Feedback om te leren (2023)

Feedback om te leren: wat en waarom

Wat is feedback en waarom is het belangrijk?

In grote lijnen is feedback "informatie die aan leerlingen wordt gegeven over hun prestaties die richtinggevend is voor toekomstig gedrag" (Ambrose et al., 2010, p. 125). Feedback kan helpen een pad voor studenten uit te stippelen, hun aandacht te richten op gebieden voor groei en verbetering, en hen te verbinden met toekomstige leermogelijkheden. Tegelijkertijd heeft feedback een evaluatieve component, ongeacht of deze met een cijfer wordt gegeven. Effectieve feedback vertelt studenten “Watze begrijpen het wel of niet,waarhun prestaties gaan goed of slecht, enHoeze zouden hun volgende inspanningen moeten sturen” (Ambrose et al., 2010, p. 137). Op deze manier is feedback essentieel voor het leren en de groei van studenten.

Het is niet voldoende dat studenten feedback krijgen. Ze hebben ook expliciete mogelijkheden nodig om de ontvangen feedback te implementeren en ermee te oefenen. In hunHoe leren werkt: zeven op onderzoek gebaseerde principes voor slim lesgeven, Ambrosius et al. (2010) onderstrepen het belang van feedback, gekoppeld aan oefenmogelijkheden: “Goal-directedoefenen gekoppeldgerichtfeedback is essentieel voor leren” (p. 125, cursivering in origineel). Ze benadrukken verder de onderlinge samenhang van feedback, oefening en prestaties in relatie tot overkoepelende cursusdoelen.

Soorten feedback

Er is geen one size fits all voor feedback. Hoewel er gemeenschappelijke kenmerken zijn van effectieve feedback (verderop besproken in de volgende sectie), zal de vorm die het aanneemt in verschillende contexten veranderen. Het kan ook op verschillende tijdstippen tijdens een opdracht komen. Je zou studenten kunnen aanbiedenachteruitkijkendfeedback op een eindproduct, nadat een student iets heeft “gedaan”; dit type feedback wordt meestal naast een opdrachtcijfer gegeven. Of je zou kunnen biedentoekomstgerichtfeedback, studenten advies en suggesties geven terwijl het werk nog bezig is. Het kan nuttig zijn voor studenten om te ontvangenbeidesoorten feedback, met mogelijkheden voor implementatie overal. Aanverwant, het soort vragen of prompts dat je in je feedback gebruikt, zal variĂ«ren op basis van het soort reacties en herzieningen dat je studenten probeert te vragen. Soorten feedback kunnen zijn: corrigerend, epistemisch, suggestief en epistemisch + suggestief (Leibold en Schwarz, 2015).

TypeDoelVoorbeeld taal
Corrigerend

Corrigerende feedback is specifiek voor hoe goed het werk van de leerling aansluit bij de opdracht.

Deze feedback laat zien op welke gebieden de student aan de doelen en verwachtingen van de opdracht heeft voldaan, en op welke punten verbetering mogelijk is.

Je pakt [opdrachtonderdeel/doel.] goed aan. De opdracht vroeg echter ook om x, maar x is niet aanwezig. Hoe zou je [opdrachtonderdeel/doel] kunnen aanpakken?
EpistemischEpistemische feedback zet studenten aan om dieper na te denken over hun werk. Het vraagt ​​om verdere verduidelijking en daagt studenten uit om dieper in bepaalde ideeĂ«n te duiken.Kun je iets meer zeggen over x.(U kunt ook specifieke vragen stellen waarop verdere verduidelijking kan of moet worden beantwoord.)
SuggestiefSuggestieve feedback geeft studenten advies over hoe ze hun werk kunnen verbeteren. Het kan ook specifieke gebieden of ideeën voor uitbreiding onderstrepen.Een voorbeeld geven van [dit concept] zou uw beschrijving duidelijker maken.
Epistemisch + Suggestief

De combinatie van epistemische en suggestieve feedback zet studenten ertoe aan om verdere verduidelijking te geven, terwijl ze ook specifieke suggesties doen.

