Hoe u het perfecte schrijfvoorbeeld kunt maken in 2023 (+ voorbeelden) (2023)

Net toen je dacht dat je eindelijk je droombaan had gevonden, wordt je hoop leeggelopen door twee simpele, intimiderende woorden: 'schrijfvoorbeeld'.

Je weet dat de baan perfect voor je is. Het voelt alsof je er bijna voor geboren bent.

En als je dit optreden gewoon kunt binnenhalen, zal je schrijfcarrière van start gaan zoals je altijd al hebt gedroomd!

Maar je hebt geen schrijfvoorbeelden. Erger nog, je weet niet precies hoe je er een moet maken.

Laten we daar iets aan doen, zullen we?

Deze gids laat je zien hoe je deperfectvoorbeeld schrijven. Tegen de tijd dat je klaar bent met lezen, heb je alles wat je nodig hebt om je droombaan binnen te halen.

We beginnen met de basis...

Hoe u het perfecte schrijfvoorbeeld kunt maken in 2023 (+ voorbeelden) (1)

Wat is een schrijfvoorbeeld?

Een schrijfvoorbeeld is een document dat u overlegt bij de aanvraagbanenwaarvoor een aanzienlijke hoeveelheid schrijf- of communicatieve vaardigheden vereist is.

In een begeleidende brief delen sollicitanten hun vaardigheden en ervaring om te beschrijven waarom ze de baan verdienen. In een schrijfvoorbeeld demonstreren kandidaten die vaardigheden.

Het type schrijfvoorbeeld dat u maakt, hangt af van de taak die u wilt. als jijfreelance schrijver willen worden, moet je laten zien dat je het begrijptinhoud schrijvenen maak voorbeeldartikelen.

Of je nu een stageaanvraag indient of een student bent die solliciteert naar een graduate school, je hebt deze handige schrijfvaardigheid nodig. En als u een baan in public relations wilt, moet u een voorbeeld makenpersbericht(enzovoort).

Waar je ook voor solliciteert, om eenbanen winnensample schrijven heeft u een beter begrip nodig van het doel van het schrijven van samples.

Opmerking:Hoewel deze gids zich voornamelijk richt op het maken van voorbeelden voor het schrijven van inhoud naarwin freelance schrijfopdrachten, kan hetzelfde proces worden aangepast om monsters te maken voor elke taak.

Wat is het doel van een schrijfvoorbeeld?

Hoewel je weet dat je goed genoeg bent om het werk te doen waar je naar op zoek bent, kan je toekomstige werkgever je niet zomaar op je woord geloven. Ze hebben bewijs nodig voordat ze je binnenhalen voor een sollicitatiegesprek (of het nu een Zoom-interview is of iets persoonlijks).

Dat is waar schrijfvoorbeelden binnenkomen.

Zie een schrijfvoorbeeld als een proefvaart. Wervingsmanagers zullen uw schrijfvoorbeeld gebruiken om uw schrijfvaardigheid te evalueren en te kijken of u beschikt over wat nodig is.

Concreet zal een potentiële werkgever het volgende evalueren:

Aandacht voor detail

Eerst en vooral moet uw schrijfvoorbeeld een schone kopie en perfecte interpunctie hebben. Dat betekent nultypefouten, syntaxis- of grammaticafouten. Nul!

Simpele fouten duiden op een gebrek aan aandacht voor detail. En rekruteringsmanagers gaan ervan uit dat je dezelfde fouten maakt als ze je de baan geven.

Maar vacatures zullen u ook vertellen wat ze van uw schrijfvoorbeeld verwachten met betrekking tot onderwerpen, stijl, toon, formaat, enz.

Veel schrijvers, in de haast om hun zoektocht naar een baan te beëindigen, zien enkele van deze details over het hoofd. Dat is de reden waarom er zoveel mislukken.

Lees de vacaturetekst aandachtig, maak een lijst van alle vereisten (volgens de instructies van de werkgever) en controleer elke zin nogmaals op fouten.

Schrijfstijl en toon

Alle publicaties hebben een algemene schrijfstijltoon. Hiring managers willen weten of je het begrijpt en kunt evenaren.

Sommige publicaties willen dat u complexe ideeën opneemt en deze uitlegt in informele, gemakkelijk te begrijpen taal voor gemiddelde lezers.

Publicaties met een beter opgeleid, professioneel publiek - wetenschappelijke publicaties bijvoorbeeld - kunnen van u verwachten dat u complexe termen en concepten gebruikt die relevant zijn voor hun branche.

