Maatschappelijke lesplannen (2024)

Burgerschapsonderwijs, inclusief burgerschap en overheidsonderwerpen, is van cruciaal belang om studenten te helpen opgroeien tot volwassenen die productieve leden van de samenleving zijn. Toch wordt het vaak over het hoofd gezien op scholen. Als u burgerschapsonderwijs in uw eigen klaslokaal wilt opnemen, kan deze lijst met bronnen u op weg helpen.

Algemene bronnen voor alle rangen

Amerikaans staatsburgerschap en immigratiediensten– Deze bron bevat lesplannen en activiteiten over Amerikaans staatsburgerschap voor alle leerjaren.

Bibliotheek van het Congres– De Library of Congress heeft een reeks lessen over maatschappijleer en overheid voor alle leeftijden, van de derde tot de twaalfde klas.

Ben's Guide to the U.S. Government for Kids- Leer kinderen in groep 4 en hoger over de Amerikaanse overheid met deze leuke, interactieve online unit.

Stem slimme lesplannen– Verdeeld naar leerjaar, kijken deze lesplannen naar het onderwerp stemmen en hoe dit zich verhoudt tot burgerschap.

Dagelijkse democratie: bronnen voor het onderwijzen van maatschappijleer en overheid– Een verzameling bronnen voor alle klassen die leraren kunnen gebruiken om inburgeringsgerelateerde onderwerpen te onderwijzen.

Annenberg Classroom: beste maatschappijleersites voor leraren– Docenten vinden op deze uitgebreide lijst de middelen die ze nodig hebben om hun eigen studie te doen of om studenten voor studie uit te sturen.

Econoom: hoe maatschappijleer op school te onderwijzen– Een blik op de beste strategieën om leraren te helpen bij het onderwijzen van burgerschapsconcepten op school.

Studenten maatschappijleer- Deze website heeft bronnen, eenheden en lesplannen over burgerschapsgerelateerde onderwerpen voor veel verschillende leerjaren.

Beoordeling van bronnen over burgerschap– Een volledige lijst met bronnen die leraren burgerschapsleer in de klas kunnen gebruiken.

Voorschoolse en kleuterschool

Utah Education Network Kleuterschool Social Studies Lessen– Een verzameling lesplannen voor burgerschap en sociale studies voor K5-leerlingen.

Wat is een goede burger?– Dit lesplan maakt gebruik van leraarmodellering om kleuters te leren over burgerschap.

Eenheid burgerschap– Een gratis onderdeel over burgerschap voor leerlingen in de kleuterschool en kleuterschool, inclusief activiteiten en instructie.

Respectvolle kleuterschoolburgers- Een uitgebreide eenheid die is ontworpen om kleuters te leren goede burgers te zijn.

Inburgeringseenheid kleuterschool– High Point University presenteert een uitgebreide unit over burgerschap voor kleuters.

Karakteronderwijs in Pre-K en K-5– Dit hulpmiddel van scholastiek helpt leraren bij het bepalen van manieren om de jongste leerlingen een goed karakter bij te brengen.

De "I Care Club"– Leer leerlingen om voor zichzelf en voor elkaar te zorgen door een I Care Club op te richten in uw kleuterschool.

Elementair

Constitution Center Wij, de Civics Kids Unit- Deze bron heeft een volledige eenheid voor burgerschapsonderwijs voor leerlingen van de vierde klas.

Maatschappijleer geven in de Montessoriklas- Een blik op hoe burgerschapstraining kan worden geïntegreerd in Montessori-onderwijs op de bovenbouw van het basisonderwijs.

De vijf thema's van goed burgerschap aanleren- Deze Education World-eenheid biedt activiteiten en lesplannen om burgerschapsthema's te onderwijzen in de klassen K tot en met 6.

Elementaire lesplannen van Character.org- Leer ethiek en een goed karakter aan elementaire studenten met deze leerplannen die specifiek zijn voor het leerjaar.

Congres voor kinderen- Burgerschapseducatie en overheidseducatie worden vaak gemengd, en deze bron helpt kinderen het congres en zijn rol in het leven van een burger te begrijpen.

In de klas geteste bronnen: 7 maatschappijleerlessen voor basisschoolleerlingen- Deze verzameling lessen leert elementaire studenten belangrijke burgerschapsconcepten.

Edutopia: gebruik game-based learning om maatschappijleer te onderwijzen- Leer maatschappijleer met behulp van online games en trucs in je basisschoolklas. Alle spellen en activiteiten zijn afgestemd op de huidige leerstandaarden.

Oxfam: Activiteiten op het gebied van wereldburgerschap– Deze gids bevat activiteiten voor kinderen van 7 tot en met 11 jaar gericht op wereldburgerschap en andere belangrijke onderwerpen op het gebied van maatschappijleer en ethiek.

Eenvoudige K-12: leuke activiteiten voor uw lessen geschiedenis en maatschappijleer- Breng maatschappijleer tot leven in uw basisschoolklas met de praktische activiteiten op deze lijst.

Middelbare school

iCivics– iCivics biedt een uitgebreide collectie lesplannen, evenals online games op het gebied van maatschappijleer. Lesplannen zijn op een leidend niveau van de middelbare school, maar kunnen in verschillende klassen worden gebruikt.

Deel mijn les- Zoek een lijst met lesplannen over maatschappijleer en overheid gericht op middelbare scholieren.

Democratie introduceren– IDEA biedt een lesplan voor groep 5 en hoger dat het idee van democratie op een bij de leeftijd passende manier zal introduceren.

