iPad Pro 11 vs. 12.9: het duel | o2 (2024)

21.02.2023

Afhankelijk van de prijsklasse behoren de iPads van Apple altijd tot de beste tablets op de markt. Vooral de iPad Pro is indrukwekkend. Het bedrijf heeft hier krachtige hardware en handige functies geïnstalleerd. Omdat elke gebruiker andere behoeften heeft, is het apparaat verkrijgbaar in twee maten en talrijke uitrustingsvarianten. Onze vergelijking iPad Pro 11 vs. 12.9 laat u de verschillen tussen de twee apparaten zien, zodat u het juiste model voor u kunt vinden.

Inhoudsopgave

 1. Specificaties: iPad Pro 11 versus 12.9
 2. Ontwerp: beproefde vorm, nieuwe innerlijke werking
 3. Display: Twee iPad Pro's - twee verschillende schermen
 4. Prestaties: Nu met een nog snellere M-Klasse
 5. Cameravergelijking: twee lenzen, één LiDAR-sensor
 6. Levensduur batterij: 18 W Snel opladen voor sneller tanken
 7. Fazit: iPad Pro 11 vs. 12,9
 8. Veel Gestelde Vragen

Specificaties: iPad Pro 11 versus 12.9

iPad Pro 11 vs. 12.9: het duel | o2 (1)

Apple iPad Pro 11" (4e generatie) 5G

 • Weergave:11-inch Liquid Retina-display – haarscherp
 • Spaander:Apple M2 - Topprestaties, zelfs bij zware taken
 • Batterijpakket:Tot 10 uur internetten (WLAN) of video afspelen - uitstekende batterijduur
 • pen ondersteuning: Ja, Apple Pencil (2e generatie), wordt apart verkocht
 • Camera: Dubbele camera's aan de achterzijde (12 MP en 10 MP) - Voor snapshots onderweg
 • Connectiviteit:GPS, Bluetooth, WLAN, LTE, 5G
 • Maat:247,6 mm x 178,5 mm x 5,9 mm
 • Gewicht:468g
 • iPad Pro 11" 5G met abonnement
iPad Pro 11 vs. 12.9: het duel | o2 (2)

Apple iPad Pro 12,9" (6e generatie) 5G

 • Weergave:12,9-inch Liquid Retina XDR-display - Beste Apple-kwaliteit
 • Spaander:Apple M2 - videobewerking, kantoorwerk en videogesprekken zonder problemen
 • Batterijpakket:Tot 10 uur internetten (WLAN) of video afspelen - ook zonder stopcontact
 • pen ondersteuning: Ja, Apple Pencil (2e generatie), wordt apart verkocht
 • Camera: Dubbele camera aan de achterkant (12 MP en 10 MP) - maak geweldige foto's, zelfs met de tablet
 • Connectiviteit:GPS, Bluetooth, WLAN, LTE, 5G
 • Maat:280,6 mm x 214,9 mm x 6,4 mm
 • Gewicht:684 gr
 • iPad Pro 12,9" 5G met abonnement

Ontwerp: beproefde vorm, nieuwe innerlijke werking

Apple vertrouwt op bewezen ontwerp voor de 2022-generatie van de iPad Pro. Ook deMateriaalmix van glas en aluminiumevenals de kleurkeuze (zilver of spacegrijs) blijven ongewijzigd. Zelfs ervaren gebruikers zullen moeite hebben om de iPad Pro 11 en iPad Pro 12.9 te onderscheiden van hun voorgangers. Althans aan de buitenkant.

Als je naar de weegschaal gaat, blijkt hooguit dat de kleinere iPad Pro iets lichter is en de versie met een 12,9-inch beeldscherm iets zwaarder - in de praktijk zijn de verschillen in het duel tussen iPad Pro 11 en 12.9 allemaal te verwaarlozen. Alleen een blik op het display en de interne werking toont de veranderingen.

