat de Vault Boy-omtrek groen is, niet rood, wanneer je de hulpbron in werkplaatsmodus onderzoekt.

Je absoluut beste vriend in de verdediging worden machinegeweertorens. Elke toren heeft het volgende nodig: 8 staal, 1 circuit, 2 versnellingen en 2 olie. Nogmaals, tenzij je toevoerlijnen hebt ingesteld, wil je dat recept x4 voor elke nederzettingslay-out. Zo kun je op/naar elke hoek een torentje zetten. Als je een centraal gelegen hut hebt, plaats ze dan op de hoek van het dak. Door ze hoog te plaatsen, hebben ze een groter bereik, en door ze van de grond te houden, kunnen melee-aanvallers ze niet verpletteren.

Controleer ze regelmatig om te zien of ze ook gerepareerd moeten worden. Als ze zaken regelen terwijl u er niet bent en beschadigd raken, is het goedkoper om ze te repareren dan een nieuwe te bouwen die kapot gaat vanwege uw nalatigheid.

(Video) Fallout 4 - Food Production & Assigning Settlers

Je zult uiteindelijk beginnen met het ontgrendelen van meer geavanceerde torentjesUitval 4als je investeert in wetenschap en geschutsvoordelen, maar in het begin zullen deze standaard machinegeweertorentjes je kolonisten beschermen en 5 punten toevoegen aan je verdedigingsscore.

En als je de mogelijkheid hebt om een ​​hond te kopen, doe het dan. Misschien moet je de nerveuze verkoper vaak geruststellen dat je deze hond goed zult behandelen, maar de Junkyard Dog voegt 5 verdedigingspunten toe aan elke schikking.

Het bijhouden van kolonisten is een zware klus. Er is geen gebruikersinterface die u gemakkelijk informeert over welke kolonisten aan welke taak zijn toegewezen, en alle kolonisten heten in het algemeen Settler, dus als nieuwe kolonisten de stad binnendruppelen, is het moeilijk om erachter te komen wie überhaupt is toegewezen, laat staan ​​​​voor welke taak.

De enige taak die een kolonist onder een andere naam markeert, is het leiden van een aanvoerlijn van de ene werkplaats naar de andere, waarvoor de eerste rang van het voordeel Lokale leider in de Charisma-boom vereist is. Dit markeert ze als Provisioner, maar als je veel Provisioners hebt, weet je niet naar welke nederzetting ze gaan.

Een handige tip om bij te houden welke kolonisten aan een taak zijn toegewezen: vraag om met ze te praten, stop een hoed in hun inventaris en rust ze uit. Nu weet je dat eventuele kolonisten met een onbedekt hoofd nog moeten worden toegewezen! Je zou meer in detail kunnen treden als je wilt - kolonisten met fedora's zijn boeren, kolonisten met zakkappen hebben wachtdienst, enz. - maar dat is aan jou.

Kolonisten gebruiken ook de wapens die je ze geeft. Dus al dat raider-pantser dat zich opstapelt na speurtochten en die stapels pijpgeweren die het niet waard zijn om mee te nemen, zorgen voor geweldige uitrusting voor Settlers die op wacht staan. Met het ingebouwde ontwerpmechanisme kun je de tijd nemen om je bewakers uit te rusten met echt geweldige uitrusting die van pas zal komen tijdens die supermutantaanvallen.

Sommige nederzettingen hebben speciale gevaren: de Starlight Diner heeft bijvoorbeeld een plas radioactief afval in het midden waar kolonisten naar toe zullen dwalen als het niet is omheind.

Anders, als je een kolonist opnieuw toewijst, let dan goed op je middelen - dat zal je vertellen waaraan ze zijn toegewezen. Als de verdediging of het voedsel slinkt, werden ze toegewezen aan een wachtpost of landbouw. Zorg ervoor dat u ze vervangt als uw bronnen bijna op zijn.

