Inhoudsopgave
- 1 definitie
- 2 veelgestelde vragen
- 3 voorbeelden voor je proefschrift
- 4 voorbeelden van masterscripties
- 5 Microsoft Word-zelfstudie
- 6 In een notendop
Definitie
Een voorbeeld van een inhoudsopgave helpt bij het structureren van een lang academisch manuscript en een inhoudsopgavepagina is nodig voor academische indiening. Deinhoudsopgavebevat een georganiseerde lijst van de hoofdstukken en secties van uw manuscript met duidelijk gemarkeerde (en nauwkeurige) paginanummers. Het doel van de inhoudsopgave is om de lezer gemakkelijk naar het gewenste gedeelte te laten bladeren en een idee te krijgen van de structuur van uw betoog.
Veelgestelde vragen
Wat komt eerst, inhoudsopgave of samenvatting?
Als je een academische paper schrijft, moet je rekening houden met de volgorde van je paper. Meestal zijn de eerste onderdelen van je proefschrift de titelpagina, het voorblad, het dankwoord en deabstract. Na deze pagina's plaats je de inhoudsopgave. Zorg ervoor dat u controleert of alle paginanummers in uw inhoudsopgave correct zijn.
Welke variaties op voorbeelden van inhoudsopgaven bestaan er?
De inhoudsopgave kan in de volgende formaten worden weergegeven:
- Inhoudsopgave op één niveau
- Onderverdeelde inhoudsopgave
- Inhoudsopgave met meerdere niveaus
- Academische inhoudsopgave
U vindt meer informatie over wat er in deinhoudsopgaveop onze blog.
Zijn er referenties opgenomen in de inhoudsopgave?
Ja. De referenties zijn opgenomen in de inhoudsopgave. Je voegt ze toe zoals je elke andere sectie van je scriptie zou doen. Schrijf gewoon het gedeelte in de inhoudsopgave met het bijbehorende paginanummer. echter, deerkenning voor proefschriften de samenvatting zijn meestal niet opgenomen in de inhoudsopgave. Neem echter contact op met uw instelling, aangezien dit afhankelijk kan zijn van de opmaak die u moet volgen.
Hoe maak ik een inhoudsopgave in Microsoft Word?
Op Microsoft Word vindt u de functie om eeninhoudsopgaveonder het tabblad 'referenties'. Klik op het tabblad en selecteer 'inhoudsopgave'. U kunt er een gebruiken die is ontworpen door Microsoft Word, of u kunt zelf een aangepaste maken. Scroll naar beneden voor een volledige tutorial over Microsoft Word en het maken van een inhoudsopgave.
Voorbeelden voor je proefschrift
Hieronder vindt u verschillende voorbeelden voor de inhoudsopgave, waaronder een
- Voorbeeld inhoudsopgave op één niveau
- Voorbeeld van een onderverdeelde inhoudsopgave
- Voorbeeld van een inhoudsopgave met meerdere niveaus
Ook laten we je met een voorbeeld zien hoe de inhoudsopgave er voor een bachelorscriptie uit zou kunnen zien, evenals voor een masterscriptie.
Advies voor het maken van een goede inhoudsopgave:Een goede inhoudsopgave moet gemakkelijk te lezen zijn en nauwkeurig zijn opgemaakt, met snelle referentiepagina's voor alle figuren en illustraties. Een voorbeeld van een inhoudsopgave helpt je bij het structureren van je eigen scriptie, maar vergeet niet om het relevant te maken voor je vakgebied. Inhoudsopgave Er kunnen voorbeeldstructuren worden gemaakt voor verschillende disciplines, zoals sociale wetenschappen, geesteswetenschappen en techniek.
Het type en de lengte van een voorbeeld van een inhoudsopgave is afhankelijk van het manuscript. Sommige scripties zijn kort en bevatten slechts enkele hoofdstukken, terwijl andere (zoals een proefschrift) zo lang zijn als een boek. Deze lengte bepaalt de hoeveelheid detail die wordt gebruikt bij het vormen van een voorbeeldpagina met inhoudsopgave en het aantal "niveaus" (of onderverdelingen) in elk hoofdstuk.
Hoe puntenaftrek te voorkomen
Puntenaftrek kan ook worden veroorzaakt bij het citeren van passages die niet in uw eigen woorden zijn geschreven. Neem geen risico en haal uw krant door onzeonline plagiaatcontrole. U ontvangt de resultaten in slechts 10 minuten en verzendt uw paper met vertrouwen.
