Werkdoelen - Voorbeelden, Formaat, Voorbeeld (2023)

Word je wel eens wakker op een maandagochtend en fantaseer je over een leven zonder werk en alleen een leven lang vakantie? Dit komt waarschijnlijk omdat de baan waarin je nu zit je een enkel beeld geeft van een stressvolle toekomst. Als dat het geval is, wilt u misschien beginnen met het opnieuw evalueren van uw functiebeschrijving en nadenken over de reden voor het nastreven van een carrière waarvan u dacht dat u er het meest gepassioneerd in bent - en misschien bent u dat nog steeds. zie je misschien ookslimme doelen.

Een van de belangrijkste factoren waarom u denkt dat u niet langer om uw baan geeft, is omdat u niet langer het gevoel heeft dat u groeit in het bedrijf waar u verblijft. Wanneer persoonlijke en professionele groei stagneert, controleer dan of uw werkdoelen ofpersoonlijke ontwikkelingsdoelenzijn behaald. Je werkdoelen resetten ofherschrijven van uw prestatiedoelenkan u helpen de verliezende passie van uw werk te herstellen, want dit helpt u de gebieden van kansen te identificeren die geschikt zijn voor zowel uw persoonlijke als professionele groei. Groei kan worden belemmerd door je te onderwerpen aan negatieve aannames die door je geest zijn geproduceerd op een stressvolle dag op kantoor. Als dit gebeurt, moet u ervoor zorgen dat u doelen stelt om effectief met stress om te gaan, zodat u uw doel en het carrièrepad dat u graag hebt gevolgd niet in twijfel trekt. In dit artikel geven we u voorbeelden van algemene werkdoelen die op elk type baan kunnen worden toegepast. Aan de hand van deze voorbeelden kun je andere werkdoelen bedenken die heel goed bij je functieomschrijving passen.

Welke invloed hebben werkdoelen op u

Het opstellen van uw werkdoelen kan veel positieve effecten hebben op uzelf en het bedrijf waarmee u werkt. Je zou kunnen beweren dat werkdoelen te egoïstisch zijn dat je alleen op jezelf gericht bent. Als u nu werkdoelen in een ander daglicht stelt, zou u het kunnen gaan beschouwen als een manier voor uzelf om de taken die u zijn toegewezen te verbeteren om de welvaart van uw bedrijf te versnellen. Hieronder vindt u de antwoorden op de invloed van werkdoelen op u:

 • Werkdoelen zorgen ervoor dat je actief deelneemt aan de bedrijfsvoering
 • U kunt met betere resoluties komen dan wat wordt voorgesteld door andere belanghebbenden
 • Maakt u kandidaat voor promotie
 • Een beter begrip van de bijdragen van uw baan aan de gemeenschap
 • Werkdoelen kunnen je verloren passie voor je carrière herstellen
 • Verbeterde werkmentaliteit
 • U zult een effectieve aanwinst zijn voor uw bedrijf
 • Onderscheidingen en certificatenzullen aan u worden overhandigd tijdens speciale bedrijfsevenementen

Zoals hierboven vermeld, zijn werkdoelen helemaal niet egoïstisch, want dit levert een goede bijdrage aan het bedrijf waarmee u werkt. Uw werkdoelen kunnen ook gevolgen hebben voor uw collega's. Uw verbetering kan een inspiratie zijn voor anderen om hetzelfde te doen, hoewel het gebruikelijk is dat elk bedrijf cynici in zich heeft. Een verbeterde prestatie van een bedrijf betekent een vlotte doorstroming van de bedrijfsvoering; daardoor vermindert stressvolle extra werklast van zakelijke voorstellen die nog lang niet worden gehaald.

Waarom worden werkdoelen belangrijk geacht

Het stellen van uw werkdoelen is iets om trots op te zijn, aangezien het een manier is om te investeren in uw toekomst. Als je zonder doelen blijft werken, zijn er tendensen waarbij je prestaties sterk achteruit gaan of dat je een jobhopper wordt. Dit laatste kan uw geloofwaardigheid als werknemer ernstig schaden, wat het zoeken naar werk bemoeilijkt. Het stellen van werkdoelen wordt aangemoedigd door betrokken werkgevers om ervoor te zorgen dat u zowel persoonlijk als professioneel met hen meegroeit. Maar er is geen effectieve werkgever voor nodig om uw eigen werkdoelen te stellen. Neem het initiatief om werkdoelen voor u te bedenken om deuren naar kansen te openen.