Als er geen officiële stijlgids beschikbaar is, bekijk dan de geschreven inhoud die ze al hebben gepubliceerd. Door na te bootsen wat u vindt, heeft u een voorsprong op uw concurrenten.

Begrip van hun onderwerp

Veel sollicitanten zullen zeggen dat ze een onderwerp begrijpen. Maar schrijfvoorbeelden liegen niet.

Een belangrijke reden waarom werkgevers om schrijfvoorbeelden vragen, is om te zien of je echt weet waar je het over hebt. Als je dat niet doet, zal je schrijven je ontmaskeren.

Goede schrijfvoorbeelden moeten aantonen dat u het onderwerp begrijpt en er duidelijk en nauwkeurig over kunt schrijven.

Kennis van best practices

Of u nu nieuwsartikelen, e-mailteksten, persberichten of zelfs een onderzoekspaper schrijft, er zijn algemene best practices waarvan werkgevers willen dat u ze kent.

Als u bijvoorbeeld solliciteert voor eenonline baanals schrijver van blogartikelen verwachten werkgevers dat u op de pagina weetSEO.

(Video) How to Create WRITING SAMPLES with NO EXPERIENCE [...And Get Clients!]

Als de taak is voor het maken van Facebook-advertenties, moet u de ins en outs kennen van het maken van geoptimaliseerde Facebook-advertenties.

Gelukkig is de meeste van deze informatie te vinden met een simpele Google-zoekopdracht ([Type inhoud] + praktische tips).

Hoe u het perfecte schrijfvoorbeeld kunt maken in 2023 (+ voorbeelden) (2)

Vermogen om het werk te doen

Het beste aan het schrijven van voorbeelden is dat ze alle andere beoordelingscriteria kunnen overrulen.

Vacatureadvertenties bevatten vaak veel 'vereisten' die er eigenlijk niet toe doen. Ze kunnen meer dan 5 jaar werkervaring, een bachelordiploma in een specifiek vakgebied ofcreatief schrijvenervaring.

Hoewel sommige werkgevers voorstander zijn van deze vereisten, weten velen dat het er uiteindelijk allemaal niet toe doet. Slimme werkgevers geven eigenlijk maar om één ding: kun jij het werk aan?

Uw schrijfvoorbeeld is uw kans om aan te tonen dat u over de sterke schrijfvaardigheid beschikt die nodig is om het werk goed te doen.

Hoe u een perfect schrijfvoorbeeld maakt

Een goed schrijfvoorbeeld voldoet aan alle bovenstaande criteria.

Maar een perfect schrijfvoorbeeld is er een die zo goed is dat de rekruteringsmanager het wil publiceren.

Het creëren van een perfect schrijfvoorbeeld vereist een mentaliteitsverandering. Zie jezelf niet als een sollicitant die een schrijfvoorbeeld maakt. Doe net alsof je de baan al hebt en je maakt een stuk dat ze aan jou hebben toegewezen.

Om dit te doen, moet u een strategisch proces gebruiken om een ​​schrijfvoorbeeld te maken dat perfect is voor hen en hun publiek.

Laten we beginnen…

Stap 1: Bestudeer de vacature om de belangrijkste criteria te identificeren

Bijna alles wat u moet weten over het maken van een baanwinnend schrijfvoorbeeld, vindt u in de vacature zelf.

Daarom is het belangrijk om de vacature goed te lezen en te noteren naar welke specifieke criteria ze zoeken in een kandidaat.

Criteria #1: Onderwerp(en)

Het zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar uw schrijfvoorbeelden moeten over het onderwerp gaan. Als u zich bijvoorbeeld aanmeldt voor een gezondheidsblog, moet uw voorbeeld over een gezondheidsgerelateerd onderwerp gaan.

Maar let op andere indicaties van het soort geschreven werk dat de toekomstige werkgever wil.

Sommige advertenties vermelden specifieke subonderwerpen waarin ze geïnteresseerd zijn. In de onderstaande schermafbeelding vermeldt de financiële blog dat ze geschreven inhoud willen die zich richt op 'best practices met creditcards, geldbeheer en beleggen'.

Hoe u het perfecte schrijfvoorbeeld kunt maken in 2023 (+ voorbeelden) (3)

Sommige advertenties worden zelfs nog specifieker en beschrijven specifieke koppen of artikelideeën die ze willen. Hoe specifieker, hoe beter.

Hoe u het perfecte schrijfvoorbeeld kunt maken in 2023 (+ voorbeelden) (4)

Als de advertentie u onderwerpen of subonderwerpen geeft, gebruik deze dan om uw schrijfvoorbeeld te maken.

