Python-interpreter in Visual Studio Code (2024)

mahesh rood

·

Volgen

6 min gelezen

·

1 februari 2021

--

Python 3 gebruiken in Visual Studio Code om het gemakkelijkste Python "Hello World" -programma te bouwen. Je maakt VS Code om in een geweldige lichtgewicht Python IDE door de Python-extensie te gebruiken (die je misschien een productief alternatief voor PyCharm vindt).

Dit laat je kennismaken met VS Code als een Python-omgeving, voornamelijk door de volgende taken te gebruiken om code te wijzigen, uit te voeren en te debuggen.

  • Post, voer uit en debug een "Hello World" Python-toepassing.
  • Leer hoe u pakketten installeert door virtuele omgevingen voor Python te bouwen.
  • Schrijf een eenvoudig Python-script voor het plotten van VS Code-cijfers.

Vereisten

U moet eerst uw Python-ontwikkelomgeving instellen om deze zelfstudie met succes af te ronden. Deze zelfstudie vereist met name:

  • Code VS
  • Uitbreiding van VS Code Python
  • Python 3

Installeer Visual Studio Code en Extension## voor Python

Installeer eerst de Python-extensie van de Visual Studio Marketplace voor VS Code. Zie de Extension Marketplace voor meer informatie over het downloaden van extensies. Python-interpreter is de naam van de Python-extensie en wordt vrijgegeven door Microsoft.

Installeer een Python-interpreter

U moet naast de Python-extensie een Python-interpreter bouwen. De Python-interpreter die u gebruikt, is gebaseerd op uw persoonlijke behoeften, maar hieronder vindt u enkele richtlijnen.

Met Windows#

Installeer Python-interpreter vanaf python.org. Om de nieuwste update te downloaden, kunt u meestal de knop Python downloaden gebruiken die als eerste op het tabblad verschijnt.

Als u geïnteresseerd bent om Python te leren, kunt u zich inschrijven voor een gratis live demoPython online training

Opmerking:

Een extra keuze voor het installeren van Python op Windows is om de Microsoft Store te gebruiken als je geen beheerderstoegang hebt. De Microsoft Store biedt Python 3.7- en Python 3.8-installaties. Houd er rekening mee dat u bij bepaalde pakketten compatibiliteitsproblemen kunt krijgen als u deze aanpak gebruikt.

Python-interpreter in Visual Studio Code (2)

Met macOS

Het installeren van Python op macOS wordt niet ondersteund door het framework. Als alternatief wordt een installatie via Home brew voorgesteld. Om Python te installeren met Homebrew op macOS, gebruikt u python3 bij de Terminal-prompt om brew te installeren.

Opmerking Zorg er voor macOS voor dat de installatielocatie van uw VS-code is opgenomen in uw PATH-omgevingsvariabele. Zie deze installatie-instructies voor meer informatie.

Linux

Je moet pip installeren met get-pip.py om andere Python-pakketten te installeren.

Andere keuzes

  • Gegevenswetenschap:

Als Data Science uw belangrijkste reden is om Python te gebruiken, kan een download van Anaconda worden overwogen. Anaconda levert niet alleen een Python-interpreter, maar ook veel nuttige data science-bibliotheken en software.

  • Windows-subsysteem voor Linux:

Het Windows-subsysteem voor Linux (WSL) is een keuze voor u als u op Windows werkt en een Linux-omgeving wilt om met Python te werken. U wilt ook de Remote — WSL-extensie installeren als u voor deze optie kiest. Dit is wat je door de WSL-installatie, Python-installatie en de ontwikkeling van een WSL met Hello World-applicatie zal leiden.

Controleer de installatie van de Python-interpreter

Voer een van de volgende opdrachten uit (afhankelijk van uw besturingssysteem) om te controleren of u Python met succes op uw computer hebt geïnstalleerd:

Linux/macOS: Open het Terminal-venster en typ de onderstaande opdracht:

Python3 - versie van de editie

Windows: open een prompt voor de opdracht en voer de volgende opdracht uit:

Py-3 - versie

Als de installatie succesvol is, zou de geïnstalleerde Python-versie in het uitvoervenster moeten worden weergegeven.

Kennisgeving

Om toegang te krijgen tot versies van python die op uw computer zijn geïnstalleerd, kunt u de opdracht py -0 gebruiken in de ingebouwde VS Code-terminal. Een asterisk (*) markeert de standaard Python-interpreter.

Start VS Code in map## van een project (werkruimte)

Maak een lege map met de naam 'hallo' met behulp van een opdrachtprompt of terminal, navigeer ernaartoe en open de VS-code in die map (.) door de volgende opdrachten in te voeren.

Hallo Mkdir Hallo

CD Hallo

Code

Opmerking:

Als je een distributie van Anaconda gebruikt, zorg er dan voor dat je de prompt voor de Anaconda-knop gebruikt.

De map wordt uw "werkruimte" door VS Code in een map te starten. In .vscode/settings.JSON slaat VS Code instellingen op die uniek zijn voor die werkruimte, afgezien van de gebruikersinstellingen die globaal worden opgeslagen.