Dit kan een nuttige combinatie zijn, omdat het studenten niet alleen vraagt ​​om 'meer te zeggen', maar ook specifieke suggesties geeft voor hoe ze dat zouden kunnen doen.

Hoe ben je tot deze conclusie gekomen? Denk na over het punt dat je maakte op pagina x.

Deze specifieke soorten feedback sluiten elkaar niet uit. Het is heel gebruikelijk dat de feedback die u geeft elementen bevat van sommige, zo niet alle, van deze vier typen. Welk type je op welk moment gebruikt, hangt af van de doelen van de opdracht, evenals het doel van de feedback en het soort revisie en reacties dat je probeert te vragen.

Kenmerken van effectieve feedback

Effectieve feedback is:

  • Gericht en beknopt:Te veel feedback kan overweldigend zijn; het kan moeilijk zijn om te weten waar te beginnen met herzien en waar prioriteit moet worden gegeven aan de inspanningen. Gebruik feedback om de aandacht van studenten te vestigen op de belangrijkste gebieden waarop ze waarschijnlijk vooruitgang zullen boeken; identificeer 2-3 hoofdgebieden voor verbetering en groei.
  • gefocust:Stem uw feedback af op de doelen van de opdracht om prioriteit te geven aan de belangrijkste gebieden die u identificeert. U kunt ook overwegen welke andere mogelijkheden studenten hebben gehad of zullen krijgen om deze vaardigheden te oefenen.
  • Actie georienteerd:Geef feedback die studenten door het revisieproces leidt. Wees direct en wijs specifieke gebieden binnen het werk van de leerling aan en geef suggesties voor herziening om hun inspanningen te helpen sturen.
  • Tijdig:Feedback is het nuttigst wanneer er tijd is om het te implementeren en ervan te leren. Bied frequente feedbackmogelijkhedenvooreen uiterste inleverdatum (toekomstgerichte feedback), zodat studenten uw feedback kunnen gebruiken en tijdens hun revisieproces kunnen gebruiken. Deze oefenmogelijkheden zullen studenten helpen om de cursusstof verder onder de knie te krijgen.

Strategieën voor het geven van effectieve feedback

Dit gedeelte biedt strategieën om de kenmerken van effectieve feedback in praktijk te brengen. Deze strategieën zijn van toepassing op verschillende klassen (bijv.: grote lezing, seminar) en modaliteiten (bijv.: persoonlijk, volledig online, hybride/HyFlex).

Creëer een cultuur van feedback

Creëer een respectvol en positief leerklimaat waar feedback wordt genormaliseerd en gewaardeerd. Dit omvat het helpen van studenten om de waarde van feedback voor hun leren in te zien, en het erkennen van de rol die fouten, oefening en revisie spelen bij het leren. Bied studenten regelmatig de gelegenheid om feedback te krijgen op hun werk in de cursus. Bied studenten ook regelmatig kansen om dit te doengeef fterug op de cursus. Dit wederkerige feedbackproces zal helpen om het belang en de waarde van feedback te onderstrepen, waardoor het proces verder wordt genormaliseerd. Zie de CTL's voor ondersteuning bij het verzamelen van feedback van studentenFeedback van studenten in het begin en midden van het semesterbron.

Werk samen met je leerlingen

Zoals McKeachie schrijftMcKeachie's onderwijstips: strategieĂ«n, onderzoek en theorie voor hogeschool- en universiteitsdocenten(2011),“Effectieve feedback is een partnerschap; het vereist zowel acties van de leerling als van de leraar” (p. 108). Het is niet genoeg voor jou om alleen feedback te geven; studenten moeten bij het hele proces worden betrokken. U kunt leerlingen betrekken bij een meta-discussie en om feedback vragenoverfeedback. Betrek leerlingen bij gesprekken over wat feedback het nuttigst maakt, het doel en de waarde ervan voor leren, en benadruk het belang van implementatie.