Criteria #2: De doelgroep

De meeste vacatures zullen u vertellen wie hundoelgroepis. En als schrijver moet je hun doelgroep begrijpen om goede inhoud voor hen te maken.

Hoe u het perfecte schrijfvoorbeeld kunt maken in 2023 (+ voorbeelden) (5)

Noteer het publiek waarop ze zich richten en doe wat onderzoek om hun problemen, doelen en het soort inhoud dat ze graag lezen te begrijpen.

U kunt meer te weten komen over hun publiek door:

 • Het bestuderen van de website van de werkgever ensociale media.
 • Het bestuderen van de websites ensociale mediavan hun concurrenten.
 • Onderzoek naar brancherapporten over hun publiek.
 • Online communities bestuderen waar hun publiek rondhangt.

Ik heb ooit een artikel geschreven voor een klant die marketingsoftware verkocht aan B2B-bedrijven. Om hun publiek te begrijpen, las ik rapporten overB2B-marketingom meer te weten te komen over hun uitdagingen en doelen, en gebruikte die informatie vervolgens om mijn artikel te maken.

Criteria #3: Schrijfstijl

Vacatureadvertenties gebruiken vaak bepaalde zoekwoorden om hun schrijfstijl en toon te beschrijven. Woorden als: gezaghebbend, uitvoerbaar, informeel, praktisch, enz.

Maak een lijst met trefwoorden die hun schrijfstijl beschrijven (meestal niet meer dan 2-5) en gebruik deze als leidraad bij het maken van uw voorbeeld.

In de onderstaande vacature wordt bijvoorbeeld gevraagd om twee keer te schrijven dat 'uitvoerbaar' en 'gemakkelijk te begrijpen' is. Het geeft ook specifieke voorbeelden van andere blogs waarvan ze de schrijfstijl willen nabootsen.

Hoe u het perfecte schrijfvoorbeeld kunt maken in 2023 (+ voorbeelden) (6)

Criteria #4: Lengte

Bijna elke vacature beschrijft een aantal woorden voor de inhoud die ze willen dat je maakt.

Soms is het een direct getal (2.000 woorden), soms is het een bereik (1.000 – 1.500 woorden).

Uw schrijfvoorbeeld mag niet langer zijn dan waar ze om vragen. Werkgevers zijn niet onder de indruk van uw vermogen om een ​​langer document te schrijven. Ze willen weten dat je een professionele schrijfopdracht kunt leveren volgens hun exacte specificaties.

Criteria #5: Formaat

Veel vacatures beschrijven kaders voor het type inhoud dat ze publiceren.

Sommigen zullen vermelden dat ze "lijstposts", "how to's" en "X vs Y" -artikelen publiceren.

Hoe u het perfecte schrijfvoorbeeld kunt maken in 2023 (+ voorbeelden) (7)

Anderen geven meer informatie over het kader van hun koppen, zoals 'beste ___' of 'productoverzichten'.

Hoe u het perfecte schrijfvoorbeeld kunt maken in 2023 (+ voorbeelden) (8)

Uw schrijfvoorbeelden moeten het formaat volgen dat zij vragen.

(Video) How to Write The BEST Resume in 2023 - NEW Template and Examples INCLUDED

Criteria #6: Doelstellingen van de werkgever

Uiteindelijk doet elk bedrijf dat schrijvers inhuurt dit om een ​​zakelijk doel te bereiken.

Ze proberen niet alleen je mooie proza ​​of pluizige essays te publiceren. Ze willen resultaat.

Om uw kansen op het krijgen van de baan te vergroten, maakt u een schrijfvoorbeeld dat hen kan helpen hun doelstellingen te bereiken.

Als u dit doet, laat u zien dat u niet alleen een goede schrijver bent die on-demand tekst kan produceren, maar dat u ook zaken doet.

Bestudeer dus de vacature en identificeer eventuele zakelijke doelen die expliciet worden vermeld.

Over het algemeen hebben werkgevers twee doelen:

1e Werkgeversdoel: verkeer

Sommige bedrijven werken volgens een op verkeer gebaseerd model. Dat betekent dat ze geld genereren uit advertentie-inkomsten en dat moeten ze ook doenstuur veel verkeernaar hun site.

Deze bedrijven omvatten entertainment-, lifestyle- en nieuwsblogs, of bedrijven die goedkope producten verkopen.