NEA: Maatschappijleer- Deze verzameling bronnen en games biedt burgerschapsonderwijs aan groep 6 en hoger.

PBS: maatschappelijke betrokkenheid en hoe u kunt meedoen– Een lesplan voor middelbare scholen van PBS waarin wordt gesproken over het belang van maatschappelijke betrokkenheid en hoe studenten kunnen meedoen om hun stem te laten horen.

Education.com: werkbladen en printables voor maatschappijleer op de middelbare school- Krijg toegang tot een grote bibliotheek met bronnen over burgerschap op de middelbare school die u kunt afdrukken voor uw klaslokaal.

Voorbereiding op de eed- Deze eenheid is ontworpen om als startpunt te dienen voor middelbare scholieren bij hun studie maatschappijleer. Het staat vol met klasmateriaal waar docenten toegang toe hebben voor hun les.

Middelbare school

Wij zijn leerkrachten– We Are Teachers heeft een verzameling van 6 ideeën om burgerschapsonderwijs tot leven te brengen, met een focus op wat leerlingen op de middelbare school moeten weten.

Burger Actie Project– Het Civic Action Project biedt middelbare scholieren de kans om te laten zien wat ze hebben geleerd op het gebied van maatschappijleer en maatschappijleer in een praktische toepassingsomgeving.

Brain Pop Democratie Lesplan Ideeën- Brain Pop heeft een verzameling ideeën voor lesplannen om democratie te onderwijzen aan middelbare scholieren en middelbare scholieren.

Edutopia: 14 voorbeelden van hoogwaardige maatschappelijke leermogelijkheden– Middelbare scholieren zijn klaar om hun burgerschapsonderwijs buiten het klaslokaal te volgen, en deze bron zal docenten de mogelijkheden laten zien om dit te doen.

Middelbare school maatschappijleer is weer cool- Dit bericht geeft een kijkje in wat de belangstelling voor natuurkunde-onderwijs op de middelbare school heeft hernieuwd, samen met bronnen die leraren in hun klas kunnen gebruiken.

Bronnengids voor burgerschapsonderwijs- Een volledige lijst met bronnen voor leraren maatschappijleer op middelbare scholen van het National Center for State Courts.

Lesplannen voor middelbare scholen van het Centrum voor Burgereducatie– Het Centrum voor Burgerschapseducatie heeft een lange lijst met lesplannen voor middelbare scholieren over burgerschaps- en overheidsonderwerpen.

Hogeschool en Volwassenenonderwijs

Maatschappelijke betrokkenheid aanleren- Deze website is gericht op het leren van universiteitsdocenten hoe ze burgerbetrokkenheid aan hun studenten kunnen bijbrengen. Het heeft een aantal bronnen en een lijst met Civic Engagement Partners waarmee instructeurs kunnen praten.

Geletterdheid online: maatschappijleer en burgerschap onderwijzen aan volwassen leerlingen– Deze gids zal leraren helpen bij het leren van burgerschap aan volwassen leerlingen in hun klaslokalen.

Staat Maryland: bronnen voor Engelse alfabetisering en maatschappijleer– Deze verzameling bronnen geeft leraren de middelen die ze nodig hebben om hun volwassen leerlingen inburgeringsonderwijs te geven.

Centrum voor Engelse taalverwerving voor volwassenen: maatschappijleer voor volwassen Engelse taalleerders– Leer mensen die nieuw zijn in het Engels de belangrijke concepten van maatschappijleer met de middelen in deze gids.

Hopelink Volwassenenonderwijs: bronnen voor het aanleren van burgerschap- Deze uitgebreide lijst met bronnen kan worden gebruikt voor universiteitsstudenten en volwassen studenten die burgerschapslessen volgen.

Bibliothecarissen

Public Library Association: maatschappijleer en gemeenschapsbetrokkenheid- Deze uitgebreide lijst met bronnen biedt een nadere blik op de rol van bibliotheken bij burgerschap en gemeenschapsbetrokkenheid.

Knowledge Quest: maatschappijleer, de verkiezingen en de bibliotheek - een perfecte match– Ontdek hoe de schoolbibliotheek op een niet-bedreigende manier een kritisch onderzoek kan zijn naar het onderwijzen van burgerschapsonderwerpen.

Ouderkaart: 5 boeken om jonge kinderen te leren over maatschappijleer en de Amerikaanse overheid– Houd dit hulpmiddel bij de hand als uw ouders of leerkrachten een hulpmiddel nodig hebben voor maatschappijleer of overheidsinstructie voor de jongste kinderen.

Rechtbanken in Californië: aanbevolen boeken voor lessen met een maatschappelijk thema– Zie boeken die u kunt aanbevelen aan de leerkrachten op uw school over belangrijke maatschappelijke thema's.

Begin met een boek: maatschappijleer en onze regering- Dit biedt nog een andere bron met boeken die kunnen worden gebruikt om met studenten te praten over maatschappijleer en overheid.

Een machtige meid: maatschappijleer/overheid- Gebruik deze lijst met boeken om meisjes enthousiast te maken voor burgerschapsonderwerpen.

Maatschappelijke lesplannen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Carey Rath

Last Updated:

Views: 5707

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Carey Rath

Birthday: 1997-03-06

Address: 14955 Ledner Trail, East Rodrickfort, NE 85127-8369

Phone: +18682428114917

Job: National Technology Representative

Hobby: Sand art, Drama, Web surfing, Cycling, Brazilian jiu-jitsu, Leather crafting, Creative writing

Introduction: My name is Pres. Carey Rath, I am a faithful, funny, vast, joyous, lively, brave, glamorous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.