Naar de plagiaatchecker
Voorbeeld van inhoudsopgave op één niveau
Voor kortere documenten kan een voorbeeld van een inhoudsopgave op één niveau worden gebruikt. Dit is een kort en beknopt voorbeeld van een inhoudsopgave waarin alleen vermeldingen op één niveau in secties of hoofdstukken worden gebruikt. Onthoud dat u correct opgemaakte punten moet opnemen om het oog van de lezer naar het paginanummer uiterst rechts te leiden. Het volgende voorbeeld van de inhoudsopgave verkent deze basisstructuur:
Onderverdeelde inhoudsopgave Evoorbeeld
Een voorbeeld van een onderverdeelde inhoudsopgave is vereist voor langere artikelen, met een onderverdeling van hoofdstukken en paragrafen binnen hoofdstukken. Deze zijn meer gedetailleerd en worden aanbevolen voor dissertaties van een hoger niveau, zoals masterscripties of proefschriften (evenals enkele meer gedetailleerde bachelorscripties).
Zorg er bij het opmaken van een onderverdeelde inhoudsopgave voor dat hoofdstukken vet worden weergegeven en subsecties niet. Het is gebruikelijk (hoewel niet noodzakelijk) om elke subsectie aan te duiden met een nummer (1.1, enz.). U wilt ook de subsecties laten inspringen, zodat ze gemakkelijk kunnen worden gelezen. Het volgende voorbeeld van de inhoudsopgave verkent deze structuur:
Inhoudsopgave met meerdere niveaus Evoorbeeld
Het toevoegen van extra niveaus aan uw inhoudsopgave staat bekend als een voorbeeld van een inhoudsopgave met meerdere niveaus. Deze worden genummerd vanaf 1.1.1, enz. Houd er rekening mee dat hoewel u uw lezer door uw manuscript wilt leiden, u alleen belangrijke delen van uw manuscript moet markeren, zoals paragrafen en subparagrafen, in plaats van willekeurige delen of gedachten in jouw manuscript. Als u te veel niveaus maakt, wordt uw inhoudsopgave onnodig druk en te complex.
Academische inhoudsopgave
Al het bovenstaande kan worden gebruikt als voorbeeld van een academische inhoudsopgave. Vaak moet elke afzonderlijke kop in een academisch werk zowel genummerd als gelabeld worden in overeenstemming met uw favoriete referentiestijl (raadpleeg uw afdeling). De volgende inhoudsopgavevoorbeeldsecties illustreren een inhoudsopgavevoorbeeld voor een bachelorscriptie en een inhoudsopgavevoorbeeld voor een masterscriptie.
Inhoudsopgave Voorbeeld: Bachelorscriptie
Een bachelorscriptie heeft landelijk geen vaste woord- of paginalimiet en hangt volledig af van de richtlijnen van uw universiteit of afdeling. U kunt echter een proefschrift verwachten van minder dan 60 pagina's met tussen de 10.000 - 15.000 woorden. Er wordt dus niet van je verwacht dat je een lang en gedetailleerd voorbeeld van een inhoudsopgave maakt met meerdere niveaus en subsecties. Dit komt omdat uw hoofdtekst beperkter is in termen van het aantal woorden. U zult hoogstens merken dat u een onderverdeelde inhoudsopgave gebruikt, vergelijkbaar met het bovenstaande voorbeeld van de inhoudsopgave.
Een voorbeeld van een inhoudsopgave van een bachelorscriptie kan als volgt zijn opgebouwd:
Dit inhoudsopgavevoorbeeld kan veranderen afhankelijk van je discipline en scriptiestructuur, maar houd er rekening mee dat een structuur op één niveau vaak voldoende is. Onderverdeelde structuren zoals het eerder genoemde voorbeeld van de inhoudsopgave zijn alleen nodig bij het schrijven van meerdere hoofdstukken, zoals in een masterscriptie.
Tip voor het inleveren van je scriptie
Afhankelijk van het type binding en de frequentie van klanten in een drukkerij, kan het drukproces en de levering langer duren. Verlies geen kostbare tijd en gebruik deafdrukservicemet gratis expreslevering bij BachelorPrint! Hiermee kun je tot één dag voor inleveren je scriptie afronden.
Vind hier meer informatie
Voorbeelden van masterscripties
Een voorbeeld van een inhoudsopgave van een master is complexer dan een bachelorscriptie. Dit komt omdat ze gemiddeld ongeveer 80 pagina's met maximaal 40.000 woorden bevatten. Omdat dit werk op een hoger academisch niveau is geproduceerd, bevat het normaal gesproken een onderverdeling van hoofdstukken en tussenkopjes, met een afzonderlijke inleiding en conclusie, evenals een samenvatting.