Om dit soort bedrijven aan te spreken, moet u een schrijfvoorbeeld maken dat gericht is op het genereren van veel verkeer:

 • Target zoekwoorden met veel verkeer.
 • Gebruik tools zoals BuzzSumo om gerelateerde onderwerpen te identificeren die populair zijn op sociale media.
 • Identificeer de meest populaire inhoud op hun site en modelleer deze.
 • Gebruik high-traffic frameworks: instructies; lijst berichten; razzia's.
 • Neem deelbare afbeeldingen op (grafieken, afbeeldingen, citaten, enz.).
 • Creërencontent die influencers willen delen.
2e Werkgeversdoel: Leads

Sommige bedrijven werken volgens een op leads gebaseerd model. Dat betekent dat hun belangrijkste doel is om verkeer te genereren dat wordt omgezet in leads die ze kunnen koesteren tot verkoop.

Bedrijven die advies, cursussen, b2b en dure producten verkopen, zijn afhankelijk van leads om te functioneren.

Om dit soort bedrijven aan te spreken, moet u een steekproef maken die gericht is op het genereren van leads.

 • Doelzoekwoorden die commerciële intentie tonen.
 • Controleren opleidende magnetenop hun site en reverse-engineering van inhoudsideeën van hen. U kunt een link naar hun hoofdmagneet in uw artikel plaatsen of eenCTAervoor op het einde.
 • Reverse-engineering van uw schrijfvoorbeeld van hun product of dienst. Maak bijvoorbeeld een how-to guide die beschrijft hoe je met hun product het gewenste resultaat bereikt.

Stap 2: Brainstorm over ideeën voor uw schrijfvoorbeeld

Nu je de belangrijkste criteria hebt geschetst, kun je beginnen met brainstormen over onderwerpen voor je schrijfvoorbeeld.

Het doel van brainstormen is om zoveel mogelijk ideeën te bedenken. Maak je brein leeg op de pagina en maak je voorlopig geen zorgen over de kwaliteit van je ideeën.

Als je jezelf censureert of te veel focust op kwaliteit, zullen je hersenen dichtklappen en stoppen met het produceren van ideeën.

In de volgende stap bespreken we hoe u slechte ideeën kunt elimineren en uw lijst kunt koppelen. U zult waarschijnlijk ook merken dat veel van uw ideeën repetitief zijn of kunnen worden gecombineerd met andere ideeën. Maar richt u voor nu op kwantiteit, niet op kwaliteit.

Probeer echter niet zomaar met ideeën te komen. De sleutel tot goede brainstormsessies is om vragen en onderwerpen te gebruiken als springplank voor je ideeënvorming.

In mijn ervaring is de beste manier om te brainstormen over het schrijven van voorbeeldideeën:

 • Stel een tijdslimiet in (bijvoorbeeld 30 minuten of meer) en stop niet met brainstormen totdat de tijd om is.
 • Gebruik de criteria die je hebt verzameld als springplank om zoveel mogelijk ideeën te brainstormen.

Brainstorm #1: Onderwerpen

Uit de vacature hebben we onderwerpen geïdentificeerd die de werkgever op zijn blog wil behandelen. Schrijf die onderwerpen op de bovenkant van uw papier (of document). Al uw ideeën moeten rond deze onderwerpen draaien.

Brainstorm #2: publiek

Welke vragen kan de doelgroep hebben over deze onderwerpen? Welke pijnpunten hebben zij met betrekking tot de onderwerpen? En welke doelen hebben ze met betrekking tot die onderwerpen?

Neem even de tijd om die vragen te beantwoorden. Ze zullen geweldige onderwerpen en / of informatie bieden om in uw schrijfvoorbeeld op te nemen.

Doe indien nodig wat onderzoek op sites zoalsQuoraEnRedditom erachter te komen wat de beoogde lezers denken.

Hoe u het perfecte schrijfvoorbeeld kunt maken in 2023 (+ voorbeelden) (9)

Brainstorm #3: Formaat

Probeer vervolgens de antwoorden op die vragen in te passen in een van de formaten die in de vacature worden vermeld.

Als de vacature vermeldt dat ze "How To"-artikelen willen, probeer dan een kop te maken in de "How To"-indeling die zich richt op elk van de antwoorden.

Als ze "productverzamelingen" willen, brainstorm dan over ideeën die zich richten op verschillende producten die verband houden met de doelgroep.

Bijvoorbeeld:

 • "Top 10 hulpmiddelen om [pijnpunt] te vermijden"
 • "De 7 beste hulpmiddelen om u te helpen [gewenst doel] te bereiken"

Brainstorm #4: Werkgeversdoelen

U kunt ook brainstormen over ideeën op basis van de doelen van uw toekomstige werkgever.