U kunt ook nadenken over de rol van peer review in het feedbackproces. Hoewel peer review de feedback van docenten niet mag vervangen, kunt u rekening houden met de soorten feedback die studenten al hebben ontvangen terwijl u hun werk beoordeelt. Dit kan met name handig zijn voor grotere klassen waar meerdere feedbackrondes van de instructeur en/of TA's niet mogelijk zijn. Zie de CTL's voor ondersteuning bij het betrekken van studenten bij peer reviewPeer Review: opzettelijk ontwerp voor elke cursuscontextbron.

Stem je feedback af op de leerdoelen

Zorg er bij het geven van feedback voor dat uw opmerkingen en suggesties overeenkomen met de algemene cursusdoelstellingen en de doelstellingen van de opdracht. Een handige manier om er zeker van te zijn dat uw feedback overeenkomt met de leerdoelen, is door een rubriek te gebruiken. Een rubriek is een beoordelingsinstrument dat “de verwachtingen voor een opdracht verwoordt door de criteria op te sommen of wat telt, en de kwaliteitsniveaus te beschrijven” (Malini Reddy & Andrade, 2010, p. 435). Rubrics helpen de doelen en het doel van de opdracht expliciet te maken voor studenten, terwijl je ook tijd bespaart bij het geven van feedback. Ze bestaan ​​doorgaans uit drie delen: evaluatiecriteria (bijv.: leerdoelen van opdrachten, waarop studenten worden beoordeeld); beoordelingswaarden (bijvoorbeeld: "uitstekend, goed en slecht", lettercijfers of een schaal van 1-5, enz.); en een beschrijving van elke beoordelingswaarde (vb.: een “B” opdracht doet dit
). Als u rubrieken gebruikt, kunt u overwegen om de rubriek samen met uw leerlingen op te stellen op basis van de opdrachtprompt en de doelen. Dit kan leerlingen helpen om meer eigenaarschap te krijgen over hun leerproces en om je verwachtingen voor de opdracht verder te verduidelijken.

Houd uw feedback gericht en eenvoudig

Houd rekening met de belangrijkste vaardigheden of competenties waarvan je hoopt dat studenten deze specifieke opdracht zullen oefenen en beheersen, en gebruik die als leidraad voor je feedback. Zoals John Bean schrijftBoeiende ideeĂ«n: de professorengids voor het integreren van schrijven, kritisch denken en actief leren in de klas(2011): “Omdat het uw doel is om zinvolle revisie te stimuleren, is uw beste strategie om uw commentaar te beperken tot een paar problemen waarvan u wilt dat de student deze aanpakt bij het voorbereiden van de volgende versie. Het helpt dus om een ​​hiĂ«rarchie van zorgen vast te stellen, aflopend van kwesties van hogere orde (ideeĂ«n, organisatie, ontwikkeling en algehele duidelijkheid) naar kwesties van lagere orde (correctheid van zinnen, stijl, mechanica, spelling, enzovoort)” (p. 322). Houd bij het overwegen van uw hiĂ«rarchie van zorgen rekening met het stadium van het concept van de leerling: vroege concepten hebben meer baat bij feedback van hogere orde, aangezien de details van de opdracht kunnen verschuiven en veranderen naarmate de leerling verder gaat met opstellen en herzien. Een later ontwerp, dat dichter bij 'af' is, kan baat hebben bij zorgen van lagere orde, gericht op stijl en mechanica.