Om u te overtuigen waarom u werkdoelen moet stellen voor de verbetering van uw carrière, hebben we een lijst voor u waarom werkdoelen belangrijk worden geacht:

 • Werkdoelen verhogen de mate van je bereidheid om te leren.Het leren houdt niet op als je eenmaal het universitaire podium hebt bewandeld voor de startceremonie. Er zijn nog zoveel dingen die je moet realiseren als je de echte wereld betreedt. Om snel aangenomen te worden, zet je natuurlijk iets op je cv om je de meest gekwalificeerde kandidaat te maken voor de gewenste functie zoals "bereid om te leren". In plaats van te doen alsof u bereid bent om te leren, kunt u proberen werkdoelen te stellen zodat u echt kunt leren. Een verhoogde mate van bereidheid om te leren kan je naar betere kansen katapulteren die zelfs in de vroege fasen van je carrière zullen worden benut.
 • Werkdoelen kunnen ervoor zorgen dat je meer toegewijd bent aan je carrière.Toewijding aan een bepaalde baan kan in de stroming nauwelijks worden opgemerkt. Dit komt doordat de meeste werknemers voornamelijk vertrouwen op bedrijfsdoelen die niet effectief zijnmanagement verklaringen. De gevolgen hiervan zijn ernstig geweest voor mensen die zo gepassioneerd zijn over hun baan, ontmoedigd raken en gedwongen worden om op zoek te gaan naar een andere droom. Om dit tegen te gaan, stelt u uw eigen werkdoelen vast in plaats van te vertrouwen op de egoïstische doelen van uw bedrijf dat alleen uitkijkt naar zijn vooruitgang terwijl het de inspanningen van zijn werknemers negeert. Hierdoor zou de toewijding aan je carrière nooit afnemen. Voor zover we weten, maakt toewijding aan onze carrière deze wrede wereld er een die gevuld is met opperste voldoening of op zijn minst draaglijk is om te leven.
 • Werkdoelen geven u een positieve kijk op elke keer dat u een nieuwe taak krijgt.In plaats van bang te zijn voor je nieuwe taken of een flagrant teken van angst los te laten, zullen je werkdoelen je helpen deze taken te zien als een uitdaging die je in staat stelt te groeien. Door uw werkdoelen te stellen, is de kans groter dat u taken met minder stress uitvoert dan degenen die ze als omslachtig beschouwen. Natuurlijk worden ze als omslachtig beschouwd, maar daarom werk je sinds "je bent bereid om nieuwe uitdagingen aan te gaan, want je maakt je echt zorgen over je professionele en persoonlijke groei", rechts? Werkdoelen kunnen uw geduld vergroten wanneer u wordt geconfronteerd met door werkdruk veroorzaakte stress. En wanneer stress kan worden getolereerd, zul je een leven vol prestaties leiden in plaats van een leven vol spijtklachtenbeleid.
 • Werkdoelen versterken uw geloofwaardigheid als werknemer. Wanneer u uw werkdoelen stelt en u er volledig voor inzet, wordt u meer gedisciplineerd en voor een bedrijf is discipline alles. Dit maakt u een geloofwaardige werker, aangezien uw doelen betrekking hebben op u en de groei van uw bedrijf. Hiermee verdien je de erkenning van het bedrijf en word je een kandidaat voor promotie.

6 voorbeelden van algemene werkdoelen

Om u te helpen bij het opstellen van uw werkdoelen, geven we u zes algemene voorbeelden die u in elk type baan kunt toepassen.

 1. Begrijp de verschillende afdelingen van uw bedrijf

  Een bedrijf bestaat uit verschillende afdelingen om de bedrijfsvoering goed te laten verlopen en je moet een idee hebben van deze afdelingen en hun verschillende functies. Door dit te weten, kunt u plannen bedenken die u tijdens uw verblijf kunt voorstellenzakelijke vergaderingen. Zorg er altijd voor dat het doel van het idee dat u gaat voorstellen ervoor zorgt dat zakelijke projecten soepeler verlopen en dat alle afdelingen eerlijk worden behandeld. U kunt dit daadwerkelijk gaan doen met uw team om strategieën te bedenken om zakelijke tegenslagen het hoofd te bieden en om de productiviteit te verhogen, wat vervolgens kan worden weerspiegeld in de rest van de afdelingen. Wanneer dit door het bedrijf wordt erkend, zullen uw actieplannen worden opgelegd aan andere teams en/of afdelingen zodat het bedrijf zijn doelen met onverwachte haast kan bereiken.

 2. Vraag uw werkgever wat er moet gebeuren voor een voorbeeldige output

  Er kan een tijd komen dat u twijfelt aan uw waarde voor het bedrijf en uw output zo-zo beschouwt. Als persoon die wil groeien in plaats van genoegen te nemen met middelmatigheid, vraag je baas dan om advies. Dit zal zijn of haar humeur zeker verlichten, wetende dat je zo toegewijd bent om uitstekend te presteren; waardoor zijn of haar door stress veroorzaakte hoofdpijn wordt verminderd. Je baas weet er veel vanactie plannenom u te helpen de moeilijkheden in uw werk te verminderen met behoud van een kwaliteitsoutput. Door met je baas te communiceren, worden je werkdoelen opnieuw gedefinieerd en is je professionele groei een garantie. Een gesprek met uw baas is een kans om uw baan grondig te leren kennen en ook om op de hoogte te blijven van een bedrijf of bedrijfsupdates. Bovendien bevordert de communicatie met uw baas vaak de vorming van een goede relatie tussen werknemer en werkgever.