Probeer ideeën te bedenken die passen bij de onderwerpen en indelingen die in de vacature worden vermeld, terwijl ze ook het bedrijfsmodel van de werkgever dienen.

Op verkeer gebaseerde doelen:

 • Zoek enkele zoekwoorden met een hoog volume die verband houden met de onderwerpen die in de vacature worden genoemd. Gebruik ze om te brainstormen over ideeën voor voorbeelden.
 • Brainstorm over ideeën op basis van de meest populaire inhoud op hun site. Wat dekte hun populaire inhoud niet? Hoe kun je dieper ingaan dan zij deden? Is er een deel van hun inhoud waarop u kunt ingaan?
 • Brainstorm over ideeën voorExpert Round-Up-berichtendie influencers willen delen.

Op leads gebaseerde doelen:

 • Ga naar de website van de werkgever en vind hun leadmagneten. Is er een gedeelte van hun hoofdmagneet waarop u meer in detail kunt ingaan? Is er een overkoepelend onderwerp waarover je kunt schrijven en waarmee je naar hun hoofdmagneet kunt linken?
 • Zoek enkele zoekwoorden die verband houden met de onderwerpen die in de vacature worden genoemd en die commerciële bedoelingen tonen. Gebruik ze om te brainstormen over ideeën voor voorbeelden.
 • Reverse-engineering van ideeën van hun product of dienst. Maak bijvoorbeeld een how-to-gids die beschrijft hoe ze een gewenst resultaat kunnen bereiken met hun product.

Stap 3: Selecteer een van uw ideeën

Nu je een gigantische lijst met ideeën hebt, is het tijd om er een uit te kiezen.

Begin met het inkorten van uw lijst tot de beste ideeën. Elimineer alle ideeën waarvan u denkt dat ze repetitief, onvolledig of van lage kwaliteit zijn. Combineer vergelijkbare ideeën die in één stuk kunnen worden opgenomen.

(Video) HOW TO create WRITING SAMPLES / a WRITING PORTFOLIO that wins clients! (NO experience necessary!!)

Probeer je lijst te verfijnen tot de 5-10 beste ideeën.

Stap dan een paar uur weg van je lijst, zodat je er met frisse ogen naar terug kunt keren.

Wanneer je terugkomt, kies je het beste idee door te vragen:

 • Van welk idee word ik het meest enthousiast?
 • Welke van mijn ideeën voldoet aan de meeste criteria die in de vacature worden beschreven?
 • Welk idee voldoet volgens mij het beste aan de verwachtingen van de werkgever?

Dat zou voldoende moeten zijn om u te helpen een idee te selecteren om te schrijven. Als je nog steeds moeite hebt om te beslissen, betekent dit waarschijnlijk dat het allemaal goede ideeën zijn en dat je er gewoon een kunt kiezen.

Stap 4: Zoek modellen om te emuleren

Gefeliciteerd! Je hebt je idee voor je schrijfvoorbeeld.

Nu is het tijd om modellen te vinden die u ter inspiratie kunt gebruiken.

U moet proberen om ten minste 1-3 modellen te vinden die in uwniche schrijvenen match de functiebeschrijving in stijl, toon, doelgroep, onderwerp, formaat en lengte.

Deze modellen kun je gebruiken als inspiratie voor je schrijfvoorbeeld. Neem de beste delen van de modellen op in uw schrijfvoorbeeld en gebruik ze als leidraad om bij de vereiste schrijfstijl te passen.

Hoe vind je modellen?

Probeer eerst je onderwerp te Googelen. Bekijk elk resultaat om te zien of het een goed genoeg model is voor uw schrijfvoorbeeld.

U kunt uw onderwerp ook invoeren in tools zoalsBuzzSumoEnUbersuggestie. Ze produceren niet alleen gerelateerde artikelen over uw onderwerp, ze geven u ook gegevens over hoe populair ze zijn op sociale media.

Hoe u het perfecte schrijfvoorbeeld kunt maken in 2023 (+ voorbeelden) (10)

De bovenstaande schermafbeelding toont Ubersuggest-resultaten voor het zoekwoord 'voorbeelden schrijven'. Voor een artikel over het maken van schrijfvoorbeelden zouden de eerste en vierde resultaten waarschijnlijk goede modellen zijn. In tegenstelling tot de andere resultaten, zijn die twee artikelen on-topicgeweldige koppen, en ze waren populair op sociale media (wat suggereert dat lezers ze leuk vonden).