Houd rekening met de timing van uw feedback

Zorg ervoor dat je tijdens de cursus meerdere mogelijkheden voor feedback biedt; deze frequentie zal ook de hierboven besproken feedbackcultuur helpen ondersteunen. Het is ook belangrijk dat u nadenktwanneerstudenten krijgen feedback van je en wat ze ermee gaan doen; onthoud dat, “als leerlingen willen leren van feedback, ze de kans moeten krijgen om hun eigen betekenis te construeren uit de ontvangen boodschap: ze moeten er iets mee doen, het analyseren, er vragen over stellen, het met anderen bespreken en het in verband brengen met eerdere kennis” (Nicol et al., 2014, p. 103). Geef leerlingen de tijd om uw feedback te implementeren, of ze nu hun werk willen herzien of toepassen op toekomstige opdrachten.

Wijzig uw manier van bezorgen

Hoewel de focus van feedback verschuift afhankelijk van de doelstellingen van de opdracht en de context van je cursus, kun je ook overwegen om de manier waarop je feedback geeft te veranderen. Schriftelijk commentaar, of het nu in de hele tekst is of samengevat aan het einde van de opdracht, is waardevol voor het leren van leerlingen, maar het is niet de enige manier om effectieve feedback te geven:

  • Audio-/videofeedback:Overweeg om audio- of visuele feedback te gebruiken om jezelf tijd te besparen en om je feedback menselijker te maken (Gannon, 2017; Cavanaugh en Song, 2014). De meeste instructeurs kunnen hun ideeĂ«n sneller uitpraten dan ze met de hand kunnen schrijven of typen, waardoor audiofeedback tijd bespaart. Met audio-feedback kunnen studenten uw toon en de bedoelde levering horen. Audio-/videofeedback is met name handig voor volledig online asynchrone cursussen, omdat het studenten de kans geeft om op een persoonlijker niveau met u, de instructeur, in contact te komen dan getypte opmerkingen zouden kunnen bieden.
  • 1-1 ontmoetingen:Overweeg om uw spreekuren of andere geplande vergaderingen te gebruiken om met studenten 1-1 over hun werk te praten. U kunt leerlingen vragen om de feedback die ze hebben gekregen uit te leggen of te parafraseren. Vragen kunnen zijn: 1) Wat was de feedback?; 2) Wat heb je geleerd van mijn feedback?; 3) Hoe ga je op basis van de feedback je werk verbeteren?

  • Bijeenkomsten in kleine groepen: Als je een grotere klas hebt, zou je kunnen overwegen om feedbackgroepen te creĂ«ren waar studenten elkaars werk hebben gelezen en peers hun feedback samen met jou kunnen delen in een kleine groep synchrone vergadering. (Deze methode kan werken ongeacht of de opdracht een groepsproject of een individuele opdracht is.) Als u een volledig online of hybride/HyFlex-cursus geeft, kunnen deze vergaderingen worden gefaciliteerd in een speciale Zoom-vergadering of tijdens de les met behulp van Zoom-breakoutruimtes.

    (Video) 📚 Waarom FEEDBACK GEVEN het beste is om beter te leren schrijven | Schrijfclub | Robin Rozendal

(Video) 📚 Feedback om beter te leren schrijven | In gesprek met Dennis Biesma | Robin Rozendal

Feedback mogelijk maken met door Columbia ondersteunde technologieën

Hoewel er geen tekort is aan technologieën om effectieve feedback mogelijk te maken, zoals ditKroniek van het hoger onderwijsAdvies gidshoogtepunten, is het raadzaam om te werken met tools die worden ondersteund door Columbia. Deze tools hebben het extra voordeel van universitaire ondersteuning, evenals een grotere kans op vertrouwdheid met studenten. De technologie die je kiest, moet aansluiten bij de doelen van de opdracht en feedback; onthoud, houd het simpel. Hoewel deze technologieën feedback voor face-to-face cursussen kunnen vergemakkelijken, zijn ze vooral handig voor degenen die volledig online of hybride/HyFlex-modaliteit geven.

Voor verdere ondersteuning bij het opzetten van een van deze platforms en het laten werken voor uw cursuscontext, kunt u contact opnemen met deContactpersoon voor lerende ontwerpersvoor uw school om een ​​consult in te plannen, of loop eens binnen bij onsCTL Support Kantoorurendoor te zoomen.