U kunt VS Code ook uitvoeren via de gebruikersinterface van het besturingssysteem en vervolgens de projectmap openen met Bestand > Map openen.

Kies een Python-interpreter

Python is een geïnterpreteerde taal en je moet VS Code zeggen welke Python-interpreter je moet gebruiken om Python-code uit te voeren en Python IntelliSense te krijgen. Selecteer een Python 3 Python-interpreter vanuit VS Code door het opdrachtenpalet te openen (Ctrl+Shift+P) en begin Python te typen: Selecteer de Python-interpreteropdracht waarnaar u wilt scannen en selecteer vervolgens de opdracht. Indien beschikbaar kunt u ook de optie Python-omgeving selecteren op de statusbalk gebruiken.

U vraagt ​​VS Code om dit bestand als een Python-programma te bekijken door de bestandsextensie .py te gebruiken, zodat het de inhoud test met de Python-extensie en de geselecteerde Python-interpreter.

Opmerking:

Om uw code verder te organiseren, kunt u met de werkbalk van de Verkenner ook mappen maken binnen uw werkruimte. Om eenvoudig een map aan te maken, kunt u de knop Nieuwe map gebruiken.

Nu je een codebestand in je werkruimte hebt, gebruik je hello.py: om de volgende broncode in te voeren.

bericht = "Hallo wereld"

Print een Print (bericht)

Merk op hoe IntelliSense opties voor automatisch aanvullen biedt wanneer u begint met afdrukken.

Stel de debugger in en voer deze uit

Laten we nu proberen ons eenvoudige programma voor Hello World te debuggen.

Plaats eerst de cursor op de afdrukoproep en druk op F9 om een ​​breekpunt in te stellen op regel 2 van hello.py. U kunt ook gewoon in de linkergoot van de editor klikken, naast de nummers van de regel. Er verschijnt een rode cirkel in de goot als je een breekpunt hebt ingesteld.

Stel een breekpunt in voor hello.py.py

Klik eerst op F5 om de debugger te initialiseren. Als dit de eerste keer is dat u dit bestand debugt, kunt u het type debug-configuratie kiezen dat u wilt voor het geopende bestand door een configuratiemenu te openen vanuit het opdrachtenpalet.

Opmerking:

Het is voor al zijn verschillende configuraties dat VS Code JSON-bestanden gebruikt; launch.json is de standaardnaam voor een bestand dat foutopsporingsconfiguraties bevat.

In Configuraties debuggen worden deze verschillende configuraties grondig uitgelegd; selecteer voor nu gewoon Python-bestand, de configuratie die het huidige bestand uitvoert dat wordt weergegeven in de editor met behulp van de momenteel geselecteerde Python-interpreter.

Bij de eerste regel van het bestandsonderbrekingspunt stopt de debugger. De huidige lijn is gemarkeerd met een gele pijl aan de linkerkant van de lijn. Als u in dit stadium het venster Lokale variabelen controleert, ziet u dat de opgegeven msg-variabele nu in het paneel Lokaal verschijnt.

De volgende opdrachten verschijnen van links naar rechts langs de bovenkant van de foutopsporingswerkbalk: doorgaan (F5), verplaatsen (F10), stap in (F11), stap uit (Shift+F11), herstart (Ctrl+Shift+F5), en vermijd (Shift+F5).

Foutopsporing in de werkbalk

De statusbalk verandert ook van kleur om aan te geven dat u zich in de foutopsporingsmodus bevindt (oranje in verschillende thema's). In de rij rechtsonder verschijnt ook automatisch de Python Debug Console om de commando's weer te geven die worden uitgevoerd, samen met de prestaties van het programma.

Selecteer de opdracht Doorgaan op de werkbalk Foutopsporing om door te gaan met het uitvoeren van de software (F5). Uiteindelijk voert de debugger het programma uit.

Om het programma volledig uit te voeren, klikt u nogmaals op de blauwe knop Doorgaan op de werkbalk (of drukt u op F5). Als u ernaar terugkeert, verschijnt "Hello World" in de Python Debug Console en VS Code verlaat de foutopsporingsmodus zodra het programma vol is.

De debugger stopt weer bij het eerste breekpunt als u de debugger opnieuw start.

Gebruik de rode vierkante stopknop op de foutopsporingswerkbalk (Shift+F5) om de uitvoering van een programma te stoppen voordat het voltooid is, of gebruik de menuvolgorde Uitvoeren > Foutopsporing stoppen.

Conclusie

U kunt VS Code aanpassen om elke geïnstalleerde Python-omgeving te gebruiken, inclusief virtuele en Conda-omgevingen. Voor het debuggen kunt u ook een aparte omgeving gebruiken. Om meer inzicht te krijgen, volg je de Python online training.

Python-interpreter in Visual Studio Code (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanael Baumbach

Last Updated:

Views: 6375

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanael Baumbach

Birthday: 1998-12-02

Address: Apt. 829 751 Glover View, West Orlando, IN 22436

Phone: +901025288581

Job: Internal IT Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Motor sports, Flying, Skiing, Hooping, Lego building, Ice skating

Introduction: My name is Nathanael Baumbach, I am a fantastic, nice, victorious, brave, healthy, cute, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.