 3. Concentreer u op de baan die u kunt beheersen en bedenk plannen voor degenen die buiten uw macht liggen

  Elke afdeling van het bedrijf heeft speciale taken om de doelstellingen van de afdeling te halen. Hoewel deze doelen deels afhankelijk zijn van de output van andere afdelingen, moet je ervoor zorgen dat je focus ligt op het behalen van de doelen van je afdeling, aangezien je daar volledige controle over hebt. Als u denkt dat de doelstellingen van het bedrijf niet kunnen worden gehaald doordat een enkele afdeling kritieke gegevens niet op tijd aanlevert, bedenk dan actieplannen die de doorverwezen afdeling helpen en beleg een bijeenkomst voor andere afdelingen om de nodige aanpassingen door te voeren (mocht er een ) en stel ook de visies die door het bedrijf worden opgesteld niet teleur.

 4. Beschouw uw huidige prestaties als een investering voor de toekomst

  Als u denkt dat u in een bedrijf verblijft met het slechtste management ooit, laat dat dan geen invloed hebben op uw resultaten. Ik weet dat het makkelijker gezegd is dan gedaan, maar je moet je inspanningen in het nu zien als een investering voor je toekomst. Bovendien, als u van plan bent om naar een ander bedrijf over te stappen, moeten uw gegevens in het vorige bedrijf voorbeeldig zijn om de functie en hun aanbiedingen te krijgen die u zo wenst. Als u denkt dat u zich kunt verbeteren in uw huidige bedrijf, ongeacht het verachtelijke management en u gedurende drie tot vier maanden achter elkaar voorbeeldige prestaties heeft geleverd, kunt u uwontslagbriefen neem je sierlijke uitgang. Wanneer u solliciteert bij het nieuwe bedrijf, zal er een persoon zijn die is toegewezen om contact op te nemen met uw vorige bedrijf om te vragen hoe geloofwaardig u bent als werknemer en of uw resultaten lovenswaardig waren of niet. Als u toestaat dat uw output wordt beïnvloed door het minachtende management, is de kans groot dat u op zoek bent naar banen die met mooie aanbiedingen en redelijke werkvoorwaarden moeilijk kunnen worden.

 5. Vraag om deskundige ondersteuning in plaats van te vertrouwen op onzekerheden

  Werkproblemen kunnen gemakkelijk worden bereikt met behulp van uw steun. Als u niet zeker bent van de kwaliteit van uw output, probeer dan een expert te benaderen en om advies te vragen voordat u uw output indient, om er zeker van te zijn dat alle essentiële elementen erin verwerkt zijn. Door nauwkeurig te observeren hoe uw ondersteuning u helpt. Als u vertrouwt op wat onzeker is, is de kans groot dat uw uitvoer naar u wordt teruggestuurd en dat u gedwongen wordt extreme herzieningen door te voeren; daardoor wordt u vertraagd van andere taken.

 6. Maak een lijst van al je prestaties

  Afgezien van het verzamelen van prestatiecertificaten, moet u ervoor zorgen dat u uw prestaties bijhoudt om na te gaan hoe goed u bent verbeterd of om uw cv bij te werken als u van plan bent om ontslag te nemen. Het kan heel moeilijk zijn om alle prestaties die je in een jaar hebt bereikt te onthouden, vooral als het er veel waren. Je kunt ze misschien niet allemaal opsommen omdat je die momenten van prestaties moet onthouden, want je bent het hele jaar bezig geweest om jezelf te verbeteren. Door uw prestaties gedurende het hele jaar op te sommen en belangrijke onderscheidingen te onthouden waar andere bedrijven naar op zoek zijn.

Het stellen van werkdoelen is niet iets waarvoor u zich hoeft te schamen, want de kansen die u in de toekomst zult tegenkomen, zijn afhankelijk van uw gedisciplineerde, huidige acties. Je werkdoelen zorgen ervoor dat je kansen krijgt die veel beter zijn dan je huidige baan en daarom moet je stoppen met de veronderstelling dat de baan waarin je nu zit helemaal geen werkdoelen vereist, want je gaat gewoon over naar een ander bedrijf na de einde van het jaar. De werkdoelen die u stelt, kunnen op de lange termijn een enorme impact hebben. Uiteraard kunnen werkdoelen ook worden beschouwd als een voorbeeld vanlangetermijndoelen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Pres. Lawanda Wiegand

Last Updated: 17/08/2023

Views: 5687

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Pres. Lawanda Wiegand

Birthday: 1993-01-10

Address: Suite 391 6963 Ullrich Shore, Bellefort, WI 01350-7893

Phone: +6806610432415

Job: Dynamic Manufacturing Assistant

Hobby: amateur radio, Taekwondo, Wood carving, Parkour, Skateboarding, Running, Rafting

Introduction: My name is Pres. Lawanda Wiegand, I am a inquisitive, helpful, glamorous, cheerful, open, clever, innocent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.