Een inhoudsopgave voorbeeld voor een masterproef kan er dan ongeveer zo uitzien:
Microsoft Word-zelfstudie
Een inhoudsopgave maken met Microsoft Word is eenvoudig.
Stap | Instructies |
Stap 1 | Schakel stijlen in. Hoofdstuktitels moeten worden opgemaakt met kop 1 en subkoppen moeten worden opgemaakt met kop 2. U kunt uw koppen in uw hele document opmaken door op het tabblad "stijlen" te klikken. |
Stap 2 | Klik op het tabblad "Referenties" om de optie "inhoudsopgave" te selecteren. |
Stap 3 | Pas de stijl en indeling van uw inhoudsopgave aan door "aangepaste inhoudsopgave" te selecteren. |
Stap 4 | Klik op "Bijwerken" om de inhoudsopgavepagina te vernieuwen. |
Essay afdrukken en inbinden
Ben je al klaar met het schrijven van je essay en heb je een hoogwaardige druk- en inbindservice nodig? Dan kies je voor BachelorPrint! Bekijk onze24-uurs online printservice.Voor meer informatie klik op onderstaande knop:
In een notendop
- Alle scripties zijn verschillend. Verschillende afdelingen en disciplines volgen verschillende structuren en regels. De voorbeeldpagina's van de inhoudsopgave hier helpen u in het algemeen om uw document op te maken, maar vergeet niet om uw universitaire richtlijnen te raadplegen
- Consistentie en nauwkeurigheid zijn de belangrijkste dingen om te onthouden. U hebt voor elk hoofdstuk het juiste paginanummer en dezelfde lay-out nodig. Het is niet goed om een inhoudsopgave op één niveau te combineren met een inhoudsopgave op meerdere niveaus
- Simpel gezegd, bachelorscripties volgen over het algemeen een voorbeeld van een inhoudsopgave op één niveau, tenzij anders aangegeven
- Postdoctorale scripties zoals werk op master- en PhD-niveau vereisen over het algemeen een meer gedetailleerd voorbeeld van de onderverdeling. Dit komt omdat ze zowel complexere argumenten als meer woorden behandelen
- Vergeet niet om alle aspecten van je scriptie op te nemen in de inhoudsopgave. Pre-scriptiemateriaal moet in Romeinse cijfers worden vermeld en u moet ook alle back-materie opnemen, zoals referenties en bibliografie
Ontdek meer nuttige artikelen:
Dit artikel bevat informatie over de titelpagina met voorbeelden:
Lees meer >
Wat is apa-citatie? We geven je wat informatie:
Lees meer >
Lees meer >
Hoe vind je een onderzoeksonderwerp voor je bachelorscriptie:
Lees meer >
FAQs
Voorbeeld voor inhoudsopgave? ›
In de inhoudsopgave neem je naast alle hoofdstukken, paragrafen en subparagrafen in de basistekst, ook het voorwoord, de samenvatting, referentie- of literatuurlijst en bijlagen op. In de inhoudsopgave geef je bij alle bovengenoemde onderdelen ook de paginanummers weer, behalve bij het voorwoord en de samenvatting.
Hoe maak je een goede inhoudsopgave? ›Ga naar verwijzingen > inhoudsopgave. en kies een automatische stijl. Als u wijzigingen in uw document aanbrengt die de inhoudsopgave beïnvloeden, werkt u de inhoudsopgave bij door met de rechtermuisknop op de inhoudsopgave te klikken en Veld bijwerken te kiezen.
Wat schrijf je in een inhoudsopgave? ›Een inhoudsopgave geeft in een logische volgorde weer hoe uw boek is opgedeeld aan de hand van hoofdstukken en de bijbehorende paginanummers in cijfers. Vaak worden de paragrafen en sub paragrafen van een hoofdstuk ook meegenomen in de inhoudsopgave, met de daarbij horende paginanummers in cijfers.
Waar moet een inhoudsopgave aan voldoen? ›Inhoudsopgave. In de inhoudsopgave staan alle onderdelen van het werkstuk genoemd, van de inleiding tot de bronvermelding. Voor elke hoofdstuktitel vermeld je het hoofdstuknummer, voor elke paragraaftitel het paragraafnummer. Achter elk onderdeel zet je het paginanummer waarop het begint.
Wat mag niet in inhoudsopgave? ›In de inhoudsopgave worden alle delen genoemd, waaruit het werkstuk bestaat. Achter ieder deel staat vermeld op welke bladzijde dit deel begint. De inhoudsopgave mag niet in verhaalvorm staan, maar dit wordt opgesomd. Van alle hoofdstukken moeten zowel de titel als het hoofdstuknummer worden vermeld.