Ten slotte, als je eenmaal de tweede rang van het voordeel Local Leader in de Charisma-boom hebt, kun je winkels creëren die het geluk en het inkomen van je stad verhogen op basis van het aantal inwoners. En het is erg handig om je eigen dokter in de stad te hebben!

Wat de nederzettingen zelf betreft,Uitval 4onroerend goed volgt dezelfde regels als IRL-eigendom: locatie, locatie, locatie. Met veel locaties om uit te kiezen voor het stichten van nederzettingen, zijn dit degene die je nodig hebt, degene die je wilt en degene die je moet vermijden.

Dit zijn de nederzettingen die je op een bepaald moment in het verhaal moet hebben:

Heiligdom heuvels:Je eerste nederzetting en een van de grootste en beste. Veel dingen om te slopen en veel ruimte, met een bron van overvloedig zoet water en een gemakkelijk te verdedigen brug.

Fallout 4 Settlement Guide: tips over eten, locaties, bouwen en kolonistenbeheer (1)

Het kasteel:Deze enorme nederzetting wordt geleverd met al je elektriciteitsleidingen al op hun plaats, een enorme generator in de oceaan die direct 40 water levert, en zelfs een reserve raketwerper. Het is zo groot, het is een beetje overweldigend, maar daarom heeft God Howard ons winkels gegeven. Verander het fort in je eigen Super Duper Mart!

Fallout 4 Settlement Guide: tips over eten, locaties, bouwen en kolonistenbeheer (2)
(Video) 5 TIPS FOR BUILDING AWESOME SETTLMENTS IN FALLOUT 4

Taffington Botenhuis:Het is een leuke boerderij met twee verdiepingen aan het water. Het wordt belangrijk in de latere delen van het verhaal omdat je daar wat speciale uitrusting moet bouwen, maar in de tussentijd zorgt het voor een sterke nederzetting die gemakkelijk te verdedigen is omdat een groot deel van de grens op een radioactief meer ligt. Er is zelfs een omheind gebied voor gewassen.

Deze nederzettingen zijn degene die je wilt hebben:

Fallout 4 Settlement Guide: tips over eten, locaties, bouwen en kolonistenbeheer (3)

Greentop Kwekerij:Deze locatie levert VEEL voedsel voor je nederzettingen. Helaas is het delen van voedsel op de aanvoerlijn momenteel een beetje afwijkend en wordt verzameld voedsel niet altijd weergegeven in de grondstoffenbalk van een gekoppelde nederzetting. De geoogste gewassen zijn echter beschikbaar om op een willekeurig aantal locaties opnieuw te planten, en deze kas is behoorlijk gevuld met mutfruit om mee om te gaan.

Fallout 4 Settlement Guide: tips over eten, locaties, bouwen en kolonistenbeheer (4)

de ploeteren:The Slog, de enige tarberry-boerderij in het Gemenebest, wordt geleverd met een mooi achtergrondverhaal over de bevrijding van geesten en een stevig betonnen boerderijhuis. Tarberries worden gekweekt in een oud zwembad, dus een waterzuiveringsmachine doet hier wonderen. Veel bestaande omheiningen zorgen voor natuurlijke veiligheid en een paar machinegeweertorens aan de omtrek zullen een bewonderenswaardige taak hebben om de gekken te verjagen.

Fallout 4 Settlement Guide: tips over eten, locaties, bouwen en kolonistenbeheer (5)

Abernathy-boerderij:Een andere locatie met goed onroerend goed voor starters, de boerderij in deze nederzetting is niet het grootste verkoopargument. Dat zou de nabijheid van Sanctuary zijn. Totdat je het voordeel van de bevoorradingslijn krijgt, is het handig om je nederzettingsgebieden dicht bij elkaar te houden, zodat je er gemakkelijk tussen kunt lopen. Net als de Greenhouse is deze boerderij in staat ontzettend veel voedsel te produceren en door de platte lay-out is het gemakkelijk om verdedigingswerken op te zetten.