Over gewicht gesproken: Apple iPad Pro 11 is ruim 200 gram lichter dan het 12,9 inch model. Als u bijvoorbeeld uw tablet als e-reader wilt gebruiken en u wilt dat deze licht van gewicht is en comfortabel in de hand ligt, dan is de kleinere iPad Pro beter geschikt voor uw behoeften. Wanneer u echter productief werkt, zijn de zaken anders - zoals u in het volgende gedeelte zult zien.

Display: Twee iPad Pro's - twee verschillende schermen

iPad Pro 11 vs. 12.9: het duel | o2 (3)

Hier zie je de maatvergelijking van de iPad Pro 11 en de iPad Pro 12.9

Het meest opvallende verschil tussen de twee modellen van de iPad Pro is de schermgrootte: terwijl het retina-display van het kleinere model een diagonaal biedt van 11 inch, is het 12,9 inch in de grotere versie. Dit is dus geschiktgrote iPad Pro ideaal voor productief werk, aangezien u veel weergavegebied beschikbaar heeft. Of het nu gaat om video- of fotobewerking, tekenen met deApple iPad Pencil (2e generatie)of multitasken met meerdere vensters - dit is allemaal leuker op 12,9 inch. In de vergelijking van de iPad Pro 11 vs. 12.9 loopt het grotere model dus voorop. Maar ook op de 11 inch van de kleinere iPad Pro kun je je creativiteit de vrije loop laten, alleen op een kleiner oppervlak.

Apple heeft zijn grote iPad Pro ook een nieuw Liquid Retina XDR-display gegeven, dat aan de bovenkant eenLichtsterkte van 1600 nitskomt (voor HDR-inhoud). Ondersteunde films profiteren hiervan. Voor andere inhoud is het tot 1000 nits - nog steeds een uitstekende waarde. Zo kun je toch geconcentreerd buiten werken als de zomerzon direct over je schouder op het beeldscherm schijnt.

Dankzij geavanceerde mini-LED-technologie komen de zwartwaarden van de iPad Pro 12.9 in de buurt van OLED-schermen. HDR-ondersteuning (HDR10 en Dolby Vision) zorgt bovendien voor een breed kleurenspectrum en optimale licht-donkercontrasten. Betekent voor jou: nog meer filmplezier bij het onderweg bekijken van video's met je iPad Pro 12.9 - zolang de inhoud Dolby Vision of HDR10 ondersteunt.

Ook handig: Beide schermen halen een verversingssnelheid tot 120 Hz, wat garant staat voor bijzonder vloeiende animaties tijdens het gamen (game-ondersteuning vereist) en in de menu's in het algemeen.

Prestaties: Nu met een nog snellere M-Klasse

iPad Pro 11 vs. 12.9: het duel | o2 (4)

Beide iPad Pro-modellen zijn krachtig genoeg om zelfs videobewerking soepel te laten verlopen

Met de 2022-modellen zet Apple de trend voort om Mac-processors in zijn tablets te installeren. De M1-chip van de 2021-modellen wordt nu gevolgd door de M2, nog eentjekrachtigere en energiezuinigere chip. Betekent voor jou: meer rekenkracht, snellere videobewerking en meer apps die tegelijkertijd op de achtergrond kunnen werken.

De modellen van 128 GB, 265 GB en 512 GB worden geleverd met een royale 8 GB RAM. Kies je voor de 1TB of 2TB versie,je krijgt zelfs 16 GB RAM.Hierdoor heb je nog meer reserves om te multitasken en is de tablet toekomstbestendiger. De M2-chip zorgt ook voor hogere prestaties dan het mid-range modelApple iPad Air (5e generatie) 5G (hier met abonnement), waar de oudere M1-processor nog steeds is geïnstalleerd.