Stap 5: schets en schrijf uw idee

Nu komt het leuke gedeelte. Het is tijd om uw schrijfvoorbeeld te maken.

Voordat je begint met schetsen, begin je met het beantwoorden van 8 belangrijke vragen die je zullen begeleiden tijdens het schrijfproces:

 1. Wie is je beoogde lezer?
 2. Wat vindt uw beoogde lezer van dit onderwerp?
 3. Hoe wil je dat ze zich voelen als ze klaar zijn met lezen?
 4. Welke vragen of onderwerpen moet je behandelen?
 5. Welke vragen of onderwerpen behandelen gerelateerde artikelen?
 6. Zijn er voorbeelden en gegevens die u kunt gebruiken om uw punten te versterken?
 7. Wat kunt u van uw modellen lenen om in uw steekproef op te nemen?
 8. Welke modellen ontbreken die u in uw voorbeeld kunt opnemen om het beter te maken?

Door deze vragen te beantwoorden, wordt het schetsen en schrijven van uw voorbeeld veel gemakkelijker. Wat nog belangrijker is, het zal het eindproduct veel beter maken.

Een volledige uitleg van het schets- en schrijfproces is te veelomvattend om in deze gids op te nemen. Gelukkig is Smart Blogger al gepubliceerdde ultieme gids voor het maken van een blogpostdat bevat alles wat je nodig hebt om een ​​fantastisch ruw ontwerp te maken. Gebruik het om u door het proces te leiden.

Als u een ander type inhoud maakt, zoalse-mail kopiërenofFacebook-advertenties, probeer dan een Google-zoekopdracht uit te voeren om een ​​goede gids te vinden (zoals dithandleiding voor het maken van marketing-e-mailsvan HubSpot of dithandleiding voor het maken van Facebook-advertentiesvan WordStream)

Nog een tip: het proces van het schetsen en schrijven van een ruwe schets is vergelijkbaar met het brainstormen over ideeën voor je voorbeeld - voor nu, bewerk jezelf niet en concentreer je niet op kwaliteit.

Het doel is om al je ideeën op de pagina te krijgen, ook al is het slordig. Je kunt het tijdens het bewerkingsproces oppoetsen.

Stap 6: bewerk uw schrijfvoorbeeld

Van al het schrijvenvaardigheden en activiteiten die horen bij freelance schrijven, bewerken is een van de beste honden.

Bewerkenis waar fatsoenlijk schrijven geweldig schrijven wordt; waar een benauwd academisch papier moordende inhoud wordt. En terwijl je je eigen proces ontwikkelt naarmate je vordert, kun je deze formule van 5 ronden gebruiken om je schrijfvoorbeeld naar een hoger niveau te tillen.

Ronde 1: bewerk de inhoud

 • Geef het een boost:Identificeer alle plaatsen waar u meer informatie, gegevens of voorbeelden kunt toevoegen om uw punten te verbeteren.
 • Zeg het eerlijk:Identificeer alle secties die onduidelijk of verwarrend zijn en verfijn ze.
 • Ga Pro:Identificeer alle secties waar je klinkt als een nieuweling en zoek uit hoe je ze kunt verbeteren.
 • Snijd het op: Elimineer herhalende of onnodige informatie.

Ronde 2: bewerken voor schrijfkwaliteit

 • Zweet de kleine dingen:Corrigeer typefouten, syntaxis- of grammaticale fouten.
 • Ritme en stroom:Zorg ervoor dat je hele stuk soepel en logisch overgaat in het volgende.
 • Verbeter je spel:Pas deze toe7 bewerkingstips die u in 2023 een betere schrijver zullen maken.

Ronde 3: Zorg ervoor dat het voldoet aan de criteria voor vacatureadvertenties

 • Wees actueel:Is het on-topic? Wordt het onderwerp goed behandeld?
 • Trim het naar beneden:Voldoet het aan de vereiste lengte?
 • Zorg voor de juiste vorm:Is het in een van de voorkeursformaten van de werkgever? Voldoet het artikel consequent aan het format?
 • Waarde toevoegen:Zal de doelgroep dit waardevol vinden? Zo nee, hoe kunt u het waardevoller maken?

Ronde 4: optimaliseren voor best practices

 • Help Google uit:Is hetgeoptimaliseerd voor SEO?
 • Onthoud de grondbeginselen:Voldoet het aan alle best practices van het format/framework?
 • Maak het mooi:Welke afbeeldingen kun je gebruiken om het visueel aantrekkelijker en boeiender te maken?
 • Bouw een verbinding op:Sluit de inleiding aan bij de lezer?
 • Inspireer Actie:Zet de conclusie de lezer aan tot actie?