CourseWorks (Canvas)

CourseWorks biedt een aantal ingebouwde functies die effectieve feedback mogelijk maken, de groei en het leerproces van uw studenten bevorderen en u helpen tijd te besparen in het proces. Opmerking: sommige van deze functies moeten eerst worden ingeschakeld op je CourseWorks-pagina. Ga voor hulp bij het instellen van uw CourseWorks-pagina en voor meer informatie over CourseWorks-functies naar deDe kennisbank van CTL. De CTL biedt ook twee cursussen op eigen tempo aan:Inleiding tot CourseWorks (Canvas) OnlineEnBeoordeling en beoordeling in CourseWorks (Canvas) online, evenals live workshops voorOnline lesgeven met CourseWorks.

Cijferlijstopmerkingen

Als u de CourseWorks Gradebook gebruikt, kunt u summatieve feedbackopmerkingen voor uw studenten toevoegen; dit is vooral handig bij het aanbiedenachteruitkijkendfeedback op reeds ingeleverde opdrachten. Zie de Canvas Help-documentatie voor hulp bij het toevoegen van algemene cijferlijstopmerkingen:Hoe plaats ik opmerkingen voor studenten in de Cijferlijst?.

Feedback van Quiztool

Als je de CourseWorks-quiztool gebruikt, genereer je geautomatiseerde feedback voor juiste en/of onjuiste antwoorden. Voor correcte antwoorden kunt u overwegen het antwoord uit te breiden en verbanden te leggen tussen het cursusmateriaal. Bij een foutief antwoord zou je de aandacht van de student kunnen vestigen op bepaald cursusmateriaal (bijv.: video, hoofdstuk in een leerboek, enz.). Zie de Canvas Help-documentatie voor hulp bij het genereren van geautomatiseerde feedback in quizzen:Welke opties kan ik instellen in een quiz?.

Rubrieken

Zoals eerder besproken, kunnen rubrieken een geweldige manier zijn om zowel feedback af te stemmen op de doelen van een opdracht als tijd te besparen bij het geven van feedback. U kunt binnen CourseWorks rubrieken voor uw opdrachten maken om dit proces verder te ondersteunen. Het is ook mogelijk om rubrieken over opdrachten heen te kopiëren en te bewerken, wat met name handig is bij het beoordelen van verschillende concepten of onderdelen van dezelfde opdracht. Zie de Canvas Help-documentatie voor meer ondersteuning bij het maken en gebruiken van rubrieken in CourseWorks:Hoe voeg ik een rubriek toe aan een opdracht?.

SpeedGrader

BinneninSpeedGrader, zijn er een aantal manieren om studenten feedback te geven. Een belangrijk voordeel van SpeedGrader is dat docenten het werk van studenten kunnen bekijken, beoordelen en becommentariëren zonder dat ze documenten hoeven te downloaden, wat de tijd die nodig is om het werk van studenten te beoordelen aanzienlijk kan verkorten. De ... gebruikenDocViewer, kun je annotaties maken binnen de opdracht van een leerling met behulp van een reeks commentaarstijlen, waaronder: markeringen in de tekst en andere bewerkingen, kantlijncommentaren, summatieve opmerkingen over grote delen van een opdracht, handgeschreven of tekengereedschappen en meer. Reacties kunnen ook anoniem worden geplaatst.

Je kunt studenten ook holistisch aanbiedenopdracht opmerkingen; deze specifieke opmerkingen zijn niet specifiek voor een onderdeel van de opdracht, maar verschijnen eerder als een samenvattende opmerking over het project als geheel. Er zijn een aantal opties voor de modus van deze opmerkingen, waaronder: een korte tekstopmerking, een bijlage (bijvoorbeeld: een Word-document of pdf) of een audio-/videocommentaar. Er is ook ruimte voor studenten om een ​​bericht achter te laten als reactie op uw feedback, wat hen kan aanmoedigen om dieper in te gaan op en na te denken over uw feedback. Raadpleeg de Help-documentatie van Canvas voor meer gedetailleerde instructies over het gebruik van de verschillende tools:Hoe voeg ik geannoteerde opmerkingen toe aan inzendingen van leerlingen?