Apple biedt de iPad Pro 11 en de iPad Pro 12.9 als opties aanals een model met alleen WiFi of als een "Wi-Fi + Cellular"-model. Deze laatste heeft een ingebouwde eSIM, zodat het met een bijbehorend tarief ook mogelijk is om buiten uw eigen WLAN te bellen of te internetten - en optioneel zelfs met supersnelle 5G mobiele communicatie (in regio's met 5G-ontvangst) . Als alternatief kunt u een Nano-SIM gebruiken in plaats van de eSIM.

Dus het is het waardApple iPad Pro 11 (4e generatie) 5G met abonnementte nemen - of gewoon het grotere modelApple iPad Pro 12,9'' (6e gen.) 5G met abonnement. Je krijgt dus naast de Hugh-End-tablets ook enorme hoeveelheden data.

Cameravergelijking: twee lenzen, één LiDAR-sensor

De iPad Pro heeft een goede dubbele camera aan de achterkant: groothoek (12 MP) en ultragroothoek (10 MP). De tablet kan worden gebruikt als een fatsoenlijke camera-vervanger als de iPhone niet bij de hand is. Daarbij komt eenLiDAR-scanner, die met een laser de omgeving meet en zo een driedimensionaal ruimtelijk model maakt. Je kunt er bijvoorbeeld bokeh-portretten mee maken waarbij de onscherpe achtergrond wazig lijkt. De technologie is ook nuttig voorAugmented Reality-toepassingen, waarmee u objecten precies in de door LiDAR gemeten omgeving kunt plaatsen - bijvoorbeeld virtuele meubels in uw appartement, om te weten of de door u gewenste bank überhaupt in de woonkamer past.

Dood gaanvoor cameraheeft een 12 MP sensor, waar je bijvoorbeeld mee kunt werkenFaceTime-videogesprekkendoet goede dienst. Er is ook Face ID-gezichtsherkenning voor snel ontgrendelen. De vingerafdruksensor Touch ID is alleen beschikbaar bij deApple iPad (9e generatie) (hier met contract), de iPad mini en de iPad Air – met de laatste als aanraakvlak op de aan/uit-knop.

De nieuwe iPad Pro is ook up-to-date als het gaat om het opnemen van video's. De groothoekcamera maakt tot 60 frames per seconde in volledige 4K-resolutie. Bijzonder praktisch is de "in beeld houden"-modus met de frontcamera. De camera volgt je automatisch wanneer je communiceert met familie, kennissen of collega's via FaceTime of een andere videochatdienst zoals Zoom. In de camerasector is er grotendeels een gelijkspel in het duel iPad Pro 11 vs. 12.9.

Levensduur batterij: 18 W Snel opladen voor sneller tanken

iPad Pro 12.9 biedt dankzij het formaat van de case meer ruimte voor een grotere batterij. Door het grotere beeldscherm gaat hij echter niet langer mee dan iPad Pro 11. Afhankelijk van de instelling van de schermhelderheid, gebruikersgedrag en netwerk- of gsm-gebruik zou je een volledige werkdag moeten kunnen doorkomen. Apple spreekt zelf van beide modellentot 10 uur surfen op het web (WLAN).

Fazit: iPad Pro 11 vs. 12,9

Als lichte en krachtige zakelijke tablet voor mobiele gebruikers dicht de iPad Pro de kloof tussen laptops zoals de MacBook Pro en mobiele telefoons zoals de iPhone.Dankzij de krachtige M2 chip hoeft hij de vergelijking met laptops niet uit de weg te gaan.De chip zit ook in sommige AppleLaptops (koop hier).

iPad Pro 11 vs. 12.9: het duel | o2 (5)

Met het Magic Keybord upgrade je je iPad Pro in een mum van tijd naar een notebook

Wil je onderweg langere teksten typen met een fysiek toetsenbord, handschriftherkenning gebruiken bij het maken van aantekeningen of schetsen maken? Daar is Apple iPad Pro handig voorAccessoires zoals de Apple Pencil (2e gen.)ofApple iPad Pro 12,9" (5e generatie) Magic Keyboardverenigbaar. Voor het kleinere 11-inch model welApple iPad Pro 11" (3e generatie) Magic Keyboard. Apple heeft dankzij Thunderbolt ook de USB type C-aansluiting een boost gegeven voor data-uitwisseling met externe SSD harde schijven.