Ronde 5: Pools tot in de perfectie

Stap een dag weg van het artikel (als de tijd het toelaat), keer er dan met frisse ogen naar terug en:

 • Zoek de problemen:Vind eventuele probleemgebieden om te verbeteren.
 • Glans het heel mooi op:Hoe kun je het laten stralen? Is er een manier om uw monster extra speciaal te maken?
 • De kritische vraag:Lees je voorbeeld nog een laatste keer en vraag: is dit een voorbeeld van mijn beste schrijven?

Hoe u uw schrijfvoorbeeld kunt leveren

Je hebt het gedaan!

Neem even de tijd om jezelf een dikke schouderklop te geven. Je hebt het perfecte schrijfvoorbeeld gemaakt.

…nou ja, bijna perfect.

Onthoud dat het maken van een perfect schrijfvoorbeeld niet alleen gaat om het laten zien van uw schrijfvaardigheid aan potentiële klanten. Het gaat om het maken van een schrijfvoorbeeld dat de rekruteringsmanager zich kan voorstellen om op zijn website te publiceren.

Om ze echt die visie te geven, moet je een stap verder gaan. U moet het voorbeeld aanleveren in een formaat dat de rekruteringsmanager helpt te visualiseren hoe het eruit zal zien wanneer ze u aannemen.

Voor artikelschrijvers betekent dit het publiceren van uw artikel op uwportfoliowebsite schrijvenof eengratis blogplatformleuk vinden:

Hoe u het perfecte schrijfvoorbeeld kunt maken in 2023 (+ voorbeelden) (11)

Als u een ander type inhoud maakt, probeer dan uit te zoeken hoe u deze in een realistisch formaat kunt leveren. U kunt bijvoorbeeld een Facebook-advertentie in Facebook maken (zonder deze te starten) en een screenshot van het voorbeeld maken.

Hoe u het perfecte schrijfvoorbeeld kunt maken in 2023 (+ voorbeelden) (12)

Het nemen van deze extra stap kan een grote bijdrage leveren aan het winnen van de baan. Het stelt de rekruteringsmanager in staat om uw voorbeeld beter te visualiseren op hun site. Het laat zien dat je extra moeite en aandacht voor detail hebt gestoken. En het helpt je om je te onderscheiden van de concurrentie.

Andere belangrijke overwegingen

1. Hoe u uw monster snel kunt voltooien

Het creëren van het perfecte schrijfvoorbeeld kost tijd. En je moet zoveel mogelijk tijd investeren om je schrijfvoorbeelden te laten glanzen.

Maar u wilt niet te veel tijd nemen en het risico lopen de baan aan een andere schrijver te verliezen.

(Video) 2023 Asvine V126 Vac-filler Review

Dus hoe lang zou je moeten besteden aan het maken van je schrijfvoorbeeld? En hoe zorg je ervoor dat je het snel genoeg afrondt om de sollicitatiedeadline toch te halen?

Het hangt af van twee factoren:

 1. Hoe recent is de vacature geplaatst? Is er een deadline voor sollicitaties?
 2. Hoeveel tijd kun je elke dag aan je schrijfvoorbeeld besteden?

Eerst moet je uitzoeken hoeveel tijd je hebt.

Als de vacature een vervaldatum vermeldt, moet u ernaar streven om het een paar dagen voor die datum af te krijgen (geef uzelf wat speelruimte).

Als de vacature geen vervaldatum vermeldt, controleer dan wanneer de vacature is geplaatst. Hoe recenter de vacature is geplaatst, hoe meer tijd je hebt om aan je voorbeeld te werken.

Volgens eenrapport van Indeed en het Centre for Economic and Business Research, wordt 43% van de vacatures vervuld binnen 30 dagen na het plaatsen van een vacature. Hoewel het geen waterdicht systeem is, kunt u het onderzoek van Indeed als leidraad gebruiken en proberen uw voorbeeld ten minste 1 week voor de deadline van 30 dagen in te dienen.

Dus als de vacature 7 dagen voordat je begint, is geplaatst en je wilt 1 week voor de deadline van 30 dagen klaar zijn, dan heb je 16 dagen om je sollicitatie te voltooien en in te dienen.

Bepaal vervolgens hoeveel tijd u dagelijks aan uw schrijfvoorbeeld kunt besteden. Plan vervolgens elk van de 6 stappen in die toegewezen tijd.

2. Wat te doen als je een hekel hebt aan je schrijfvoorbeeld

In het begin ging je enthousiast aan de slag.