(Video) bewezen tip om feedback te leren geven #shorts

Gradescope

Hoewel Gradescope vaker wordt gebruikt als beoordelings- en beoordelingstool, zijn er enkele functies die het geven van feedback ondersteunen; het is vooral handig bij het geven van feedback op handgeschreven opdrachten die digitaal zijn ingeleverd, of op die opdrachten met bepaalde software (bijv.: LaTex, andere codeer- en programmeertalen, enz.). In Gradescope kan datopmerkingen en feedback geven met behulp van LaTex, waardoor het gemakkelijker wordt om feedback te geven op opdrachten met behulp van wiskundige vergelijkingen of formules. Gradescope maakt het ook mogelijkin-text feedback en commentaar met behulp van een digitale pen of tekstvak; dit maakt feedback mogelijk op handgeschreven opdrachten die digitaal zijn ingeleverd. Zie de CTL's voor meer Gradescope-ondersteuningOnline opdrachten maken en beoordelen met Gradescopebron.

Panopto

Hoewel Panopto meestal wordt gebruikt voor het opnemen van cursusvideo's en colleges, kan het ook nuttig zijn om studenten video-walkthrough-feedback van hun opdrachten te geven. Met Panopto kunt u de opdracht van uw leerling screencasten terwijl u ook uw audiofeedback opneemt. Dit kan helpen om je feedback menselijker te maken, terwijl het ook een 1-op-1-conferentie of vergadering met de student simuleert. Een bijkomend voordeel van het gebruik van Panopto is dat u de opname kunt bewerken voordat u deze deelt met uw leerling (bijv.: pauzes verwijderen, opmerkingen herformuleren, enz.). Zie de CTL's voor verdere ondersteuning bij het aan de slag gaan en het gebruik van PanoptoLesgeven met Panoptobron.

Zoom

Net als Panopto kunt u Zoom ook gebruiken om een ​​feedback-walkthrough op te nemen. Het enige grote verschil is dat zoomopnamen in één keer worden gemaakt; er is geen mogelijkheid om de opname te bewerken. Zoom is ook geweldig voor ontmoetingen met studenten, hetzij 1-1 of in kleine groepen. Als u synchrone lestijd gebruikt voor feedbacksessies in kleine groepen, kunt u tussen brainstormruimten "circuleren" om in te checken met studenten en feedback te geven. Zie de CTL's voor verdere zoomondersteuningLesgeven met Zoombron of bezoekCUIT's Zoom-ondersteuningspagina.​

Nadenken over uw feedbackpraktijken

Als u terugkijkt, kunt u dan zien of uw feedbackpraktijken in het verleden effectief waren? Begrepen en gebruikten uw leerlingen de feedback die u gaf? Is hun werk verbeterd als gevolg van de gegeven feedback? Welke kleine veranderingen in uw feedbackpraktijken zouden u en uw studenten ten goede komen?

Denk met een aankomende opdracht in gedachten na over de volgende vragen als leidraad voor uw toekomstige feedbackpraktijken:

  • Hoe kunt u uw feedback gericht en beknopt maken? Overweeg de grootste uitdaging voor het slagen van de student in de opdracht.
  • Waarop zal uw feedback gericht zijn? Concentreer u op de belangrijkste vaardigheden of competenties waarvan u hoopt dat studenten deze opdracht zullen opdoen.
  • Wat voor soort feedback geeft u (corrigerend, epistemisch, suggestief, epistemisch en suggestief, een andere combinatie)? Koppel het type feedback dat je geeft aan de doelen van de feedback en revisie.
  • Hoeveel tijd hebben studenten om uw feedback te implementeren en te herzien? Als studenten alleen feedback krijgen op de eindproducten (met of zonder cijfer), hoe ga je ze dan helpen deze feedback te gebruiken bij toekomstige opdrachten?
  • Hoe kan de student jouw feedback implementeren? Stel plaatsen voor studenten voor om te beginnen.
  • Wanneer krijgen studenten feedback? Wat zou het nuttigst zijn om studenten te helpen uw feedback te implementeren en deze vaardigheden verder te oefenen?
  • Wat is de leveringswijze voor de feedback? Welke technologieĂ«n ga je gebruiken?