Fallout 4 Settlement Guide: tips over eten, locaties, bouwen en kolonistenbeheer (6)

Buitenpost ZimonjaofHangman's Alley:Je moet ten minste één kleine, compacte nederzetting in je achterzak bewaren, met als enig doel je reserve-metgezellen naar toe te sturen, zodat je geen dagen verspilt aan het proberen ze op te sporen in de ruimere nederzettingen. (Tip: Dogmeat zal rondhangen in een hondenhok als er een beschikbaar is.) Deze kleine nederzettingen hebben ook zeer smalle en gemakkelijk verdedigbare knelpunten.

Deze nederzettingen zijn nogal nutteloos en dom, dus doe geen moeite:

Fallout 4 Settlement Guide: tips over eten, locaties, bouwen en kolonistenbeheer (7)

Starlight drive-in:Een geweldige plek om staal te slopen, maar de aanwezigheid van een radioactieve vijver betekent vaak een ramp voor je domme AI. Bovendien grenst het aan twee verschillende wegen, wat betekent dat het meer wordt aangevallen dan de meeste locaties. Er is niet veel vuil voor gewassen en de ruime hoeveelheid verharde ruimte is niet bruikbaar vanwege de straling die uit de vijver komt.

Fallout 4 Settlement Guide: tips over eten, locaties, bouwen en kolonistenbeheer (8)

Tenpines-boerderij:Een van de vroegste schikkingen die u wordt aangeboden, maar ook een van de meest omslachtige om te beheren. Het is een heuvelachtige, ongelijke lay-out, dus het leggen van vloeren is een grote pijn, en het heuvelachtige terrein maakt het moeilijk voor je machinegeweertorens om goede zichtlijnen te krijgen op naderende vijanden.

Nog meer tips en trucs om ruzie te makenUitval 4nederzettingen? Voel je vrij om je ontluikende carrière als welwillende huisjesmelker te bespreken met je andere ontluikende post-apocalyptische vastgoedmagnaten in de comments hieronder.

GERELATEERDE VERHALEN

Fallout 4 Magazine-locaties: waar vind je elk tijdschrift in de Wasteland en wat ze doen

Waar vind je 20 Fusion Cores in Fallout 4

Fallout 4 Bobblehead-locaties: hier vind je elke Bobblehead in The Wasteland

FAQs

How do I get the most out of my settlement Fallout 4? ›

Each settlement needs the numbers next to food and water to be higher than the number of settlers who live there. To increase your food supply, plant crops and assign settlers to manage them. For water, build a few water pumps or – if the settlement is on the coast or contains a large puddle – a water purifier.

What is the most beautiful settlement in Fallout 4? ›

1 Spectacle Island

Spectacle Island is a breathtaking spot for any settlement — especially for those looking to set up a powerful home base. It has the largest build area of any settlement in the game, and it's completely surrounded by open water. There's plenty of money to be made here.

How do you get 100 percent settlement happiness in Fallout 4? ›

Here's what you'll need to do.
 1. It's easiest to get 100% happiness in a large settlement. ...
 2. Get 20+ settlers as quickly as you can. ...
 3. You can also visit small settlements you've acquired with settlers. ...
 4. Food, water, and bed stat numbers must be higher than your number of settlers. ...
 5. Go nuts with defense.
Aug 11, 2017

What is the fastest way to grow settlements in Fallout 4? ›

In order for your settlement to grow you need to make sure that existing settlers have everything they need. In a building menu, there are stats on the top of the screen. You don't need to maintain all of them but there are a few key ones: Beds, Food, Water, Defense.

Is it worth building walls around settlements in Fallout 4? ›

There is really no point as many raiders spawn inside the settlement. However sometimes they spawn outside your walls if you place them right, it would probably be best to set up watch towers and battlements with guards,turrets and maybe even spare weapons for certain situations for you and your settlers to use

Is Sanctuary the best settlement in Fallout 4? ›

Ultimately, Sanctuary Hills remains one of the best locations for an endgame build simply for the reason that the player is 'going home. ' It's a massive, open space that boasts broad, flat areas and pre-built houses to fill with furniture.