Je hebt al het vereiste onderzoek gedaan. Je hebt een onderwerp gekozen dat indruk zou maken op de rekruteringsmanager. En je opwinding groeide naarmate je je schets voltooide.

Maar naarmate u de voltooiing nadert, verdwijnt de oorspronkelijke glans. En de opwinding wordt vervangen door een gevoel van angst...

Je schrijfvoorbeelden zuigen.

Je weet gewoon dat de rekruteringsmanager het zal lezen, erom zal lachen en je in hun "nooit aannemen" -dossier zal gooien.

Wat moet je nu doen?

Gelukkig is er maar één antwoord: maak je ruwe ontwerp af en bewerk het tot in de puntjes.

Allereerst is je schrijfvoorbeeld niet slecht. In feite is het waarschijnlijk veel beter dan je denkt.

Je vindt het alleen klote omdat je nerveus bent over het krijgen van de baan en vol onzekerheid zit. Je hebt je voorbeeld ook zo vaak gelezen dat je er overbelicht bent geraakt.

Dit is volkomen normaal. Het is me zelfs meerdere keren overkomen bij het schrijven van deze gids.

Hoewel je misschien in de verleiding komt om opnieuw te beginnen met een nieuw schrijfvoorbeeld, is de kans groot dat hetzelfde zal gebeuren: je twijfelt aan de kwaliteit van je werk, kwelt jezelf over elke woordkeuze en voelt je een mislukkeling.

Erger nog, je hebt minder tijd om je monster af te ronden, wat je zenuwen alleen maar erger zal maken. Het kan zijn dat u de deadline mist of de baan helemaal opgeeft.

De waarheid is dat je schrijfvoorbeeld waarschijnlijk goed genoeg is om de baan te krijgen. En al het schrijven verbetert met bewerken.

Gewoon afmaken en indienen wat je bent begonnen.

Vergeet niet dat je 100% van de foto's mist die je niet maakt. Misschien krijg je de baan niet met het voorbeeld dat je nu hebt; maar je krijgt de baan ZEKER niet als je niets indient.

U weet nu hoe u een perfect schrijfvoorbeeld schrijft. Tijd om die baan te gaan halen!

Het maken van een schrijfvoorbeeld is een zenuwslopende onderneming.

Tussen het harde werk dat nodig is en de onzekerheid die het met zich meebrengt, kan het een onmogelijke taak lijken.

Maar met de aanpak die ik zojuist heb geschetst, kunt u een perfect schrijfvoorbeeld maken dat indruk zal maken op elke rekruteringsmanager.

Stel je voor hoe geweldig het zal voelen om op een ochtend wakker te worden, je inbox te checken en die prachtige woorden te lezen: "We willen je graag interviewen."

Stel je de validatie en het vertrouwen voor dat je voelt als je weet dat je hebt wat nodig is om je droombaan te doen!

Je hoeft het je niet alleen voor te stellen. Je kunt het echt maken. Het enige wat u hoeft te doen is de volgende stap te zetten.

Bestudeer de vacature. Geef een overzicht van uw belangrijkste criteria. Volg de stappen in deze handleiding. En creëer het beste verdomde schrijfvoorbeeld dat ze ooit hebben gelezen!

Je kan dit doen. Ga die baan halen!

Videos

1. Tech Writing Job - Make Money As A Tech Writer
(Jotter Studio)
2. Penbbs 495 Piston Filler Unboxing and Review 2023
(Inkquiring Minds)
3. 2023 Wing Sung 630 Vs Montblanc 149 Vs Jinhao X159: Which Is The Best Pen For You?
(Inkquiring Minds)
4. Verdien automatisch $ 3,00 per woord per 30 seconden (GRATIS PayPal-geld)
(Millionaire Mindset - Jay Froneman)
5. 2022 TWSBI Eco Piston Filler Fountain Pen Unboxing and Review
(Inkquiring Minds)
6. Gesprek Beginnen: 7 Praktische Tips
(AttractionGymTV)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanial Hackett

Last Updated: 30/07/2023

Views: 5729

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanial Hackett

Birthday: 1997-10-09

Address: Apt. 935 264 Abshire Canyon, South Nerissachester, NM 01800

Phone: +9752624861224

Job: Forward Technology Assistant

Hobby: Listening to music, Shopping, Vacation, Baton twirling, Flower arranging, Blacksmithing, Do it yourself

Introduction: My name is Nathanial Hackett, I am a lovely, curious, smiling, lively, thoughtful, courageous, lively person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.