Bronnen en referenties

CTL-bronnen

Online opdrachten maken en beoordelen met Gradescope

(Video) Feedback geven: Zo doe je dat

Peer Review: opzettelijk ontwerp voor elke cursuscontext

Referenties

Ambrose, SA, Bridges, MW, DiPietro, M., Lovett, MC, & Norman, MK (2010).Hoe leren werkt: zeven op onderzoek gebaseerde principes voor slim lesgeven.Jossey Bass.

Boon, J. (2011).Boeiende ideeën: de gids van de professor voor het integreren van schrijven, kritisch denken en actief leren in de klas, 2e druk.Jossey Bass.

Cavanaugh, AJ & Lied, L. (2014).Audio-feedback versus schriftelijke feedback: de perspectieven van docenten en studenten.MERLOT Journal of online leren en onderwijzen, 10(1), 122-138.

Desrochers, C.G., Zell, D., & Torosyan, R.Geeft zinvolle feedback over de academische prestaties van studenten. Het IDEA-centrum.

Fiock, H. & Garcia, H. (2019, 11 november).Hoe u uw studenten betere feedback kunt geven met de gids voor technologieadvies. Kroniek van het hoger onderwijs.

Gannon, K. (2017, 26 november).Hoe te ontsnappen aan het beoordelen van de gevangenis. Kroniek van het hoger onderwijs.

Leibold, N. & Schwarz, LM (2015).De kunst van online feedback geven.Tijdschrift voor effectief lesgeven. 15(1), 34-46.

Malini Reddy, Y. & Andrade, H. (2010).Een overzicht van het gebruik van rubrieken in het hoger onderwijs.Toetsing & Evaluatie in het Hoger Onderwijs. 35(4), 435-448.

McKeachie WJ (2011).McKeachie's onderwijstips: strategieën, onderzoek en theorie voor docenten van hogescholen en universiteiten, 13e druk.Wadsworth Cengage leren.

(Video) Hoe geef en vraag ik om feedback? - What the FAQ?! [#26]

Nicol, D., Thomson, A., & Breslin, C. (2014).Heroverweging van feedbackpraktijken in het hoger onderwijs: een perspectief van peer review.Toetsing & Evaluatie in het Hoger Onderwijs,39(1), 102-122.

Videos

1. Omgaan met negatieve feedback
(Expert Academy)
2. Feedback leren ontvangen
(Peter-Jan Donders Foundation)
3. Study Music - 4 Hours Of Concentration Music for Studying and Memorizing
(Quiet Quest - Study Music)
4. Study Music Alpha Waves: Relaxing Studying Music, Brain Power, Focus Concentration Music, ☯161
(Yellow Brick Cinema - Relaxing Music)
5. If you Gave Yourself a Review | Foil Arms and Hog
(Foil Arms and Hog)
6. Growth Mindset vs. Fixed Mindset
(John Spencer)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Cheryll Lueilwitz

Last Updated: 15/09/2023

Views: 5813

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Cheryll Lueilwitz

Birthday: 1997-12-23

Address: 4653 O'Kon Hill, Lake Juanstad, AR 65469

Phone: +494124489301

Job: Marketing Representative

Hobby: Reading, Ice skating, Foraging, BASE jumping, Hiking, Skateboarding, Kayaking

Introduction: My name is Cheryll Lueilwitz, I am a sparkling, clean, super, lucky, joyous, outstanding, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.