What is the hardest place to be in Fallout 4? ›

Ranging from giant Mirelurks to a Gunner stronghold, here are the ten toughest encounters players will ever face in Fallout 4.
 • 3 Venomous Anglers.
 • 4 Mythic Deathclaws. ...
 • 5 35 Court. ...
 • 6 Quincy Ruins. ...
 • 7 Vault 114. ...
 • 8 Massachusetts State House Mirelurk Queen. ...
 • 9 Swan. ...
 • 10 Sarge. ...
Oct 21, 2020

What is the most secret location in Fallout 4? ›

While some locations have become more well-known over the years, these few hidden locations tend to get missed by many players.
 1. 1 Ug-Qualtoth's Cavern.
 2. 2 Treasure Of Jamaica Plain. ...
 3. 3 Jaws Boat. ...
 4. 4 Cat Cabin. ...
 5. 5 Crashed UFO. ...
 6. 6 The Rocket Shack. ...
 7. 7 Parking Garage Dungeon. ...
 8. 8 Carhenge. ...
Apr 23, 2022

What is the rarest thing in Fallout 4? ›

Fallout 4: The 10 Most Exceedingly Rare Items In The Game
 • 8 The Striker. ...
 • 7 Leopard Print Bandana. ...
 • 6 Prototype UP77 "Limitless Potential" ...
 • 5 Survivor's Special. ...
 • 4 Virgil's Rifle. ...
 • 3 Wazer Wifle. ...
 • 2 Ashmaker. ...
 • 1 Aeternus.
Jul 13, 2023

What faction has the most benefits Fallout 4? ›

A paint job is given to every part of the Power armor, a boosted strength is given to the armor that helps in accessing its power. Looking at all the benefits you get for siding with the Brotherhood of Steel, it can easily be argued that they are in the running for Fallout 4 best faction by far.

What is the most profitable farm in Fallout 4? ›

Mutfruit is the most lucrative crop you can grow. It's worth more than any other crop in the game, and the fruits weigh only a fifth as much as a tato, and one tenth as much as a melon or a gourd.

What is the point of food in Fallout 4? ›

In a desolate environment where Stimpaks are in horrifyingly short supply, food is fundamental to survival. Though often steeped in radiation, food is a far more ubiquitous way of regaining health than the chemical alternatives, with snacking opportunities scattered all over the post-apocalyptic environment.

How do you build defenses for sanctuary? ›

Build defenses for Sanctuary

Building Turrets in combination with walls will boost up the defenses fast. You can place them anywhere within the Sanctuary perimeter and it will count towards the defenses. Once you have built some defenses, return to Sturges to complete the quest.

What is the max amount of settlers you can have in a settlement in Fallout 4? ›

Is there a settler limit in Fallout 4? Each settlement has a default max population of 10 settlers plus each point of Charisma the character has, which has a base max of 22 (10 from leveling and +1 from bobblehead and You're SPECIAL!

Does happiness matter in Fallout 4 settlements? ›

OP, there is an achievement for getting to 100% happiness. Other than that all I know is if you let the happiness fall to low for a period of time you will lose the settlement and will have to conquerer it again.

Is there any point to settlements in Fallout 4? ›

There's no major point as such; the game can be completed without building a single thing (other than the teleporter). What the settlement system does is provide the player with an explanation of their legendary status later in the game.

What is the point of building settlements in Fallout 4? ›

Settlements allows you to populate the game world with cities, that provide food, water, gear, shops, and defensive forces.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dan Stracke

Last Updated: 12/09/2023

Views: 5511

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dan Stracke

Birthday: 1992-08-25

Address: 2253 Brown Springs, East Alla, OH 38634-0309

Phone: +398735162064

Job: Investor Government Associate

Hobby: Shopping, LARPing, Scrapbooking, Surfing, Slacklining, Dance, Glassblowing

Introduction: My name is Dan Stracke, I am a homely, gleaming, glamorous, inquisitive, homely, gorgeous, light person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.