Welk model je kiest in het duel iPad Pro 11 vs. 12.9,hangt af van hoeveel weergavegebied je nodig hebt.

Werk je vaak aan video's of in grafische toepassingen waarin je veel vensters en paletten hebt geopend? Dan is iPad Pro 12.9 de juiste keuze. Het biedt het heldere Liquid Retina XDR-display, dat indruk maakt met helderheid, kleurgetrouwheid en schittering. Aan de andere kant, als compromisloze mobiliteit en een laag draaggewicht belangrijker voor je zijn, dan is de kleinere en lichtere iPad Pro 11 de juiste digitale metgezel voor jou.

Wil je onderweg ook regelmatig data uploaden naar je persoonlijke cloud, dan is de iPad Pro met geïntegreerde 5G-ondersteuning een korte keuze. Als alternatief kunt u uw mobiele telefoon ook als hotspot gebruiken en de internetverbinding delen met de iPad. In dit geval heb je zelfs met de goedkopere wifi-variant internettoegang.

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe high-end iPhone? Dan raden we onze gids aaniPhone 14 Pro versus 14 Pro Max.

Veel Gestelde Vragen

Welke iPad Pro is het beste?

Het belangrijkste verschil tussen iPad Pro 11 en iPad Pro 12.9 is het formaat, wat ook duidelijk wordt door de inch-specificaties (11 vs. 12.9). Ook is het grotere model voorzien van een beter beeldscherm. Anders zijn de prestaties en functies grotendeels identiek.

Wat is het verschil tussen iPad en iPad Pro?

De gewone iPad biedt minder functies en prestaties dan de iPad Pro. Het is een basisvariant voor iedereen die op zoek is naar een tablet voor alledaags gebruik. De iPad Pro daarentegen is zo krachtig dat je hem zelfs professioneel op je werk kunt gebruiken.

Is de iPad Pro 11 goed?

iPad Pro 11 is de kleinere variant van iPad Pro 12.9 en is een prima tablet. Dankzij de M2-chip is hij net zo krachtig als een MacBook en geschikt voor soortgelijke werkzaamheden.

Passende gidsen:

iPad Pro 11 vs. 12.9: het duel | o2 (6)

Reset iPad 2023: gids, tips en trucs

Er komt veel kijken bij het resetten van de iPad. We laten alle stappen zien. Ook geven we je tips over wat je moet doen voor en na de harde reset.

iPad resetten
iPad Pro 11 vs. 12.9: het duel | o2 (7)

HD Stream: Overzicht van aanbieders

Waar kan ik online een HD-stream bekijken? Welke aanbieders zijn er? En wat is HD eigenlijk? Dat leggen we je uit in onze gids.

Alles over HD-streams
iPad Pro 11 vs. 12.9: het duel | o2 (8)

TV in de camper via internet

Wilt u ook tv kijken in uw camper? Dan kun je het programma gewoon via mobiel internet ontvangen. We laten je zien hoe.

Zo kijk je TV in de camper
iPad Pro 11 vs. 12.9: het duel | o2 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Golda Nolan II

Last Updated:

Views: 6381

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Golda Nolan II

Birthday: 1998-05-14

Address: Suite 369 9754 Roberts Pines, West Benitaburgh, NM 69180-7958

Phone: +522993866487

Job: Sales Executive

Hobby: Worldbuilding, Shopping, Quilting, Cooking, Homebrewing, Leather crafting, Pet

Introduction: My name is Golda Nolan II, I am a thoughtful, clever, cute, jolly, brave, powerful, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.